Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El govern municipal presenta al Ple les bases per a l'atorgament de microcrèdits adreçats a rehabilitar habitatges buits al Centre Històric

17/05/2018

Els microcrèdits seran d’un import màxim de 6.000 euros, sense interès. L’iniciativa forma part de les actuacions que preveu el Pla Local d’Habitatge per al període 2017-2022, amb l’objectiu de fomentar la rehabilitació i disposar de més habitatges de lloguer disponible.

 

El govern de l’Ajuntament de Manresa porta avui a votació en el Ple Municipal les bases reguladores per a l’atorgament de microcrèdits a petits propietaris, per a l’arranjament d’habitatges buits al Centre Històric.  Aquesta iniciativa forma part del Pla Local d’Habitatge de Manresa per al període 2017-2022 que preveu, entre els seus objectius generals, fomentar la rehabilitació i condicionament d’habitatges privats, amb el doble objectiu de millorar de les condicions d’habitabilitat del parc d’habitatges envellit i disposar de més habitatges de lloguer assequible.

Les bases d’aquests microcrèdits estableixen que hi haurà una convocatòria pública en règim de concurrència pública per ordre de presentació de sol·licituds; que els crèdits seran d’un màxim de 6.000 euros (IVA exclòs), sense interès, i a retornar en quotes mensuals en un termini màxim de 3 anys. Les obres tindran un termini d’execució de 4 mesos i estan adreçades a aconseguir els les condicions mínimes d’habitabilitat. L’àmbit d’actuació serà el Centre Històric i els  beneficiaris les persones físiques o jurídiques, quedant exclosos els grans tenidors.

Les obres susceptibles de ser finançades són la dotació dels elements mínims de cuina (aigüera, cocció, extradició de fums); de la cambra higiènica (rentamans, inodor, plta de dutxa, ventilació); l’accessibilitat interior; instal·lació elèctrica mínima, instal·lació d’aigua calenta; instal·lació de rentadora; instña·lació de portes; mesures d’eficiència energètica; treballs per evitar problemes de salubritat, entre d’altres actuacions prioritàries per assegurar les condicions mínimes d’habitabilitat.

Les bases reguladores per a l’atorgament d’aquests microcrèdits han estat elaborades pel Servei d’Urbanisme, amb la participació transversal dels tècnics vinculats amb l’Oficina Municipal d’Habitatge.

 

 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat