Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Dimarts se celebra l'acte de presentació del Servei d'Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages

Imatge de la notícia
15/11/2018

L’acte institucional tindrà lloc, a les 12.30h, a la Sala d’Actes de l’Institut Lluis de Peguera i inclourà l’espectacle de dansa-teatre “Això està degenerant!”, a càrrec de la companyia Tualet.

 

 

L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages celebraran el proper dimarts, 20 de novembre, a les 12.30h, a la Sala d’Actes de l’Institut Lluis de Peguera, l’acte de presentació del nou Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages, i ho farà amb un acte institucional que inclourà l’espectacle de dansa-teatre “Això està degenerant!”, a càrrec de la companyia Tualet.

 

El 9 de desembre passat, tant l’Ajuntament de Manresa com el Consell Comarcal del Bages van signar amb la  Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya uns acords per impulsar el nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI al municipi i a la comarca. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per motius d’orientació afectiva-sexual, identitat o expressió de gènere.

  

El nou SAI de Manresa i el Bages tenen com a principals objectius atendre, assessorar, acompanyar i informar a totes aquelles persones que ho puguin necessitar, especialment aquelles que hagin patit o estiguin en risc de patir una situació de discriminació per motius de diversitat sexual i/o de gènere. Per altra banda la seva tasca també passa per donar visibilitat de la realitat i el col·lectiu LGTBI a nivell municipal i comarcal, com treballar per una major educació i sensibilització de tota la població, en aquest àmbit. A més, també es pretén impulsar el treball en xarxa per a continuar caminant cap a l’eradicació de qualsevol tipus de LGTBIfòbia i per a construir una ciutat més respectuosa, oberta i igualitària.

 

El SAI LGTBI de  Manresa estarà ubicat al carrer de la Canal, nº6, 1r pis de Manresa i s’hi podrà contactar per demanar cita prèvia al telèfon 938752310 o bé per correu electrònic (sai@ajmanresa.cat).  L’atenció és farà de dilluns a divendres de 9 a 14h, i els dilluns i dijous de 16 a 19h.

 

El SAI LGTBI Bages està ubicat al carrer Muralla de sant Domènec 24 (tel. 936930363), correu electrònic sai@ccbages.cat, www.mesdiversmesbages.cat. L’atenció és farà de dilluns a divendres de 9 a 14h; i els dilluns tarda, de 16 a 18h. Per l’atenció directa caldrà concertar cita prèvia.

 

Seran uns serveis de caràcter gratuït i oberts a tota la ciutadania des del que es pretenen donar respostes el més coherents, properes i coordinades possibles. També es podran gestionar certs tràmits, com el canvi de nom pel nom sentit en les targetes sanitàries a les persones trans* (tant majors com menors d’edat) o bé l’acompanyament i gestió de incidències i queixes per motius de discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

 

Amb l’obertura i posada en marxa del nou Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages, es dona compliment a una de les principals accions encaminades a combatre la LGTBIfòbia, proposades en el Pla Comarcal per garantir els drets de les persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) 2018-2020. L’actual Pla recull fins a setanta accions encaminades a cobrir tres objectius estratègics: combatre la LGTBIfòbia amb totes les seves expressions de discriminació; visibilitzar la diversitat afectivo-sexual i de gènere dels veïns i veïnes del municipi  la comarca; i incorporar la perspectiva LGTBI en les diferents àrees de l’administració pública. 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat