Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Sergi Ots serà el director artístic de l'acte inaugural de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018

Imatge de la notícia
18/07/2017

Manresa ja té data, lloc i director per a l’acte inaugural de la capitalitat de la cultura catalana, que ostentarà durant el 2018. L’actor, creador i guionista Sergi Ots serà el responsable de la direcció de l’acte, que tindrà lloc el 20 de gener del 2018 al teatre Kursaal. L’acte de presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i de la regidora de Cultura, Anna Crespo. Amb la capitalitat cultural, Manresa aposta per la cultura com a motor de canvi econòmic i social per a la ciutat.


 

Manresa continua preparant-se de cara al seu debut com a Capital de la Cultura Catalana 2018. En aquest camí, avui s’ha donat un nou pas endavant amb la presentació de Sergi Ots, seleccionat com a director artístic de l’acte inaugural de la capitalitat, que tindrà lloc el dissabte 20 de gener de 2018 al teatre Kursaal, l’equipament cultural de referència de la capital del Bages i dela Catalunya central.

 

L’acte de presentació del director artístic, celebrat avui al teatre Kursaal, ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i de la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, els quals han donat la benvinguda a Sergi Ots, que té l’encàrrec de dirigir l’estrena d’un esdeveniment que donarà el tret de sortida perquè Manresa esdevingui, durant un any, centre neuràlgic de la cultura catalana.

 

Tot i que s’ha d’acabar de definir, l’espectacle que dirigirà Ots comptarà amb la participació d’entitats i artistes tant locals com d’altres indrets, ocuparà diversos espais del teatre Kursaal i girarà a l’entorn de la idea de “pont de cultures”, que és l’eix vertebrador de la capitalitat cultural.

 

Sergi Ots no és la primera vegada que treballa a la ciutat de Manresa ja que, recentment, s’ha fet càrrec també de la direcció escènica de l’espectacle de clausura de la propera edició dela Fira Mediterrània, que tindrà lloc el proper 8 d’octubre, sota el nom ‘Mar de foc’.  

 

Junyent “Un repte per continuar projectant-nos arreu del país”

 

L’alcalde ha manifestat que la capitalitat cultural és un repte que Manresa afronta amb decisió "per continuar projectant-nos arreu del país en l’àmbit cultural". Junyent ha destacat que s’està treballant perquè les entitats i els diferents col·lectius de la ciutat s’hi sentin representats. També ha recordat que l’eix “pont de cultures” és un “excel·lent fil conductor per simbolitzar el nexe de les diferents cultures, disciplines artístiques que lliguen molt bé amb la Manresa com a ciutat d’acollida”.

 

Per la seva part, Anna Crespo ha destacat que la presentació de Sergi Ots era un pas endavant més cap a la celebració de la capitalitat cultural “que és un revulsiu que la ciutat necessita per situar-se al centre de la cultura catalana i convertir-se en un referent”. La regidora ha destacat la trajectòria professional de Sergi Ots per dirigir l’acte inaugural, que serà un dels plats forts d'aquesta celebració. La regidora ha informat que aquest acte és farà el dia 20 de gener amb dos passis, un a les 7 i l’altre a les 9 del vespre.

 

Finalment, Sergi Ots s’ha mostrat “molt agraït” per la confiança d'aquest encàrrec que ha qualificat de “repte important, ja que serà un acte d’orgull per a la ciutat”. Tot i que ha manifestat que tot just comença ara el treball, la seva voluntat és fer un espectacle "inèdit, molt cuidat i de molta potència artística". També ha avançat que vol aglutinar artistes i entitats locals de la ciutat per fer un espectacle d’una mitja hora dins el teatre, amb una actuació prèvia a l’entrada de l’equipament. Sergi Ots ha explicat que té decidit donar força protagonisme als artistes joves i noves disciplines. “En aquest moments s’estan fent coses molt potents i és molt necessari que les noves generacions se sentin importants i implicades, ja que són el futur”.   

 

   

 Carrera professional de Sergi Ots

 

Sergi Ots és actor, seleccionador d’artistes, creador i guionista. Va estudiar als Estudis de Teatre de Barcelona i va continuar formant-se, entre d’altres cursos destacats, a l'Académie Internationale des Arts du Spectacle (París) i ala Finale Emilia(Itàlia), on en aquesta última es va especialitzar en Commedia de'll Art amb el mestre Fabio Mangolini.

 

Al 2004 va començar a treballar amb la companyia teatral Els Comediants i des d’aleshores ha format part de l’equip artístic de companyies catalanes de circ i teatre com La Fura dels Baus, Xirriquiteula o Deambulants. Es va aventurar a dirigir actors l’any 2010 al Teatre Nacional de Cultura (Barcelona) i poc després va esdevenir director artístic de l'Institut de Cultura de Barcelona. Des del 2009 es posa al capdavant de Ponten Pie, la seva pròpia companyia d’arts escèniques amb la que ha aconseguit prestigiosos premis per a les seves produccions. Gràcies a l’esforç i la perseverança, s’ha col·locat en el panorama de teatre internacional d'una manera molt rellevant.

 

Tot això sense deixar de desenvolupar projectes artístics per a esdeveniments importants i d’especialitzar-se en la creació i direcció de grans produccions. Més enllà de la ha mencionada participació en l’acte de cloenda de la Fira Mediterrània, destaquen Rueda, L'espectacle inaugural de la Noche Blanca de Burgos el 2015; la cerimònia inaugural dels Mundials de Patinatge sobre gel a Barcelona el 2015; La festa de celebració dels 25 anys del Teatre Joventut de l'Hospitalet el 2016; la cerimònia inaugural dels CSIO 2016 (Mundials de Salts de Cavalls a Barcelona); la direcció i creació artística del Festival Internacional El Més Petit de Tots 2016; l'Espectacle Inaugural El Buit dela Mostra d'Igualada 2017.

 

Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018

 

Manresa Capital de laCultura Catalana 2018 pren el relleu a la ciutat de Reus. La cita cultural anual del 2018 té com objectius establir un “pont de cultures” entre disciplines artístiques; entre persones, institucions públiques, entitats i sector privat; i entre el passat, present i futur de la ciutat, sempre través de la cultura, entenent aquesta com a factor revitalitzador i de generació de riquesa i creixement.

 

Manresa va ser seleccionada l’any 2014 com a Capital de laCultura Catalana 2018. Des d’aleshores i especialment els darrers mesos, l’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria deCultura, està treballant de forma ininterrompuda per organitzar i exercir aquesta capitalitat cultural.

 

La selecció dels membres dels Comitè Organitzador, del Consell Assessor, la presentació de les línies bàsiques i objectius, així com la presentació de la imatge oficial són, entre d’altres, algunes de les decisions que van conformant el disseny d’un projecte engrescador que es concretarà durant la propera tardor amb la presentació oficial de tota la programació d’activitats i propostes culturals que tindran lloc a Manresa.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat