Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La primera fase de les obres de la nova plaça de la Bonavista arriba al seu equador

09/08/2017

Avui s’ha fet una visita d'obres amb els mitjans de comunicació acompanyats pel regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, el director tècnic d'Aigües de Manresa, Fredi Puig, a més d'altres tècnics municipals i de l'empresa que està executant les obres, el Grup Mas. 

 

Aquesta setmana es compleixen dos mesos de l'inici de la primera fase de les obres d'urbanització de la nova plaça de la Bonavista.

 

Per tal de veure l'evolució de les obres, que s'estan executant dins dels terminis previstos, s'ha fet una visita d'obres amb els mitjans de comunicació acompanyats pel regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, el director tècnic d'Aigües de Manresa, Fredi Puig a més d'altres tècnics municipals i de l'empresa que està executant les obres, el Grup Mas.

 

Durant aquest període s'han realitzat les tasques d'enderroc dels diversos paviments, s'han protegit els arbres que es mantindran al sector i s'han eliminat aquells que es trobaven afectats pel perllongament de la carretera del Pont de Vilomara i s'han retirat els diversos elements del parc infantil, que es reposaran en un nou espai de la mateixa plaça.

 

Cal destacar l'enderroc del paviment de la carretera de Vic, una gran llosa d'entre 35 i 40 centímetres de formigó construïda durant les obres d'urbanització de la carretera de Vic i Cardona l'any 1969, durant el mandat de l'alcalde Soldevila.

 

Tot el material d'enderroc s'ha triturat a la mateixa obra amb una matxucadora cosa que ha permès obtenir 3.400 tones de tot-u reciclat que s'ha utilitzat per omplir les rases dels diversos serveis. Això ha fet reduir l'aportació externa de material i l'entrada a l'obra de 300 viatges de camions, cosa que ha suposat un benefici ambiental considerable.

 

Les principals actuacions realitzades durant les darreres setmanes han estat al subsòl i han consistit en la remodelació de tota la xarxa d'abastament d'aigua i la xarxa de clavegueram, que en aquests moments ja es troben executades en un 90%. També s'han avançat obres de la xarxa d'aigua de la carretera de Santpedor, previstes a la segona fase.

 

La Bonavista és un punt neuràlgic pel què fa a aquestes instal·lacions. Pel que fa a l'aigua potable, pel centre de la plaça hi passen tres grans tubs d'un diàmetre de 400mm que alimenten bona part de la ciutat i també alguns dels municipis veïns. Els tubs que han estat en servei fins ara tenien entre 40 i 60 anys i eren de fibrociment. Els nous tubs que els substitueixen són de fosa. Pel que fa a les obres de clavegueram també s'ha renovat tota la xarxa.

 

La Bonavista és un petit coll que fa de trencaaigües de les dues grans conques de la ciutat: la del torrent de Sant Ignasi i la del torrent dels Predicadors. En aquest punt és on neix la conca del torrent dels Predicadors, que circula per tot el Passeig de Pere III i desemboca a l'alçada de la Carpa del Riu. L'altra meitat de la plaça desguassa per l'altra conca, cap a la carretera del Pont de Vilomara per connectar-se al torrent de Sant Ignasi, que neix a l'alçada dels Dolors i desemboca al Pont Vell.

 

Més enllà de la remodelació de tot l'entramat d'instal·lacions d'aigua potable i de sanejament també s'han dut a terme bona part de les excavacions tant de la rotonda com del nou tram de la carretera del Pont que s'hi connectarà i, per tant, ja es pot intuir perfectament el seu traçat. També s'ha trasplantat la gran prunera que hi havia en una de les illetes i que s'ha traslladat al seu lloc definitiu, al centre de la rotonda.

 

Durant els propers dos mesos les obres seran molt més visibles ja que afrontaran les obres superficials de les calçades de la rotonda i de l’ampliació de la carretera del Pont de Vilomara, que es preveu que estiguin acabats a mitjans d'octubre.

 

Un cop finalitzi la primera fase de les obres quedaran dues fases més, de dos mesos cadascuna. En aquestes dues fases s'afrontaran les voreres perimetrals de la plaça així com bona part de la urbanització del carrer Jacint Verdaguer i del tram de la carretera de Santpedor fins a l'alçada del carrer Sant Antoni Maria Claret.

 

 

 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat