Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Demà a "L'Acollida amb ulls d'Infant" els més joves opinaran sobre la crisi dels refugiats a la plaça Sant Domènec

19/06/2017

La trobada començarà a les 17.30 h i s’escoltaran les opinions dels nens i nenes dels Casals Oberts, Casal-Ot i Ludoteca. L’activitat és oberta a tothom i comptarà amb actuacions de mim, contes i música a càrrec dels artistes manresans: Oriol Barri, Paqui Borjas amb Expressa’t i Bambuscats.

 

Demà, dimarts 20 de juny, el mateix dia Internacional de les Persones Refugiades que se celebra arreu del món, a Manresa els infants prendran el protagonisme i els nens i nenes dels Casals Oberts, Casal-Ot i Ludoteca donaran a conèixer les seves opinions i inquietuds sobre la crisi dels refugiats. Segons dades d’ACNUr, el 51% de les persones refugiades són menors d’edat.

 

La trobada “L’Acollida amb ulls d’Infants”, que tindrà lloc a la plaça Sant Domènec a partir de les 17.30 h, comptarà amb actuacions de mim, contes i música a càrrec dels d’artistes manresans: Oriol Barri, Paqui Borjas amb Expressa’t i Bambuscats.

 

Aquests artistes junt amb voluntariat de diferents entitats, ja han participat en altres actes de suport a les persones refugiades, precisament durant la campanya Casa nostra, casa vostra.

 

L’objectiu d’aquesta activitat és fer un petit homenatge a totes les persones que han de fugir del seu país per a tenir una vida digna, patint desarrelament familiar, incertesa, manca d’oportunitats... Alhora, actes com aquests esperonen les societats d’ acollida per respondre amb solidaritat i fermesa a la defensa del dret d’asil i per continuar treballant per incidir en les causes dels conflictes, origen de l’exili més greu des de la segona guerra mundial.

 

Recordem que només de Síria han hagut de desplaçar-se més de la meitat de la població. Quatre milions de sirians estan fora del seu país i més de set milions són desplaçats interns. Mentre, les quotes d’ acollida simbòliques que va pactar la UE, segueixen sense complir-se. N’és exemple el cas de l’estat espanyol: si bé, es va comprometre a acollir 17.000 persones, actualment només han arribat un 7,5% d’aquestes.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat