Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Les persones de 21 a 35 anys són les que tenen un vincle més positiu amb el Centre Històric i n'estan més orgulloses

Imatge de la notícia
20/06/2018

Aquesta és una de les conclusions que s’han extret dels resultats de l’Enquesta de percepció del Centre Històric de Manresa que ha tret de nota mitjana un aprovat alt (6,7). L’enquesta s’ha dut a terme del 4 al 28 de maig a través del web municipal i ha examinat 1338 respostes.

 

Des del Comissionat del Centre Històric i en col·laboració amb la regidoria de Participació Ciutadana, s’ha dut a terme, a través del web municipal, una enquesta, duran el període comprès entre el 4 i el 28 de maig del 2018, amb l'objectiu de conèixer la percepció que la ciutadania té del Centre Històric, així com l'evolució d'aquesta percepció. Un aprovat alt (6,7) és el valor global obtingut pel Centre Històric d’acord amb els resultats del sondeig.

 

La presentació dels resultats de l’enquesta de percepció del Centre Històric els han explicat avui la regidora de Comunicació i Presidència de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus; el Comissionat del Centre Històric, Adam Majó i el tècnic municipal Jordi Jet Serra.

 

La regidora Àuria Caus ha agraït a la ciutadania “la participació en l’enquesta que, un cop finalitzat el termini, ha recollit un total de 1351 respostes (unes 500 més de les esperades) de les quals 1338 es consideren vàlides per fer l’avaluació”.

 

A més, un 15% dels enquestats s’han convertit en seguidors de al compte de twitter, fet que comporta un augment en aproximadament 200 followers del perfil del Comissionat del Centre Històric: @ComissionatCH

 

Les persones de 21 a 35 anys són les més favorables al centre Històric

 

El tècnic municipal pel Comissionat del Centre Històric, Jordi Jet Serra, ha fet una explicació del resultat de l'enquesta i ha anat desgranant les dades en relació amb les diferents variables que s’han examinat.

 

Una de les primeres conclusions que es palesen és que el segment d’edat amb més vincles al Centre Històric i amb un impacte més positiu en la seva percepció és el de 21 a 35 anys.

 

Així, el 37,4% dels enquestats d’aquest segment viu o treballa al Centre Històric i, per tant, són els que més hi consumeixen i també hi tenen més vincles socials i els que n’estan més orgullosos.

 

Igualment, convé constatar que del 56% d’aquest grup poblacional els agradaria viure al Centre Històric i que l’habitatge disponible n’és el principal impediment.

 

El segment de 51 a 65 anys són els que tenen la visió més negativa

 

Dels resultats examinats es dedueix que només el 29,2% dels enquestats del grup de població de 51 a 65 anys viu o treballa al Centre Històric i són els que pitjor el valoren i els que n’estan menys orgullosos.

 

D’aquestes dades es conclou que els manresans amb més vincles amb el Centre Històric, són els que en tenen una millor percepció, per contra els que més vincles hi tenen (perquè hi treballen, hi viuen, etc.) són els que en tenen una visió més positiva

 

Igualment, aquells que viuen fora de Manresa tenen una percepció positiva del Centre Històric per sobre de la mitjana, en canvi, els que viuen a la ciutat però fora del Centre Històric en tenen una imatge més negativa, per sota de la mitjana.

 

Els productes més consumits són els del sector cultural, l’oci i el comerç

 

Els sectors de l’oci i la cultura, així com el comerç, tenen un paper central en la relació dels enquestats amb el Centre Històric, d’acord amb la informació extreta del sondeig, segons el qual el 21% de la gent que treballa al Centre Històric també hi viu, i els productes més consumits són del sector de l’oci i del comerç.

 

Tanmateix, el 96% dels enquestats es relaciona amb el Centre Històric a través de la cultura. Un 61% hi assisteix de forma esporàdica a activitats culturals. I, d’altra banda, les festes populars són les activitats que atrauen més gent al Centre Històric.

 

Els elements més criticats: la degradació i la brutícia

 

Una altra dada important a destacar és que els valors propis del barri (per barri) antic (per antic) són els més apreciats. Aquests valors són els carrers, els edificis, la història, el comerç i la proximitat. L’altre extrem l’ocupa la brutícia i la degradació associada a l’espai i als edificis, que són, també, els aspectes més criticats.

 

Per la seva banda, els equipaments més reclamats són l’aparcament, les zones verdes, els parcs infantils i la concentració de comerç.

 

Després de l’anàlisi de les dades, Adam Majó, el Comissionat del Centre Històric ha volgut ressaltar dues idees: “les persones de 51 a 65 anys són la generació que va viure la pèrdua de vitalitat i de prestigi del Centre Històric, aquesta experiència negativa fa que ara no en millorin la seva percepció, en canvi la successió generacional, els joves de 21 a 35 anys, ja en tenen una visió molt més positiva i estan molt més oberts a gaudir de l’ambient, les activitats, el comerç...”

 

Un altre aspecte que cal destacar, segons Majó, és que “l’oferta i la demanda d’habitatge no encaixa, és a dir, hi ha una demanda d’habitatge, especialment de persones joves, però no hi ha una oferta de pisos que tinguin les condicions estàndards de qualitat adients”.

 

Cal fer palès que aquest sondeig es tracta d’una mostra no representativa a nivell estadístic, però important per a recolzar les intervencions projectades pel Comissionat i constituirà una base de treball per a nous estudis, propostes i plantejament de noves hipòtesis.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat