Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa acull una trobada d'Escoles Verdes per compartir experiències d'educació per a la sostenibilitat

15/03/2019

Es tracta d’una trobada que s’organitza bianualment i en la qual hi participen mestres i alumnes de primària i secundària que posen en comú projectes de protecció ambiental com la lluita contra els plàstics i la contaminació acústica, i la defensa del reciclatges i les àrees naturals.

 

Manresa va acollir ahir la trobada d'Escoles Verdes de la comarca del Bages. El programa d’Escoles Verdes és una iniciativa del departament de la Generalitat de Catalunya que té com objectius principals: compartir experiències exitoses de sostenibilitat en l’educació, reforçar el sentiment de pertinença a la xarxa d'escoles verdes, coresponsabilitzar l'alumnat en les accions de sostenibilitat que fan els centres i actuar en el territori per millorar problemàtiques ambientals locals.

 

La trobada, participada per mestres i alumnes de primària i secundària, va tenir lloc al matí, al Conservatori Municipal de Música, on el regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, els va donar la benvinguda. Tot seguit, els estudiants van duu a terme un treball d’intercanvi d’experiències i actuacions, mentre els professors assistien a la ponència “L’entorn immediat i les nostres propostes d’educació ambiental”, a càrrec de Margarida Feliu.

 

Alguns dels projectes que es van exposar abasten problemàtiques com la disminució de la contaminació acústica,  la eliminació dels plàstics, la producció de compostatge a partir dels residus orgànics que generen els propis estudiants, el reciclatge i la conservació dels trams naturals de la Sèquia i l’Anella Verda.

 

Posteriorment, tot el grup es va dirigir a l’Institut Lluis de Peguera on va dinar. Pel camí els alumnes van fer una petita enquesta ciutadana sobre hàbits sostenibles. Per la tarda, van duu a terme una plantada de plantes aromàtiques en un dels parterres del centre.

 

El programa Escoles Verdes s’organitza de forma anual i s’hi conviden tots els centres educatius de la comarca que hi estan adherits. Actualment al Bages són un total de 28 escoles, concretament a Manresa són escoles verdes la FEDAC, Vedruna, l’Espill, Bressolvent, La Font i l’Institut Lluís de Peguera.

 

El programa Escoles Verdes

 

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

 

Per assolir aquesta finalitat es plantegen tres objectiu:

 

  • Ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.).
  • Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.
  • Afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

El curs 2018-19 se celebren 20 anys d’aquest Programa, que compta amb la participació de més de 700 centres adherits.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat