Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa celebra demà el dia internacional dels Drets del Infants

19/11/2014

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acollirà demà al matí l’acte institucional en el qual l’ alumnat d’educació infantil de les escoles Sant Ignasi i Joviat presentaran una activitat treballada a les aules sobre els drets dels infants.

 

Manresa commemora demà el dia internacional del Drets dels Infants amb un acte institucional que se celebrarà a dos quarts d’11 del matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa i en el qual l’alumnat d’Educació Infantil 5 de les escoles Sant Ignasi i Joviat llegiran el Manifest dels Drets dels Infants a partir del conte elaborat per l’ocasió “El camí de la felicitat”, que es complementarà amb una cançó, rodolins i reflexions.

A partir de les 15.00h, a la Plaça Major, tindrà lloc l’activitat “Emmarquem els Drets dels Infants” amb els alumnes de 4t de primària de les escoles de la ciutat. De 17 a 19h, les activitats seguiran a la Font dels Capellans, amb una lectura de manifest a la Biblioteca del barri, i amb el Joc “Viatge al planeta dels drets”, al Casal Infantil. A les 17.45h, a la plaça Europa hi haurà la gimcana dels Drets dels Infants, organitzada per Creu Roja.

Aprovació del Pl a Local d’Infància i Adolescència

El dia internacional dels Drets dels Infants tindrà un altre capítol important demà al vespre durant la celebració del ple municipal de l’Ajuntament de Manresa, durant el qual se sotmetrà a votació dels grups municipals el dictamen del Pla d’Infància i Adolescència, un document que té per objectiu ordenar i millorar els actuals serveis que es desenvolupen a la ciutat a favor dels infants així proposar nous reptes i consensuar actuacions amb la participació de la ciutadania.

Durant el ple l’alcalde donarà pas a la intervenció de nens i nenes de Manresa que hi aportaran la seva visió de la ciutat.

Actes de la Setmana dels Drets dels Infants

Els actes de demà s’emmarquen dins la programació de la Setmana dels Drets del s Infants que es van iniciar el 16 de novembre passat i que finalitzaran el proper dia 22 de novembre. Els actes coincideixen enguany amb el reconeixement que ha fet UNICEF a Manresa com a “Ciutat Amiga de la Infància” i amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de 1989.

La setmana dels Drets del Infants tindrà continuació a partir d’aquest divendres a La Font dels Capellans, on s’organitza la seva pròpia gimcana a la Sala Polivalent de 17 a19h, i a les 18h, hi haurà una sessió de cinema a la Ludoteca Ludrugus amb la projecció d’una pel·lícula sorpresa.

Dissabte, 22 de novembre, la plaça de Sant Domènec serà l’escenari de la cloenda de les activitats. A partir de les 16h, la plaça s’omplirà de jocs, tallers, berenar i animació infantil.

A la Biblioteca Infantil El Casino, hi haurà el taller “Jocs de taula per jugar en família”, a càrrec del Club del Joc del CAE, de 17 a 20 h del vespre. A la mateixa hora, el Xup celebrarà la seva gimcana dels Drets dels Infants, a la plaça Joan Ferrer del Xup. Per acabar, a dos quarts de sis, el Teatre Conservatori obrirà el teló per l’espectacle “Sol amb la lluna” de la companyia teatral Sgratta.


Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat