Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El Consorci de l'Agulla presenta actuacions de millora a l'entorn del Parc per valor de més de 160.000 euros

12/09/2017

Convertir el Serrat del Guix en un mirador públic, millorar l’accés de vianants entre la passera del Guix i la Sèquia o fer millores a la façana del parc de l’Agulla i carretera de Santpedor són algunes de les actuacions que ha aprovat el Consorci de l’Agulla i que s’han començat a executar, o es faran properament. 

 

El Consorci Urbanístic de l’Agulla, òrgan supramunicipal format pels ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages, ha aprovat l’execució de diverses actuacions de millora de l’entorn del pla. La millora del Serrat del Guix ja s’ha executat, mentre que la resta es duran a terme majoritàriament durant aquesta tardor o el 2018. Les actuacions sumen una inversió superior als 160.000 euros.

 

D’altra banda, en l’últim plenari del Consorci de l’Agulla es van presentar els estudis previs per definir l’ordenació i els usos urbanístics de l’entorn de l’Agulla, i es va aprovar iniciar els tràmits per redactar el document d’avanç de planejament.

 

Aquest migdia es presenten les obres, en una roda de premsa amb la presència del regidor d’Urbanisme i Llicències de l’Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés.

 

Aquest és el detall de les cinc actuacions a l’entorn del parc:

 

1.  Actuació al Serrat del Guix per millorar-ne la imatge, evitar l'accés motoritzat i convertir-lo de forma provisional en mirador públic. Durant aquest hivern es va delimitar l’àmbit que quedarà sense sembrar perquè de moment s’utilitzarà de forma pública i es va dur a terme una plantació de 32 alzines per dotar l’espai de punts d’ombra. Es va fer una revisió de la plantació del vessant del Serrat del Guix, cobrint les parts més malmeses per les motos amb manta de fibra de coco i plantació d’arbustos. Així mateix, es van arreglar alguns punts dels accessos dels camins.

 

Aquest mes d’agost s’hi ha instal·lat uns bancs i altres elements de fusta per tal de crear una zona de mirador i repòs. També s’ha i completat l'obertura i arranjament dels camins de vianants per facilitar l'accés al turó des de diferents punts.

 

Durant la setmana de Festa Major de Manresa, i amb l’objectiu de consolidar aquest espai com a mirador del castell de focs, es varen instal·lar unes 25 bales de palla a mode de bancs, que es varen retirar la setmana següent.

 

El pressupost del conjunt de l’actuació ha estat de 18.743 euros.


2. Actuació de millora de la connexió de vianants entre la passera del Guix i la Sèquia, que passa entre la fàbrica del Guix i el parc de Bombers de Manresa. Consisteix en la construcció d’un recorregut de vianants entre la passera del Guix i la Sèquia, per tal de millorar substancialment la connectivitat entre aquests dos espais. La previsió és que les obres s’iniciïn a principis de novembre, un cop completat el procés de contractació actualment en tràmit, i finalitzada la campanya d'estiu de Bombers. El pressupost per aquesta actuació és de 78.104,22 euros i es duran a terme en dues fases. La primera s’executarà el 2017 i té un import de 63.290,89 euros. La segona s’executarà a principis del  2018 i té un import de 14.813,33 


3. Actuació de millora del camí del Grau. Es tracta del camí que arrenca de la C-16c, just al costat dels Bombers, i arriba fins al parc de l’Agulla, passant pel Serrat del Guix.  Aquesta obra pretén resoldre la connexió entre aquest camí i la C-16c, amb millors condicions de seguretat respecte l'estat actual, així com la millora del recorreguts de vianants des del camí del Grau fins a la passera del Guix, que connecta ambdues bandes de la carretera. Les obres s’iniciaran aquesta tardor,  just acabada la campanya d'estiu de Bombers. Té un pressupost de 60.449,38. 


4. Actuació de senyalització de camins a l’entorn de l’Agulla. Es duran a terme un cop executades les actuacions de millora de la connexió Guix-Sèquia i del camí del Grau per tal de connectar-los amb la xarxa principal de camins. La partida prevista per aquesta senyalització és de 2.000 euros. La senyalització seguirà els criteris de la senyalització existent a l’Anella Verda.


5. Actuació de millora de la façana del Parc de l'Agulla i carretera de Santpedor. Aquesta actuació té com a objectiu de fer una intervenció per tal d'ordenar i endreçar l'espai existent entre la carretera de Santpedor i la tanca del Parc de l’Agulla, actualment sense urbanitzar i que fa la funció d’aparcament de vehicles. L’obra, permetrà establir un recorregut de vianants  segur al límit del parc, que connecti amb el camí de l'Agulla ja arranjat, amb el camí de l'Angle. Preveure al mateix temps la consolidació de les dues parades de l'autobús interurbà, amb marquesina i zona d'espera segura i protegida, i ordenar la zona d'aparcament, per limitar-ne la seva capacitat, ordenar els accessos i arranjar l'espai amb plantació d’arbrat per millorar la seva imatge. Durant la tardor del 2017 es redactarà el projecte i l’obra s’executarà el 2018. Aquesta actuació la durà a terme la Junta de la Sèquia a través d’un conveni amb el Consorci de l’Agulla.

 

Aquesta actuació incorporarà  també, la previsió del recorregut de bicicletes entre Santpedor i Manresa que s'està treballant amb el Consell Comarcal i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat