Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El Ple Municipal aprova el Pressupost de l'Ajuntament 2017, el projecte de la plaça de la Bonavista i el nou model de gestió del mercat de Puigmercadal

23/12/2016

L'últim Ple de l'any va significar l'aprovació del Pressupost de l'Ajuntament per a 2017, que passa de 76 a 82 milions d'euros. També es va aprovar amb tots els vots favorables el nou model del mercat municipal de Puigmercadal, que passa a ser gestionat pel propi Ajuntament. Finalment, els grups van donar llum verd per unanimitat al projecte de nova plaça de la Bonavista, que inclourà un pulmó verd de 3.000 m2 al sector. Un altre punt destacat del Ple de la corporació va ser aprovar el padró municipl a 1 de gener de 2016. 

 

El vot favorable dels regidors de l'equip de govern, format pels grups de CDC i ERC, va permetre al Ple Municipal d'ahir al vespre l'aprovació del Pressupost General de l'Ajuntament de Manresa per a l'any 2017, que s'eleva a 82 milions d'euros, 6 més que l'any anterior, amb un increment superior al 7%

 

Com és habitual, el tema del pressupost va generar debat al darrer Ple Municipal de l'any, que va tenir una durada de cinc hores. El regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, va explicar amb detall uns comptes municipals que segueixen una “línia continuista” però que presenten algunes novetats, com l’aposta clara pels Plans d’Ocupació o l’esforç important en amortització de deute. També es va comentar el fet que la baixada del coeficient d’endeutament del consistori permetrà l’accés al crèdit, per primer cop en els últims dos mandats.


El ple va votar favorablement una esmena d'addició del grup del PSC per tal d'incloure específicament al dictamen el compromís de fer ús de l'eina de "modificació de crèdit" tantes vegades com calgui durant l'exercici per suplementar les partides d'atenció social bàsica, en cas que quedin exhaurides.


Més informació sobre els pressupostos aquí


D'altra banda, el Ple també va aprovar, en aquest cas per unaminitat, el dictamen d'aprovació inicial del projecte d'obra d'urbanització de la plaça de la Bonavista. Es tracta d'un projecte, exposat al ple pel regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, que dóna resposta a una qüestió històrica i que serà una de les principals actuacions d'aquest mandat i també dels darrers anys a la ciutat. Les obres es fan principalment amb fons provinents del conveni signat a la Diputació pel traspàs de la titularitat d'un tram de la carretera de Santpedor. Tota la informació sobre aquest projecte aquí.

 

També destaca del ple d'ahir l'aprovació, també per unanimitat de tots els grups, de la modificació de la forma de gestió del servei públic de mercat municipal de Puigmercadal. Un cop esgotat el termini del contracte amb l'anterior adjudicatari, l'equip de govern ha considerat necessari gestionar el servei de manera directa, a través de la mateixa organització ordinària de l'Ajuntament. El regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, va explicar el canvi de gestió al ple i va asegurar que el consistori espera que la nova etapa signifiqui un rellançament i que la instal·lació compleixi l'objectiu de ser un motor de referència per al Centre Històric.

 

En el marc del ple també es va aprovar la revisió del padró municipal d'habitants amb referència a l'1 de gener de 2016, que es fixa en 75.475 persones, amb 4.346 altes i 4.022 baixes respecte la xifra de l'any anterior. En aquest punt, es va obrir un debat sobre el fet que les dades aprovades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) no són coincidents amb les del padró i situen la ciutat lleugerament per sota dels 75.000 habitants. El regidor Josep Maria Sala va fer un resum de les causes d'aquest fet: l'INE no incorpora a les seves dades fitxes que donin algun tipus d'error (canvi de cognom, empadronaments duplicats, etc) o els casos afectats per alguna incidència pendent de confirmació o resolució (baixes per canvi de residència pendents de confirmar, inscripcions caducades, inscripcions pendents de confirmar, etc). 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat