Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El projecte Puntal d'acompanyament i de reforç escolar celebrarà dilluns l'acte de clausura del curs 2016-2017

16/06/2017

Durant l’acte, que començarà a les 5 de la tarda i es durà a terme a l’Aula 2000 de l’Institut Lacetània,  es lliuraran 28 diplomes als alumnes en pràctiques que han fet de voluntaris del projecte Puntal en els tallers de suport escolar realitzats aquest curs.

 

El projecte Puntal celebrarà aquest dilluns, 19 de juny, l’acte de clausura del curs 2016-2017 durant el qual es farà l’entrega de 28 diplomes als alumnes en pràctiques d'infermeria de la FUB i alumnes batxillers que han participat en aquest programa d’acompanyament i reforç escolar als infants i adolescents de primària i primer cicle de secundària de la ciutat de Manresa i que presenten dificultats en el seu procés d’aprenentatge.

 

L’acte, que començarà a les 5 de la tarda a l’Aula 2000 de l’Institut Lacetània, comptarà amb la participació de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, i de l’ inspector d'educació Albert Ramírez.

 

En el darrer curs, s’ha atès a 87 alumnes de primària i secundària del següents centres educatius: les escoles La Sèquia, Serra i Húnter, Pare Algué, Valldaura i Sant Ignasi; i els Instituts Pius Font i Quer i Lacetània.

 

Projecte Puntal

 

El projecte Puntal està format per un col·lectiu de mestres jubilats, que juntament amb estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Superior i Universitat donen un suport escolar de forma voluntària a un grup d’alumnes amb risc social.

 

La dinàmica es desenvolupa mitjançant l’organització d’uns tallers de suport a la tasca escolar que es fan en horari extraescolar per ajudar l’alumnat més desafavorit a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, afavorir una actitud positiva vers l‘aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques en finalitzar una etapa educativa i promoure l’ús de la llengua catalana com a instrument per a la comunicació, l’aprenentatge i la cohesió social .

 

Aquest alumnat es caracteritza per no poder comptar amb el suport de cap adult per fer el seguiment de les tasques escolars alhora que el seu entorn immediat tampoc li pot facilitar l’ajuda necessària per a l’èxit escolar.

 

Pla educatiu d’entorn de Manresa (PEEM)

 

El projecte es porta a terme amb la col·laboració del Pla educatiu d’entorn de Manresa (PEEM) que està impulsat des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa per potenciar totes aquelles iniciatives i facilitar l’emergència de nous projectes que donin una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels més joves de la ciutat.

 

El pla educatiu defineix quines són les prioritats educatives del municipi i requereix de la participació i la complicitat de tots els agents eductius tant en la definició de necessitats com en la discussió de possibles solucions i la seva execució. És doncs, un projecte de compromís ciutadà amb l'educació.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat