Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Arriba a Manresa la primera edició del Premi BBVA de Música 2016: Premi al Talent Individual

Imatge de la notícia
22/05/2016
  • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa) i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

  • Se celebrarà al Conservatori Municipal de Música de Manresa el 28 i 29 de maig de 2016.

 

  • Participaran 155 alumnes de 19 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya.

     

 

El cap de setmana del 28 i 29 de maig de 2016, més de 150 estudiants de música d’arreu de Catalunya participaran a la primera edició del Premi al Talent Individual. Aquest Premi forma part del Premi BBVA de Música 2016, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics i estudiants i ajudar-los en la seva projecció professional.
 

El Premi BBVA de Música forma part del conjunt de Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el Grup BBVA, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i el teatre amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.
 

Els detalls d’aquest nou premi han estat presentats avui a l’Ajuntament de Manresa per  regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo;  per la directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), Belén Latorre; director de CBC (Centre de Banca de Clients) de BBVA de Manresa, i representant del Grup BBVA, Joser Solé;  i pel president de l’Associació deConservatoris de Catalunya, Víctor Santapau.

 

Anna Crespo ha agraït als organitzadors que hagin apostat per Manresa a l’hora de tirar endavant aquesta iniciativa adreçada “a fomentar el talent dels joves músics” i ha posat en valor “la suma d’esforços de tots” per impulsar aquest “important” premi. Belén Latorre ha destacat que el Premi està “està destinat a estudiants de centres reglats per ajudar-los a continuar la seva formació”.

 

Per la seva banda, Jordi Solé  ha posat èmfasi en el suport del grup BBVA al costat de la cultura, per estimular els valors i el talent de la gent jove i per continuar anant de bracet amb totes les iniciatives impulsades des de la ciutat com sempre ha fet Caixa de Manresa, Catalunya Caixa o ara, el grup BBVA.

 

Finalment, Santapau ha ressaltat la gran importància d’aquest premi, “una proposta de gran envergadura, el primer gran concurs d’aquesta característiques que es farà en aquest país i que permetrà donar a conèixer músics dels quals se’n parlarà els propers anys”.  El president de l’Associació de Conservatoris de Catalunya també ha valorat de forma molt positiva el suport de la direcció delConservatoriMunicipal de Música de Manresa, “un espai adient per a la celebració d’un premi d’aquesta dimensió”.
 

Un premi amb dues modalitats
 

Enguany, amb la intenció d’adaptar el Premi als nous temps, es recupera i es convoca en dues modalitats, la primera, el guardó històric de música de cambra, el 12è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra (que prové del premi biennal de Música de Cambra Montserrat Alavedra, creat per l’Obra Social de Caixa Terrassa), i la segona, el Premi al Talent Individual, que pretén obrir el Premi als estudiants més joves que en aquests moments s’estan formant a Catalunya en centres autoritzats i potenciar el seu talent musical.
 

La Fundació AntiguesCaixes Catalanes i el Grup BBVA, amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, han volgut celebrar la primera edició del Premi al Talent Individual a Manresa, atenent a la forta tradició musical d’aquesta ciutat.
 

155 nens de 19 centres participen en la primera edició
 

155 nens de 19 centres de grau professional de música participaran en la primera edició del Premi al Talent Individual. Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria, de qualsevol instrument. Les categories es divideixen segons edats:
 

  1. Categoria Aleví: fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
  2. Categoria Júnior: entre 15 i 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
  3. Categoria Jove: entre 17 i 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)
     

Gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el Premi. Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 28 de maig i a darrera hora de la tarda es coneixeran els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà el diumenge 29 de maig al matí.
 

Es concedirà un premi per a cada categoria:

  1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures...
  2. Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures...
  3. Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures...
     

També es concedirà un Premi especial ACCat a cada categoria a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català, consistent en un lot de partitures valorades en 100 euros.
 

El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, Salvador Brotons, Eva Graubin, Alba Ventura, Peter Thiemann, David Bonet i Dolors Cano..., entre d’altres.

 

Acte d’inauguració del Premi, xerrada de Natxo Tarrés
 

El dijous 26 de maig a les 19 h, dins la inauguració prevista del Premi al Talent Individual, l’Ajuntament de Manresa ha organitzat una xerrada titulada: “Talent o disciplina? Les claus de l’èxit artístic” a càrrec d’en Natxo Tarrés, cantant del grup manresà “Gossos”.
 

Tancarà l’acte una actuació de la Big Band del Conservatori.

Acte obert al públic que es realitzarà a l’Auditori del Conservatori de Manresa.
 

Acte de lliurament de premis, 29 de maig a les 18 h
 

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 29 de maig de 2016, a les 18 h, en un acte que tindrà lloc a l’Auditori del  Conservatori de Manresa.
 

L’acte estarà presentat per Anna Alarcón, millor actriu i protagonista de l’obra guanyadora en el darrer Premi BBVA de Teatre 2016, celebrat a principis de maig.
 

Comptarà amb l’actuació musical de Llibert Fortuny, un dels més destacats i reconeguts músics (saxofonista) i compositors de jazz de Catalunya dels nostres temps, que interpretarà diverses peces musicals al llarg de l’acte.
 

Hi assistiran els màxims representants institucionals dela Fundació AntiguesCaixes Catalanes, del Grup BBVA i de l’Ajuntament de Manresa, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.
 

L’acte és obert al públic.
 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes
 

La majoria d’accions culturals i socials que porta a terme la Fundació AntiguesCaixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col·laboració amb el Grup BBVA, format per BBVA i CatalunyaCaixa.
 

Entre els seus objectius està la de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions.
 

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la música, la pintura, la literatura, el teatre o el circ. El Grup BBVA comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col·laboració ambl a  FACC per fer-los possibles.
 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya

L’Associació de Conservatoris de Catalunya agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius que –juntament amb el centre integrat CEPSA Oriol Martorell- preparen els estudiants de música mitjançat uns estudis reglats  per a l’accés als ensenyaments superiors, i  són també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música.

 

Actualment Catalunya té 21 Conservatoris i Centres Professionals, tots ells membres de l’Associació Catalana de Conservatoris de Catalunya, que tenen una estreta relació amb les escoles de música de Catalunya i amb els centres superiors de música, així com amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat