Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Ignàgora- Fòrum Manresa 2022

El Fòrum Manresa 2022, neix amb l’objectiu d’aprofundir sobre com els valors ignasians poden contribuir al lideratge i a la governança de les ciutats del futur, concretament de la capital del Bages.

Sota el nom d’Ignagòra es creen dos espais, un de dedicat a la figura de Sant Ignasi que s’anomena Espai Ignasi i un destinat a debatre temes de ciutat amb a clau de futur i amb voluntat d’aprofundiment i aprofitament.


Programació

Les ponències programades per a aquest curs són les següents:

Dimecres 9 de novembre de 2016 a les 19 h

QUÉ VOL DIR LA MÀXIMA DE SANT IGNASI “SER CONTEMPLATIU EN L’ACCIÓ”?

Xavier Melloni sj

Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI)

Camí de la Cova s/n

Potser l’aportació més característica de Sant Ignasi és haver integrat acció amb contemplació. Si va ser nou aleshores, a l’inici de l’edat Moderna, ara ens és absolutament necessari,  si és que volem respondre amb serenor i lucidesa als reptes de cada dia i que el nostre fer sigui expressió del nostre ser

Dimecres 16 de novembre de 2016 a les 19h

SI LA TECNOLOGIA ENS CANVIA: CAL QUE CANVIEM L'EDUCACIÓ?

Albert Sangrà

Director acadèmic de la Càtedra UNESCO d'Educació i Tecnologia per al Canvi Social, Universitat Oberta de Catalunya

Espai Plana de l’Om

Plana de l’Om, 6

La tecnologia està canviant l'economia, les formes de treballar, les formes d'entreteniment ... en definitiva, està canviant les nostres vides. Però nosaltres ... volem que les nostres vides canviïn? Cap a on? Quin paper ha de jugar l'educació per tal que les nostres vides, la nostra societat, s'adrecin cap allà on volem nosaltres i no necessàriament cap a on ens diuen que hem d'anar? L'educació i la tecnologia, dos potents aliats o adversaris.

Dijous 19 gener de 2017 a les 19h

LA COMPANYIA DE JESÚS A MANRESA DES DE FINALS DEL S.XVI A FINALS DEL S.XIX

Ignasi Vila sj

Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI)

Camí de la Cova s/n

Analitzarem els moments més estelars de la relació entre la Companyia de Jesús i la Ciutat de Manresa que comporten el progrés de la seva complicitat a través de tres segles d’historia conjunta.

Dijous 9 de febrer de 2017 a les 19h

ELS REPTES DE CÀRITAS A MANRESA DE CARA AL 2022

Jaume Espinal

Director Càritas Manresa

Lloc: Sala d’actes de “El Portal”,

C. Joc de la Pilota 6

A partir de l’anàlisi de la realitat actual, i en el marc de la missió que té l’Església, anirem desgranant els reptes teòrics i les accions pràctiques que es fan des de Càritas,  encarades a dignificar la persona per sobre de les seves necessitats no cobertes en per els propers anys.

Dijous 9 de març de 2017 a les 19h

ELS DETERMINANTS SOCIALS DE LA SALUT I L’EQUITAT EN SALUT

Carme Borrell

Doctora en Medicina. Gerenta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Sala d’Actes de la FUB

Avda. Universitària, 4

Les condicions en què les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen són les principals responsables de les desigualtats en salut. Aconseguir l’equitat en salut significa que les persones puguin desenvolupar el seu potencial de salut independentment del seu estatus social o altres circumstàncies determinades per factors socials.

Dijous 27 d’abril a les 19.30 h

VIURE A CASA BÉ. L’ADAPTACIÓ FUNCIONAL DE L’HABITATGE I EL SEU ENTORN PROPER A LES NECESSITATS DE LES PERSONES GRANS

Xavier Garcia-Milà i Lloveras

Arquitecte director de Arquitectura i Accessibilitat (aia)

Presentarà l’acte Enric Roca, Coordinador del Programa de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa

Sala d'Actes UPC Manresa

Avda. Bases de Manresa, 61-73

La vida quotidiana de la gent gran no es desenvolupa exclusivament dins de la llar sinó en un àmbit físic més ampli que inclou l'interior de l'habitatge, els elements comuns de l'edificació i "el barri".

Poder viure a casa bé, requereix una reflexió que sobrepassa els estrictes límits de l'habitatge i que s'ha d'estendre també a l'entorn proper. Poder anar a comprar el menjar al mercat per cuinar a casa i baixar a buscar el diari al quiosc més proper, són activitats que donen autonomia i faciliten la socialització i l'autoestima.

L'accessibilitat és una cadena que, perquè sigui útil, no pot trencar; per anar a comprar cal sortir de casa, baixar al carrer, caminar per la vorera i accedir al mercat o a la botiga propera. Si no puc fer alguna d'aquestes activitats, no puc anar a comprar; és com una cadena de bicicleta: si es trenca una baula no serveix. Per tant, l'adaptació funcional de l'habitatge, la dels elements comuns de l'edificació i de l'entorn urbà són peces d'un mateix puzle que estan vinculades i que haurien d'estar més coordinades.

Organitzadors

- Ajuntament de Manresa

- FUB

- Fundació la Cova

- UOC

- UPC

Coorganitza 

- Demarcació Col·legi d’Arquitectes

- Ciutat amiga

- Càritas

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat