Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa torna a oferir el bus nocturn gratuït per millorar la mobilitat i la seguretat durant la Festa Major

Imatge de la notícia
21/08/2017

Els dies 25, 26, 27 i 28 d’agost hi haurà servei cada 30 minuts, entre ¼ d’11 de la nit i les 4 de la matinada. El diumenge 27 hi haurà servei especial cada trenta minuts durant tot el dia.

 

Amb el lema “Per la Festa Major, dia i nit en bus!” l’Ajuntament de Manresa posarà en funcionament diverses actuacions a través del servei Bus Manresa, amb l’objectiu que els manresans i manresanes puguin gaudir de la Festa Major amb més comoditat i seguretat, desplaçant-se amb transport públic urbà. Així ho explica avui, en roda de premsa, el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta.

 

El regidor, juntament amb la cap de secció de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Queralt Torres, ha explicat que la iniciativa d’oferir bus gratuït ha anat guanyant usuaris cada any des de la seva implantació, el 2009, i l’ajny passat en van fer ús un total de 2.571 persones, una xifra considerablement superior a la de l’any anterior, que havia estat de 1.690. El regidor explica que “creiem doncs que la iniciativa és un cncert i volem que arribi encara a més usuaris, amb la idea que els dies centrals de la Festa la gent pugui tornar amb tranquil·litat i comoditat a casa seva”.

 

Les actuacions previstes són les següents:


Servei gratuït de Bus Nocturn:

 

Com en les darreres edicions de la Festa Major, en aquesta també s’oferirà el servei de Bus Nocturn gratuït, que connectarà el centre amb la zones de ponent, nord i llevant de la ciutat. El servei de Bus Nocturn gratuït s’iniciarà a les 22.15 h (quan acabi el servei regular) i finalitzarà a les 4 de la matinada, des del divendres 25 fins al dilluns 28 d’agost, amb una freqüència de pas per parada de 30 minuts i realitzant el recorregut de les Línies de F6 i F7, excepte dissabte, que es tallarà l’accés a la Muralla del Carme (a causa de la celebració de l’acte “Muralla en Festa”) i la parada del centre serà a Valldaura.

 

Durant la resta d’horari es poden utilitzar les diferents línies de bus urbà per anar al centre i gaudir de la Festa Major.


Reforç especial el diumenge 27 d’agost:

 

El diumenge de Festa Major, es reforçarà la Línia Festiu (L6 i L7) de Bus Manresa amb un segon bus en servei, de manera que aquesta línia tindrà una freqüència de pas per parada de 30 minuts. La Línia Festiu connecta el centre amb les zones de ponent, nord i llevant de la ciutat.

 

Aquest dia tindrà lloc uns dels actes de la Festa Major que generen més mobilitat com és el Castell de Focs al Parc de l’Agulla. Així, el servei de transport públic urbà farà parada a l’Avinguda dels Dolors – Alcalde Prunés i d’aquí el viatger podrà enllaçar amb l’itinerari habilitat de vianants que portarà al Parc de l’Agulla (tant d’anada com de tornada).

 

Amb la finalitat que tots els ciutadans puguin tornar del Parc de l’Agulla amb transport públic, tal i com es va realitzar l’any passat, es reforça el Bus Nocturn gratuït amb 2 vehicles més del servei que recolliran les persones que ho vulguin a la parada de l’Alcalde Prunés (final Avinguda dels Dolors) i els durà al centre de la ciutat a partir de les 22.45 h.


Campanya de comunicació

 

Per tal de fomentar l’ús d’aquests serveis especials de reforç del transport públic de la ciutat durant els dies de Festa Major, s’ha dissenyat una campanya de comunicació consistent en una imatge dirigida als joves que celebren la Festa amb l’eslògan següent: PER LA FESTA MAJOR DE DIA I NIT EN BUS.

 

Aquesta campanya s’ha realitzat en diferents formats per tal que arribi al màxim de població.

 

En primer lloc en format paper s’ha editat una pàgina al programa de Festa Major, s’han realitzat fulletons informatius (on també hi consten les parades i els horaris) que s’han distribuït als diferents punts d’informació de la ciutat, com l’oficina de Turisme, centres públics i autobusos; també s’han dissenyat uns vinils que s’han col·locat a les principals parades de bus (marquesines) i a l’exterior dels autobusos urbans.

 

En segon lloc en format digital també es pot trobar la informació dels serveis i horaris a la web www.manresabus.com, a l’aplicació de mòbil de Manresa Bus, als panells informatius dinàmics de les principals parades de bus  i a l’Ajuntament

 

En tercer lloc i per tal d’arribar als joves en el mateixos dies de Festa Major, els serveis de mobilitat i de sanitat de l’Ajuntament s’han coordinat per tal que des de el programa SOM.NIT, projecte d’informació, prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues a tot el territori català, gestionat per Creu Roja Joventut, també ofereixi als joves informació sobre el transport públic, amb l’entrega dels flyers informatius dels serveis de Bus Nocturn gratuït.

 

Afectacions al trànsit i al servei de transport públic per Festa Major

 

Com en les darreres edicions de la Festa Major, el dissabte 26 d’agost amb motiu de l’acte “Muralla en Festa” es tallarà la Muralla del Carme entre la Ctra. de Vic i la Ctra. Cardona, a partir de les 15h i fins a les 8h de diumenge 27 d’agost, de manera que:

 

  • Es tallarà al trànsit de vehicles:
    • Muralla del Carme i Muralla Sant Domènec, entre ctra. Vic i ctra. Cardona.
    • Carrer Guimerà entre carrer Sant Joan Bta. La Salle i Muralla.
    • Carrer Jaume I
    • Carrer Nou
    • Accés de Passeig Pere III a Muralla

 

  • Els vehicles es desviaran a:
    • Ctra de Vic – Muralla del Carme:

-Els vehicles que circulin per ctra. Vic es desviaran en direcció a plaça Infants on podran realitzar el canvi de sentit per retornar a ctra. de Vic en direcció sortida ciutat.

    • Muralla Sant Domènec – Ctra. Cardona

-Els vehicles que circulin per ctra. Cardona en direcció centre ciutat es desviaran per Muralla Sant Domènec en direcció plaça Valldaura

 

-Els vehicles que circulin per Muralla Sant Domènec en direcció a centre ciutat es desviaran per ctra. Cardona en direcció sortida ciutat

                                                                                            

  • Els usuaris de guals es veuran afectats a:
    • Muralla del Carme: No es podrà utilitzar els guals mentre durin els actes, de manera que hauran de sortir abans de les 15h i accedir-hi a partir de les 4h.
    • Jaume I: podran accedir vehicles als guals durant l’horari de tancament, sempre i quan el desenvolupament dels actes així ho permetin.
    • Ps. Pere III (costat imparells) – carrer Predicadors: la sortida de vehicles per Muralla Sant Domènec es realitzarà en direcció a Ctra. Cardona
    • Canonge Mulet i Ps. Pere III (costat parells): es permetrà el pas per a l’accés a guals en el tancament de carrer Guimerà – St. Joan Bta. La Salle

 

  • El Servei BUS MANRESA de transport públic urbà és veurà afectat, a partir de les 15h, en les següents línies: L1 – L2 – L3 – L4 –L 5 – Bus Nocturn Festa Major (la L8 Perimetral – Estacions NO es veu afectada pels canvis de trànsit).

 

Les modificacions dels serveis afectats pel tancament de trànsit es poden consultar les parades del servei, interior dels busos, al telèfon 93.875.71.50 i a la web www.manresabus.com

 

  • Els serveis de Transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord als talls de trànsit establerts.

Línia Manresa – St. Joan de Vilatorrada: a plaça Valldaura continuarà pels carrers Muralla Sant Domènec i ctra. Cardona per recuperar el recorregut habitual en direcció a St. Joan de Vilatorrada

 

  • Parada anul·lada: Pl. Infants

Línia Manresa – Barri del Xup: a plaça Valldaura continuarà pels carrers Muralla Sant Domènec, ctra. Cardona, Dos de Maig, pl. Mil·lenari, ps. del Riu i Pont de Sant Francesc per recuperar el recorregut habitual en direcció al Barri del Xup

 

  • Parades anul·lades: Pl. Infants i pl. Valldaura (en direcció Xup)
  • Parades habilitades: Pompeu Fabra, Dos de Maig, Policia Local

 

 Balanç de la situació de la mobilitat a Manresa

 

També en la roda de premsa d’avui, el regidor Serracanta ha fet balanç de la situació de la mobilitat a Manresa, en un estiu que està sent especialment intens en treballs a la via pública, arran sobretot de les obres al sector de la Bonavista.

 

Serracanta ha agraït a la ciutadania la seva comprensió i paciència, ja que “som conscients que està sent un estiu molt mogut per les obres a la Bonavista i la coincidència també dels treballs al túnel del carrer Indústria, ja finalitzats, les millores per a vianants al pont de Sant Francesc i el pla de millora de l’espai públic, amb reforç de les calçades d’alguns carrers”.


El regidor ha recordat que “a Bonavista seguim en obres, cal tenir-ho molt present”, i ha reiterat el missatge que convé, sempre que sigui possible, que els conductors facin itineraris alteratius i evitin passar per la zona d’obres, o bé que es faci ús del transport públic.

 

Serracanta ha recordat que el setembre augmentarà el flux de trànsit i això pot comportar problemes de congestió, i hi ha afegit que els canvis en la mobilitat, que s’han fet al llarg d’aquest mes, ja són els que quedaran definitivament al sector. “Es va creure convenient fer-los tots en pocs dies, en l’època de l’any en què el trànsit no està al punt àlgid, per tal que la ciutadania s’hi vagi adaptant”. El regidor ha admès que els canvis van provocar problemes de trànsit sobretot les primeres hores, en indrets com els carrers Caritat, Bilbao, Sant Cristòfol o Gaudí, però “de manera fora ràpida la circulació ha anat sent més fluida, la gent va assumint les modificacions”.

 

Serracanta creu que aquest nivell de modificacions provocarà “canvis d’hàbits importants, nous recorreguts per a molta gent, i per això es necessita temps”. En tot cas, ha assegurat que l’Ajuntament “ja ha pres mesures per minimitzar problemes, com ajustos semafòrics, reforç de senyalització o presència important de la Policia Local en eixos amb possible conflictivitat”. Amb tot, ha afirmat el regidor, es va analitzant la situació “dia a dia, hora a hora”, per fer-ne seguiment i introduir-hi millores si és necessari.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat