Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Professionals de les polítiques de joventut debatran demà el perfil, les funcions i les característiques que han de tenir aquest col·lectiu

20/03/2017

Més d’una dècada després del document que descrivia per primer cop els perfils d’aquests professionals, l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut ha engegat una enquesta i un seguit de debat per posar sobre la taula el tema i confeccionar un nou informe que sigui més pro0pi dels temps actuals. Demà tindrà lloc un d’aquests debats a Manresa, a l’espai Joan Amades.

 

L’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut està organitzant trobades per debatre els perfils professionals en l’àmbit de joventut per tal d’arribar a un informe que descrigui quins són els perfils dels i de les professionals de joventut avui, amb les seves funcions i característiques. En aquesta mateixa línia, el passat 7 de febrer es va engegar una enquesta sobre perfils professionals en l’àmbit de la joventut per ajudar a confeccionar aquest informe. Demà, de 16h a 18h a l’espai Joan Amades, seu de l’Oficina Jove del Bages, es durà a terme una trobada per debatre la situació.

 

Aquest març ja s’han realitzat tres tallers sobre l’estudi de perfils professionals en l’àmbit de la joventut que l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) està duent a terme: a Lleida, el dia 9, a Móra d’Ebre el dia 10 i a la Seu d’Urgell, el dia 17.

 

Així mateix, després d’anys convulsos i de crisi, i tenint en compte que ja fa més de deu anys de “Del retrat al repte”, el document realitzat per l’AcPpJ el 2005 on descrivia per primera vegada els perfils professionals en l’àmbit de les polítiques de joventut a Catalunya, s’ha decidit emprendre aquest camí per posar el dia l’informe i actualitzar-lo.

 

Les més de 700 respostes recollides en un mes en aquesta enquesta demostren que el col·lectiu professional està ben viu i que hi ha interès en l’estudi. Durant el mes de març arriba la segona part amb els tallers presencials, que permetran el debat en directe i amb professionals de tot tipus i d’arreu de Catalunya que en el seu dia a dia tracten i treballen amb i per a les persones joves. Algunes de les qüestions són: Com treballen? Quina és la seva relació amb els joves? Quina és la seva formació i trajectòria professional? Quines són les seves realitats?

 

Es pot trobar més informació en aquestes dues webs: http://joventut.info/?p=4959 i http://joventut.info/?p=5039  

 

Les sessions fins ara programades han estat aquestes:

 

  • Dijous 9 de març de 10h a 12h al Centre de recursos juvenils La Palma (C/ la Palma, 6 Lleida)
  • Divendres 10 de març de 10h a 12h al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (Pl. Sant Roc, 2, Móra d’Ebre)
  • Divendres 17 de març de 10h a 12h a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (Camí de la Palanca, 43 La Seu d’Urgell)

 

Les sessions programades d’ara endavant són les següents:

 

  • Dimarts 21 de març de 16h a 18h a l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, 14 Manresa).
  • Dijous 23 de març de 10h a 12h a l’Espai Jove Kesse (C/ de Sant Antoni Maria Claret, 12-14 Tarragona)
  • Divendres 24 de març de 10h a 12h a l’aula de la Direcció General de Joventut, al costat de la sala d’actes (C/Calàbria 147, Barcelona)
  • Dijous 30 de març de 10h a 12h a Can Genís (C/ de Cervantes, 8 Palafrugell)

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat