Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament concedeix la Medalla de la ciutat al mèrit Educatiu a l'EPSEM i aprova el Pla comarcal per garantir els drets del col·lectiu LGTBI

Imatge de la notícia
19/07/2018

Ambdues propostes van ser aprovades en el Ple d’ahir, dijous, per unanimitat de tots els grups municipals.

 

Ahir dijous es va celebrar al Saló de Sessions l’últim Ple d’abans de l’estiu i entre d’altres temes es va debatre i aprovar, per unanimitat, la concessió de la Medalla de la ciutat al mèrit Educatiu a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) per la seva reconeguda trajectòria de 75 anys de vinculació i compromís amb el territori i la ciutat.

 

Els mèrits que se li reconeixen és que durant tot aquest temps l’EPSEM ha mantingut una vinculació estreta amb el teixit econòmic del Bages i del Berguedà impulsant projectes de desenvolupament industrial i afavorint la millora de la competitivitat de les empreses, generant, atraient i retenint talent.

 

Al mateix temps, la institució educativa brinda una àmplia oferta formativa d’estudis superiors amb graus universitaris que només s’imparteixen a Manresa, com els graus d’Enginyeria de Recursos Energètics i Mines, i el d’Enginyeria de Sistemes TIC. La seva capacitat de dotar els estudis universitaris d’una visió global exerceix de nexe entre l’activitat industrial del territori, tant en el context català com internacional.

 

A més a més, desenvolupa activitats de creació i divulgació de coneixement  que van més enllà de l’àmbit acadèmic com l’impuls del Museu de Geologia Valentí Masachs.

 

Pla comarcal per garantir els drets del col·lectiu LGTBI

 

En la mateixa sessió també es va aprovar per unanimitat el Pla comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) 2018-2021 impulsat pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Aquest document  marca les prioritats polítiques en matèria d’igualtat i lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere. La seva elaboració parteix de l’anàlisi dels resultats d’una diagnosi que es va dur a terme al primer quadrimestre de l’any i que remarcava que a Manresa i el Bages es produeixen situacions de discriminació important en diversos àmbits en relació al col·lectiu LGTBI.

 

El redactat, que ha comptat amb la col·laboració d’una cinquantena d’institucions, ajuntaments, serveis públics, associacions i persones a títol individual, s’estructura a partir de tres objectius estratègics que suposen tres grans compromisos institucionals i diverses accions:

 

Combatre la LGTBIfòbia, que inclou un total de 22 accions; Visibilitzar la diversitat efectivo-sexual i de gènere (30 accions); i incorporar la perspectiva LGTBI en els diferents àrees del consistori (22 accions).

 

Proposicions contra la violència per motius ideològics, per eliminar pintades i per millorar la il·luminació per Festa Major

 

El Ple també va aprovar una proposició dels grups municipals de CDC i ERC, que va ser defensada al ple pel coordinador local de l’ANC, Eudald Camprubí, de rebuig a la violència i de defensa a les persones víctimes d’agressions per motius ideològics. En la proposició es condemna l’agressió que va patir un manresà a l’exterior del centre penitenciari dels Lledoners, el 3 de juliol passat. En el text, l’Ajuntament es compromet a actuar com a acusació en tots aquells casos en què el Col·legi d’Advocats de Manresa exposi que hi ha prou indicis per tipificar l’agressió per motius ideològics i que s’ha produït contra persones que han actuat de manera pacífica. La proposició es va aprovar amb el suport de tots els grups, llevat de la CUP i C’s, que es van abstenir.

 

En el ple també es va aprovar una proposició del grup municipal de la CUP per tal que l’Ajuntament prioritzi la neteja de les pintades de caire feixista, espanyolista, racista i sexista dels carrers de la ciutat. A la moció s’hi va afegir una esmena, proposada per DM i amb el suport de la majoria de grups, per la qual també es prioritzarà la neteja dels edificis pertanyents al patrimoni protegit i catalogat de la ciutat.

 

També es va aprovar una altra proposició de la CUP, que proposava que en el transcurs de la Festa Major s’il·luminin de forma adequada diversos carrers, per eliminar la sensació d’inseguretat a causa de l’escassa il·luminació. En concret, a la moció (defensada al ple per la manresana Clàudia Palà) es parlava dels accessos al pàrquing del costat del pont de Sant Francesc; les obres que es fan a la via de Sant Ignasi; i els accessos i als aparcaments del costat del parc de l’Agulla. La moció es va aprovar amb l’afegit introduït pels grups del govern, que concretava que també s’intensificarà la il·luminació, com en edicions anteriors de la festa, per generar més sensació de seguretat, als carrers: Baixada dels Jueus 7, c/ del Bisbe 1, c/ Botí 3, c/ de la Canal 5, Puigmercadal-Canal 6, c/ Sant Pere 4 i pl. Sant Ignasi Malalt 2.

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat