Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa acull diumenge els Campionats de Catalunya Universitaris de Natació

Imatge de la notícia
14/02/2019

123 nedadors i nedadores universitaris competiran a les Piscines Municipals de Manresa, en una prova  organitzada per l Universitat Ramon Llull i el Club Natació Minorisa, en el marc de les activitats de l’Esport Català Universitari,  i amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa.

 

Manresa acull aquest diumenge, 17 de febrer, de 9,30 del matí a les 3 de la tarda,  la 34a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris de Natació. Hi ha prevista la presència de 123 nedadors i nedadores que realitzaran un total de 408 participacions en les 25 proves que es celebraran en piscina de 50 metres. Un 41% de la participació és femenina i un 59% masculina.  Gairebé la meitat dels esportistes no estan federats.

 

El Campionat, celebrat dins del marc de les activitats de l’Esport Català Universitari, està organitzat per la Universitat Ramon Llull (URL) i el Club Natació Minorisa, amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Manresa,  la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, la Federació Catalana de Natació i Aigües de Manresa, S.A.

 

Els detalls d’aquesta prova universitària de Natació han estat presentats avui, a les instal·lacions de les Piscines Municipals, pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; Llúis Lázaro (president del Club Natació Minorisa); i Àlex Martín (Cap àrea d’Esports de la URL).  Hi ha assistit també Iván Sánchez (director de competició); Ivo Clotet (Universitat Politècnica de Catalunya) i el tècnic del Club Natació Minorisa, Mariano Herranz.

 

Serracanta ha mostrat la satisfacció perquè una instal·lació esportiva com és la piscina olímpica de Manresa aculli per primera vegada aquesta prova i continuï sent una seu important en l'organització de competicions  esportives, algunes de les quals internacionals. El regidor d’Esports ha subratllat la voluntat de la ciutat de continuar sent “capital esportiva i universitària” i ha lloat la contribució dels clubs de la ciutat “en aquest cas, el Club Natació Minorisa”.

 

Àlex Martín ha agraït el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Club Natació Minorisa per fer possible aquest campionat oficial, que “permet a les Universitats poder observar el nivell dels seus estudiants esportistes per tal que puguin participar més endavant als Campionats d’Espanya Universitaris, que enguany se celebraran a finals d’abril a Castelló”.

 

Al seu torn, Lluís Lázaro ha mostrat la seva disposició per continuar “organitzant tot tipus de competicions en les diferents disciplines del club (natació, waterpolo, natació artística i triatló), gràcies a disposar d’unes instal·lacions excel·lents i la col·laboració de l’Ajuntament”.

 

Uns campionats que es disputen des del 1984


 L’Esport Català Universitari (ECU) és l’ens que agrupa les dotze Universitats catalanes i mitjançant el qual es coordinen els Campionats de Catalunya Universitaris, que enguany suposen la 34ª edició i, per tant, es remunten a l’any 1984.

 

L’objectiu bàsic de l’ECU és el foment de la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats de les diferents universitats catalanes (estudiants, personal docent i investigador PDI i personal d’administració i serveis PAS), mitjançant competicions esportives i la promoció dels valors i l’esperit esportiu dels seus participants, així com la implicació de les diferents entitats i organismes implicats en l’esport universitari.

 

Els esports individuals, fins un total de 24, es desenvolupen en diferents localitats catalanes, i els esports d’equip, un total de 7, tenen la seva seu, aquest any, a la població de l’Hospitalet de Llobregat, nomenada Vila Esportiva Universitària 2019. En total hi prenen part 5.500 estudiants de Universitats catalanes.

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat