Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament inicia els treballs de millora de la calçada de 20 carrers, amb una inversió de 350.000 euros, en el marc del Pla de Millora de l'Espai Públic 2020

Imatge de la notícia
23/08/2020

L’Ajuntament de Manresa posa en marxa, per quart any consecutiu, el Pla de Millora de l’Espai Públic, que significarà una inversió global d’un milió d’euros. La primera de les actuacions del pla està adreçada a millorar les calçades de 20 vials de la ciutat, amb una superfície total de 18.348 m2 i una inversió de 350.000 euros.

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquest dimarts el Pla de Millora de l’Espai Públic 2020 que, com en els tres anys anteriors, preveu una inversió anual global d’un milió d’euros, adreçat a millorar calçades, voreres i parcs infantils. Una tercera part d’aquesta inversió anual es destinarà a la millora de calçades, treballs que arrenquen demà dimarts al matí en un tram del carrer Trieta.

 

El regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili, ha explicat que el projecte d’actuacions a les calçades d’aquest 2020 preveu la renovació a 20 punts a diversos carrers de la ciutat, amb una inversió de 349.998,77 euros. Les obres es duran a terme principalment aquestes properes setmanes d’estiu per intentar minimitzar les molèsties als vianants i amb la voluntat d’intercedir el mínim possible amb l’inici del curs escolar. A banda, tres de les actuacions previstes en carrers que presenten més moviment de vehicles –Passeig del Riu, carrer Sant Joan de Déu i carrer Ramon Farguell— es faran en horari nocturn.

 

Gili ha valorat molt positivament el fet que, malgrat la pandèmia de la Covid-19, els treballs per millorar l’asfaltat de les calçades hagin pogut començar a l’agost i, en aquest sentit, ha agraït la tasca dels serveis tècnics, que van iniciar els projectes amb més antelació. També ha anunciat que, a banda dels treballs  a les calçades, el Pla de Millora de  l’Espai Públic 2020 inclourà també un important paquet d’actuacions per a millorar voreres i espais de vianants —tal com l’equip de govern (ERC i JxM) va acordar amb el PSC—, així com noves millores als parcs infantils. Els detalls d’aquestes actuacions es donaran a conèixer properament.

 

 

Millora de 18.348 m2 de calçades

 

Les actuacions a les calçades es faran en 20 emplaçaments de la ciutat, amb una superfície total de 18.348 m2. Els carrers on s’actuarà són: Alcalde Armengou; Bufalvent – Ramon Farguell; Canigó; Cerdanya; Font i Quer; Indústria; Jorbetes;  Major; Passeig del Riu; Passeig de Pere III; Pica d’Estats; Poeta Mistral; Puig i Cadafalch; Sagrada Família; Sant Jaume; Sant Joan de Déu; Sant Magí; Santa Agnès; Trieta i Xup.

 

El regidor Josep Gili ha destacat que aquest 2020 s’executaran més metres lineals i no es fragmentaran tant els carrers, un fet que ha permès abaratir el cost i que “amb menys diners haguem pogut realitzar més superfície”.

 

 

El conjunt de les actuacions a les calçades  té les següents característiques:  

 

 

Carrers

Superfície (m2)

01

Alcalde Armengou

1.331,09

02

Bufalvent – Ramon Farguell

1.209,58

03

Canigó

237,89

04

Cerdanya

678,27

05

Font i Quer

780,11

06

Indústria

654,63

07

Jorbetes

1.496,88

08

Major

1.137,61

09

Passeig del Riu

1.027,17

10

Passeig de Pere III

750,29

11

Pica d’Estats

386,92

12

Poeta Mistral

400,52

13

Puig i Cadafalch

1.618,06

14

Sagrada Família

1.807,53

15

Sant Jaume

1.032,45

16

Sant Joan de Déu

766,39

17

Sant Magí

459,39

18

Santa Agnès

321,14

19

Trieta

651,06

20

Xup

1.601,02

 

Total calçades

18.348,00

 

 

 

Afectacions de trànsit pels treballs d’aquesta setmana:


Dimarts 25 d’agost


Carrer Trieta entre carrer Gaudí i carretera del  Pont de Vilomara

-Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Trieta entre el carrer Gaudí i la carretera del Pont de Vilomara, sense afectar a les interseccions.

-L’accés a guals del tram afectat per l’asfaltat es realitzarà sempre i quan l’estat dels treballs així ho permeti.

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 3 dies

 

Dimecres 26 d’agost


Passeig de Pere III,  entre plaça Bonavista i carrer Sèquia (cruïlla inclosa)

-Es tallarà el trànsit de vehicles del lateral de Passeig Pere III, entre la plaça Bonavista i la plaça Onze de Setembre, lateral direcció a la plaça Onze de Setembre.

-L’accés a guals del carrer Sèquia es realitzarà per carrer Cerdanya. L’accés a guals de Pg. Pere III (tram c. Sèquia a pl. Onze de Setembre) es realitzarà des de Pl. Onze de Setembre. L’accés a guals al tram afectat per l’asfaltat es realitzarà sempre i quan l’estat dels treballs així ho permeti.

-El servei BUS MANRESA modificarà el seu recorregut en les línies L1 Balconada i L2 La Parada. Consultar afectacions al servei a  www.manresabus.com  

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 2 dies


Dimecres 26 d’agost


Carrer Major entre la plaça de Mossèn Vidal i el carrer de la Font del Gat i cruïlla amb carrer Flor de Lis

-Es tallarà al trànsit de vehicles del carrer Major entre la plaça de Mossèn Vidal i el carrer de la Font del Gat.

-Els vehicles que circulin per carrer Flor de Lis es desviaran per carrer Mossèn Serapi Farré en direcció al carrer de la Font del Gat.

-L’accés a guals al tram afectat per l’asfaltat es realitzarà sempre i quan l’estat dels treballs així ho permeti.

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 3 dies

 

Dijous  27 d’agost


Carrer Indústria,  entre la Ctra. de Vic i el carrer Sant Antoni Maria Claret (cruïlla inclosa)

-Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Indústria entre Ctra. de Vic (mantenint sortida de benzinera) i el carrer Sant Antoni Maria Claret (accés Túnel Indústria).

-L’accés a guals del carrer Sant Antoni Maria Claret es realitzarà per carrer Pare Clotet. L’accés a guals de carrer Indústria (tram c. Maternitat d’Elna a c. Sant Antoni Maria Claret) es realitzarà des de carrer Maternitat d’Elna. L’accés a guals al tram afectat per l’asfaltat es realitzarà sempre i quan l’estat dels treballs així ho permeti.

-Es mantindrà la sortida de vehicles de l’Estació d’autobusos en direcció a Túnel Indústria.

-El servei BUS MANRESA modificarà el seu recorregut en les línies L1 Balconada, L4 Font – Valldaura, L5 Sant Pau – Viladordis i L8 Perimetral - Estacions. Consultar afectacions a www.manresabus.com   

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 2 dies.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat