Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Culmina la millora de l'entorn de la riera de Rajadell i accessos als horts del Xup, proposta guanyadora al Pressupost Participatiu 2016

04/12/2017

Recentment han finalitzat les obres de millora de l'entorn de la riera de Rajadell i accessos als horts del Xup. El projecte, anomenat "Xup riera viva. Segona fase", és una iniciativa de l'associació de veïns del barri i és un dels guanyadors del procés de Pressupost Participatiu 2016. 

 

El projecte de millora de l’entorn de la riera de Rajadell i els accessos als horts del Xup ha representat una adequació dels recorreguts a l'entorn de l'escola i el camp de futbol del barri Pare Ignasi Puig, que possibiliten l’accés als horts municipals que se situen més al nord d’aquests equipaments. L'obra s'ha finalitzat i ha representat la intervenció en una superfície de 2.514 metres quadrats, amb una inversió de 49.999 euros.

 

El projecte va ser un dels escollits en el procés de Pressupost participatiu 2016 i dóna continuïtat a la primera fase dels treballs, que ja havien estat finançats amb el mateix sistema, en haver guanyat també en la votació popular. El regidor d'Habitatge i Barris, Joan Calmet, i el regidor de Participació i Entorn Natural, Pol Huguet, han fet una visita als espais arranjats, juntament amb representants de l'associació de veïns, que valoren molt positivament l'actuació.

 

La intervenció tenia per objectiu principal la conducció de l’aigua de pluja cap a la xarxa de clavegueram i cap a la riera amb la finalitat de possibilitar un millor manteniment dels recorreguts. La proposta plantejava el manteniment de les rasants dels recorreguts, amb la finalitat de conduir l’aigua de pluja cap a una de les vores del camí, on sha fet una cuneta de terres amb el pendent adequat per portar l’aigua cap als punts de desguàs. El ferm és una base de tot-ú artificial de 10 cm de gruix compactat al 95%, i una vorada de jardí a baixa i banda. Als accessos, s'hi ha fet una plataforma de formigó de 20 cm.

 

L'obra ha inclòs també algunes actuacions a la riera de Rajadell, com la disposició d'una barana metàl·lica en una rampa de formigó o la millora de l'arbrat de la zona. 

 

El pressupost de tota l'obra ha estat de 49.999,14 euros. 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat