Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Dimecres la Casa Flors Sirera acollirà l'acte "I si fossis tu" per conèixer la realitat de les dones refugiades

20/03/2017

Es tracta d’una activitat basada en una dinàmica grupal, conduïda per Betty Puerto, a l’entorn de la mostra “Podries ser tu”. Amb aquest acte, que és gratuït i obert a tothom, es pretén generar un espai de reflexió i diàleg per denunciar la desigualtat que pateixen les dones arreu del món.

 

Aquest dimecres, 22 de març a les 17 h, la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera acollirà un acte, que organitzat pels Programes de Cooperació i Dona de l’Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones refugiades.

 

L’acte, que consistirà en una dinàmica grupal a l’entorn de l’exposició elaborada pel Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa “Podries ser tu”, estarà conduït per Betty Puerto, especialitzada en resolució de conflictes i  cultura de pau i vinculada a organitzacions populars de dones.

 

Amb aquesta activitat es vol generar un espai de reflexió i diàleg per denunciar la desigualtat que pateixen les dones arreu del món i per viure en primera persona el fet migratori.

 

Betty Puerto, experta en gènere i cultura de pau

 

Betty Puerto és psicòloga especialitzada en investigació qualitativa, pedagogia social, resolució de conflictes i cultura de pau. Té una llarga trajectòria en el disseny i gestió de programes d’atenció a grups en procés migratori, refugi i mobilitat humana, així com en programes d’acompanyament a dones agredides per violència basada en gènere.

 

Com a refugiada colombiana explicarà com va viure el procés d’haver de fugir del seu país i com va ser l’acollida a Catalunya.

 

Si bé és cert que en situacions de conflicte tothom es veu afectat per la violència, són les dones i els infants les qui pateixen més risc de ser víctimes de molts tipus de violència. Les dones – contràriament a la immensa majoria d’homes – han de patir assetjament, agressions, privació d’aliments o d’altres necessitats bàsiques (o bescanviar-les per sexe) i fins i tot violacions.

 

L’acte és gratuït i obert a tothom i no cal fer inscripció prèvia

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat