Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa es fa seva la nova plaça de la Bonavista i celebra un lluït acte d'estrena

Imatge de la notícia
17/03/2018

Un sol esplèndid ha acompanyat aquest matí l’acte d’estrena de la nova plaça de la Bonavista, al qual han participat centenars de persones. Activitats per als més menuts, tallers, jocs, concurs de dibuix, xocolatada i l’actuació de l’orquestra Pizzicants de l’escola Pare Algué han precedit la inauguració oficial, a la qual ha assistit la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, juntament amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor Marc Aloy.

 

Després de mesos de treball i dies després l’obertura total al trànsit a la nova plaça de la Bonavista, aquest cèntric punt neuràlgic de Manresa ha viscut aquest matí  un acte festiu  d’estrena, obert a tota la ciutadania i que ha estat molt concorregut, per celebrar la urbanització d’un nus de comunicació viari molt important per a la ciutat, que dona resposta a un necessitat històrica, i també del parc de l’entorn, un pulmó verd de 3.000 metres quadrats.

 

Aquest mateix matí s’han retirat les últimes tanques d’obra a la zona, i la ciutadania s’ha pogut començar a fer seu el parc del costat de la nova rotonda. Els nens i nenes, sobretot, han omplert la zona de jocs infantils. En aquest espai, les activitats han començat a les 10 del matí, amb una xocolatada, jocs infantils amb el CAE, taller de gegants amb els Geganters de Manresa i un concurs infantil de dibuix organitzat per l’Associació de Comerciants de la Carretera de Vic. Els guanyadors del concurs han estat Laia Vera (categoria fins a 6 anys) i Joan Isaac Contreras (categoria de 6 a 12 anys). També hi ha hagut una actuació de l’orquestra infantil Pizzicants de l’escola Pare Algué, dirigida per Anna Costa.

 

L’acte oficial ha tingut lloc a partir de  les 12 del migdia. El regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, ha afirmat que “avui és un dia d’aquells que quedarà marcat en el calendari de la història de la ciutat. Posem punt i final a 9 mesos d’obres, més de 10.600 m² d’intervenció  i a una inversió de més de 2 milions d’euros en el que, de ben segur, és el projecte més important que ha viscut la ciutat en dècades”. El regidor ha assegurat que és un projecte històric, que es va iniciar els anys 30, i “moltes generacions han somniat per veure’l fet realitat”, i també col·lectiu, “perquè des d’aleshores “tots els governs i planejaments l’ha mantingut tot i ser conscients de les dificultats d’execució”. Per aquest motiu ha fet un agraïment a “tots aquells que al llarg d’aquests anys han treballat per fer-lo possible”.

 

Al seu torn, Carles Boix, en nom de les associacions de veïns de l’entorn, ha recordat que la resolució d’aquest nus de comunicacions era “una reivindicació històrica, que s’ha fet realitat amb la feina conjunta de molta gent” i ha felicitat també als que ho han fet possible.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat que “és un espai amb una incidència molt gran en la mobilitat i que en general ha rebut comentaris positius. Creiem que molta gent gaudirà d’aquest magnífic entorn. No és  només una rotonda, sinó una plaça amb més espai públic, amb jardins i zones per gaudir. Els veïns de la zona i tots els manresans i manresanes ens hem de sentir orgullosos perquè és un espai més amable i més humà”.

 

Al seu torn, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha felicitat la bona tasca de planificació urbanística per fer realitat la nova plaça, i que ha generat “espai verd per a vianants i una ordenació millor de la mobilitat”. Segons ella, “el projecte i el resultat responen a “uns valors vertebradors d’una ciutat que vol ser més humana i inclusiva, que permeti més espais per a veïns i més qualitat de vida”.


Les obres van arrencar l’abril de l’any passat

 

El projecte de la Bonavista van començar l'abril de l'any passat, quan es van iniciar les obres en enderrocar la finca de la carretera de Vic, 102. D'aquesta manera es deixava l'espai lliure necessari per fer-hi la rotonda. Feia més de 30 anys que l'Ajuntament de Manresa havia  començar a comprar les finques de la zona.

 

El juny es van iniciar les obres que es van centrar  en el subsòl, ja que la Bonavista no és tan sols un dels principals nusos de comunicació sinó també de serveis com l'aigua i el clavegueram. A l'octubre ja es va obrir la rotonda de manera provisional, amb un dels dos carrils de circulació previstos.

 

El 19 de febrer passat, un cop finalitzats els treballs de pavimentació, la rotonda  va obrir els dos carrils i va estrenar la senyalització i semaforització. Les obres van culminar definitivament la setmana passada amb la finalització d’un últim tram de vorera i el restabliment del doble sentit a l’enllaç amb la carretera de Santpedor.  

 

A banda de la rotonda, l’obra ha inclòs també la transformació de tot l'espai públic comprès entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, la carretera de Vic i el carrer del Bisbe Comas, uns. En aquest gran triangle s’ha eliminat l’anterior sistema viari actual, i queda ordenat com una nova plaça de més de 3.000 metres quadrats, amb el parc infantil que ja hi havia però traslladat uns metres, i amb 160 arbres, un autèntic nou pulmó verd a la ciutat.


El pressupost global del projecte d’urbanització ha estat de 1.696.684,48 euros, dels quals 1.580.000 euros han estat aportats a través del conveni amb la Diputació de Barcelona.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat