Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El govern municipal proposarà al Ple la posada a disposició de la Generalitat d'un terreny per a la futura escola Les Bases

11/11/2016

El solar municipal és de 6.470 mde  superfície i està situat a la zona nord-oest de la ciutat, al xamfrà entre la prolongació del carrer Puigmal i l’Avinguda Universitària.


 

El govern de Manresa proposarà al proper Ple Municipal -que se celebrarà el dijous, 17 de novembre- l’aprovació de la posada a disposició del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’un terreny per a la construcció de la nova escola Les Bases. L’espai, de propietat municipal, té 6.470 mde superfície i està situat a la zona nord-oest de la ciutat, al xamfrà entre la prolongació del carrer Puigmal i l’Avinguda Universitària.

 

Aquest solar estava destinat inicialment a la construcció de l’equipament escolar CEIPla Flama –segons l’acord del Ple Municipal celebrat el 15 de setembre de 2008–.  Tot i això, en l’actual context econòmic que requereix rendibilitzar molt les inversions i tenint en compte també les inversions de millora que s’han realitzat els darrers anys a les instal·lacions ala Flama, des del govern de Manresa s’ha optat per cedir aquest terreny per a la construcció de la nova escola Les Bases.

 

En aquests moments, l’escola Les Bases està funcionant dins les instal·lacions de l’antic edifici del CTM,  en un espai cedit per la Fundació Universitària del Bages (FUB). Aquestes instal·lacions tenen una superfície disponible de 303.96 m2, on s’ubica una aula de P3 i una de P4 amb una cinquantena d’alumnes.

 

Atesa aquesta situació provisional, el Govern de la Generalitat ha programat la creació d’una nova escola i ha demanat a l’Ajuntament de Manresa que posi a disposició la finca on s’haurà d’ubicar el nou edifici de l’escola Les Bases. 

 

Un cop el Ple Municipal hagi aprovat l’acord i s’enviï la documentació necessària al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la posada a disposició es formalitzarà en un document administratiu que se signarà entre les dues administracions.  El terreny continuarà sent propietat de l’Ajuntament de Manresa i, un cop la Generalitat hagi construït l’edifici de l’escola, aquest també quedarà de propietat de l’Ajuntament. Es diferencia, així, d’una cessió de domini, en què tant el terreny com l’equipament serien propietat de la Generalitat (modalitat que s’utilitza en els casos dels Instituts de Secundària).

 

La nova escola va néixer el curs 2015-2016, inicialment a l’empara de l’escola La Sèquia i amb un grup de P3. El segon curs, l’actual, ofereix P3 i P4 i disposa d’autonomia pròpia, amb el nom de Les Bases.   

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat