Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El ple de l'Ajuntament de Manresa aprova una declaració de rebuig als actes de caràcter racista o xenòfob

18/02/2016

En l'inici del ple municipal d'aquest vespre, tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa han aprovat una declaració en què rebutgen els actes com ara la concentració que la formació política SOM Catalans, de caràcter xenòfob i racista, va intentar organitzar recentment a la ciutat.

 

Davant dels fets succeïts el dia 30 de gener, quan la formació política SOM Catalans, de caràcter xenòfob i racista, va intentar fer una concentració a Manresa, amb lemes com "No són refugiats, són il·legals", i "Stop islamització", el ple municipal ha aprovat avui una declaració del govern i tots els grups en què s'assegura que no es permetrà que a Manresa, ciutat declarada antifeixista el maig del 2013, s'hi exhibeixin pancartes o lemes que fomentin l'odi i la violència cap a les persones per raó de sexe, origen, ideologia, orientació sexual o religiosa.

 

La declaració assegura que l'Ajuntament no atorgarà llicència o permís d'ús a la via pública fer actes de qualsevol formació que en els seus postulats faci apologia del racisme, la violència, la xenofòbia, l'homofòbia o la misogínia.

 

En cas que alguna formació, continua la declaració, es concentri sense permís per fer proclames d'aquest estil, l'Ajuntament informarà les forces de seguretat perquè requisin les pancartes i tot el material, tenint en compte que són missatges que atempten contra els drets humans.

 

El consistori referma el compromís amb les persones migrades que fugen dels seus països d'origen per diversos motius i que vénen a la ciutat a buscar refugi i una nova vda, tal com va aprovar el ple de l'ajuntament el setembre de 2015.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat