Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa retirarà les restes de pins caiguts al carrer Sant Marc i al Passeig del Riu a causa de les pluges dels darrers dies

07/11/2018

Arran de la caiguda de pins de grans dimensions a la zona verda del carrer Sant Marc i del Passeig del Riu, el servei de parcs i Jardins portarà a terme una part de la retirada aquest divendres, 9 de novembre.   

 

El Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa retirarà aquest divendres, 9 de novembre, les restes vegetals del pi de grans dimensions que va caure el passat dimecres 31 d’octubre a la zona verda del carrer de Sant Marc a causa de les fortes pluges d’aquell dia, exceptuant la soca, que s’haurà de retirar amb maquinaria pesada. Així mateix, el divendres també es retirarà un altre pi que va caure el dilluns passat, 5 de novembre, al mateix indret i també a causa de les precipitacions.  

 

La pluja de dilluns també va causar que un altre pi de grans dimensions caigués al Passeig del Riu, a l’alçada dels jutjats. En aquest cas, però, com que va caure cap al riu, s’haurà d’esperar que baixi el nivell d’aigua per poder-lo arrossegar cap a terra amb l’ajuda de maquinària, tallar-lo i retirar-lo. Fins que aquesta acció no es porti a terme hi haurà senyalització al voltant de la soca.

 

Tant a la zona de Sant Marc com al passeig del Riu, hi ha un nombre important de pins amb fortes inclinacions. Això és degut al fet que els arbres busquen la llum del sol, tant per créixer com per fer les funcions de la fotosíntesi, i si estan molt propers entre ells o hi ha edificis o altres elements a prop, s'inclinen per poder aconseguir el màxim de llum. Aquesta inclinació pot ser perillosa, en alguns casos, ja que l'arbre, per naturalesa, ja contraresta aquesta circumstància amb reforç al tronc, però quan hi ha pluja forta, vent o neu, ha de suportar més pes del compte a la capçada. D’altra banda, els pins tenen les arrels molt superficials i  per tant no tenen una subjecció gaire profunda i si el terra és molt moll, això també va en contra de l'estabilitat l'arbre. S’ha de comentar que els pins caiguts estaven en bon estat de salut.

 

El servei de Parcs i Jardins retirarà els arbres caiguts, farà noves plantacions respectant els espais entre arbres i podria introduir altres espècies amb menys risc de caiguda.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat