Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa, ciutat amiga de la gent gran

El concepte de Ciutats Amigables amb les persones grans va ser una proposta de l'Organització Mundial de la Salut exposada per primera vegada el juny de 2005. Per formar part de la xarxa s’ha de disposar d’una diagnosi de la ciutat, un pla d'acció i uns mecanismes d'avaluació, d’acord amb criteris de millora contínua.

Manresa, mitjançant carta signada pel Dr. John Beard, va ser reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut com a ciutat amiga de la gent gran. Esdevenint la vuitena ciutat de l’Estat Espanyol i la 37ena. del món en obtenir l'acreditació. Aquesta consideració significa assumir el compromís de pensar la ciutat des de la perspectiva d’edat a partir de múltiples àmbits, que abasten des de la comunicació i la informació fins els edificis i els espais públics; passant per l’habitatge, el civisme, els serveis socials, la salut, els transports, la mobilitat, el respecte, la inclusió social, la xarxa social o el teixit associatiu.

L’Ajuntament de Manresa ha tingut en compte el punt de vista de les persones grans i ha fomentat la seva participació en les fases de la diagnosi i del pla d’acció, mitjançant la col·laboració de 108 persones que han participat en algun dels grups focals: vuit grups de persones grans; un grup de cuidadors informals; un grup de proveïdors, un grup de coordinadors temàtics i un grup de tècnics municipals.

El Pla d’acció preveu la realització de 28 actuacions liderades per diverses àrees municipals que abasten un ampli ventall de projectes per a millorar la ciutat i que significa la consolidació de Manresa com a ciutat amiga de la gent gran.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat