Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El projecte "Manresa des d'una altra mirada” arrenca dijous vinent posant el focus en el món de la salut

14/09/2018

El doctor Miquel Vilardell i el gastrònom Toni Massanés inicien la setmana vinent el cicle de “ponències escèniques” protagonitzades per professionals, acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi a nivell català i internacional  que aportaran la seva opinió, la seva mirada sobre diversos aspectes de la societat actual.


 

El projecte “Manresa de d’una altra mirada” arrenca el proper dijous, 20 de setembre, al teatre Conservatori, amb una xerrada a càrrec del doctor Miquel Vilardell i el gastrònom Toni Massanés que reflexionaran i posaran el focus en el món de la salut. Suposarà l’inici d’una nova proposta cultural que neix a Manresa amb l’objectiu de dotar la ciutat d’un espai de reflexió i debat que sigui perdurable, de la mà de professionals, acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi a nivell català i/o internacional  que aportin la seva opinió, la seva mirada,  sobre diversos aspectes de la societat actual.

 

“Manresa des d’una altra mirada” és una proposta impulsada per la regidories de Projecció de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport i la participació de diversos ambaixadors i patrocinadors que hi aporten la seva experiència i els seus coneixements per  contribuir a aconseguir una ciutat més culta, més amable i potenciadora de valors els valors.

 

Coincidint amb l’any en què Manresa és Capital de la Cultura Catalana 2018, en aquesta primera edició el projecte està dedicat a la cultura, en sentit ampli i sota el nom de  “La cultura des d’una altra mirada”.  Posteriorment se centrarà en d’altres àmbits. Així “Manresa des d’una altra mirada” neix  amb  una voluntat clara de continuïtat i com a epíleg de la Festa Major de Manresa.

 

Cinc xerrades gratuïtes amb convidats de luxe

 

La imatge de “Manresa des d’una altra mirada” és un ull, que té diverses pestanyes. Les cinc pestanyes inicials tindran lloc les properes setmanes i tractaran  temes com la salut, l’esport, la solidaritat, la universitat i  la festa.

 

Es tracta de “ponències escèniques”, que tindran lloc un dijous (el dia del mig, el “cor” de la setmana) de cada mes, al teatre Conservatori de Manresa, amb formats diversos i amb ponents de luxe com són Miquel Vilardell, Toni Massanés, Manel Estiarte, Mònica Terribas, Òscar Camps, Xavi Rosiñol, Joaquim Maria Puyal, Natxo Tarrés i Quim Masferrer.

 

La darrera xerrada està prevista per al 13 de desembre, es farà al teatre Kursaal i amb un tancament especial. Les entrades per assistir-hi són gratuïtes i obertes a tothom. Cal demanat les invitacions a les taquilles del Kursaal o a través del web www.manresadesdunaaltramirada.cat

 

Posar en valor la salut

 

La xerrada de dijous anirà a càrrec del doctor Miquel Vilardell i Toni Massanés, que reflexionaran sobre la salut, sobre l’actitud vital davant la salut, la salut hospitalària i, també la salut de l’ànima, la sanitat, l’alimentació, l’assistència, la preocupació per la recerca, la innovació i els avenços.

 

Miquel Vilardell va néixer a Borredà (Berguedà), metge i catedràtic de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha presidit les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com a informe Vilardell sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. El 2015 és president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST) del Govern de la Generalitat.

 

Toni Massanés, nascut a Berga, és gastrònom, Premi Nacional de Recerca de la Fundació Catalana per la Recerca, Premi de la cultura de l’oli de la Fira de l’oli de les Garrigues, entre d’altres. Diplomat en cuina a Barcelona i Tolosa de Llenguadoc. L'any 1991 és un dels fundadors del col·lectiu Joves Amants de la Cuina. S’ha dedicat a la docència, l’escriptura, el periodisme, i la recerca. Expert en tradicions culinàries d’arreu del món. Sobretot ha estudiat la cuina catalana.

 

Programa de xerrades

 

El programa de “Cultura des d’una altra mirada” és el següent:

 

  • SALUT és CULTURA & MANRESA Cor de la  SALUT

Dijous 20 de setembre- Teatre Conservatori- 19:30 h

Amb el Dr. Miquel Vilardell i Toni Massanés

 

  • ESPORT és CULTURA & MANRESA Cor de l’ ESPORT

Dijous 11 d’octubre - Teatre Conservatori- 19:30 h

Amb Manel Estiarte i Mònica Terribas

 

  • SOLIDARITAT és CULTURA & MANRESA Cor de SOLIDARITAT

Dijous de 29 novembre - Teatre Conservatori- 19:30 h.

Amb Òscar Camps i Xavi Rosiñol

 

  • UNIVERSITAT és CULTURA, MANRESA Cor de la UNIVERSITAT

Dijous 13 de desembre Teatre Kursaal   19:30 h

Amb Joaquim Maria Puyal

 

  • FESTA és CULTURA &  MANRESA Cor de la FESTA

Amb Natxo Tarrés i Quim Masferrer

Xerrada amb data pendent  de concretar

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat