Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Mobilitat a l'entorn després de les obres

La mobilitat a l’entorn de la plaça de la Bonavista viurà una petita revolució. El canvi més substancial és la construcció d’una rotonda que distribuirà el trànsit en un dels principals nusos de la ciutat. També hi haurà canvis en altres vies, com la carretera del Pont de Vilomara, que s’allarga fins a la Bonavista i serà de sentit únic en direcció cap a l’exterior de la ciutat, o bé el carrer Sant Joan d’en Coll, que s’estableix en sentit nord per donar continuïtat a la Via Sant Ignasi i Bertrand i Serra. Igualment, una nova rotonda a la zona de la plaça del Remei i el doble sentit de l’avinguda Bertrand i Serra facilitaran l’entrada i sortida de vehicles pel sud de la ciutat. 

Un conjunt de mesures per millorar la mobilitat de tot l’entorn

L’Ajuntament de Manresa per tal de valorar l’impacte a nivell de mobilitat de la construcció de la nova rotonda, ha encarregat a la Diputació de Barcelona l’elaboració d’un estudi de mobilitat, elaborat per l’empresa Mcrit, a partir del qual s’ha elaborat el projecte actual. Les propostes que es posaran en marxa no s’han limitat a la pròpia rotonda, sinó que s’ha ampliat a la mobilitat de la resta de vials de l’àmbit amb la finalitat d’establir una jerarquia clara de l’estructura viaria bàsica i la racionalització dels sentits de circulació. Són les següents:

-Carretera del Pont de Vilomara de sentit únic direcció est (sortida de la ciutat), donant continuïtat al Passeig de Pere III. Amb dos carrils de circulació s’aconsegueix més capacitat d’aquesta via. També es potencia la dualitat de xarxa bàsica d’aquest amb Sant Cristòfol, amb sentit descendent.

-S’estableix el carrer Sant Joan d’en Coll en sentit nord (direcció Pont de Ferro i sortida de la ciutat), cosa que permetrà donar continuïtat a l’itinerari des de la via Sant Ignasi i l’avinguda Bertrand i Serra.

-Es canvia de sentit els carrers de Joan XXIII i un tram de Bilbao, per tal d’escurçar els trajectes dels vehicles provinents de l’entrada sud de la ciutat que accedeixen per la Via Sant Ignasi al centre de la ciutat.

-S’estableix doble sentit a l’avinguda Bertrand i Serra, per tal de facilitar la sortida de la ciutat direcció sud per la via de Sant Ignasi des de la Bonavista.

-S’inverteix de sentit el tram inicial del carrer Gaudí en direcció carretera de Vic, cosa que permetrà reduir la intensitat de trànsit de Sant Cristòfol i pacificar el trànsit de Gaudí.

Altres mesures

-Es canvia de sentit un tram del carrer Trieta, per tal de donar continuïtat a aquest carrer.

-S’estableix com a sentit únic (direcció Centre Històric) el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, des de la carretera del Pont de Vilomara fins a la plaça Cots.

-Se sincronitzaran els semàfors del carrer Sant Cristòfol, per tal d’incrementar la capacitat de la via.

- S’ordena la cruïlla entre Bertrand i Serra i Joan XXIII, a la plaça del Remei, en forma de rotonda, per tal de millorar la seguretat de la mateixa, i alhora permetre canvis de sentit. Es canvia el sentit de la plaça del Remei per facilitar-hi la circulació


-S’implantaran nous passos de vianants semaforitzats, per millorar la seguretat del vianant:

. A la carretera del Pont de Vilomara amb Bertrand i Serra

. A la cruïlla de Sant Cristòfol amb Sant Joan d’en Coll i a la cruïlla de la carretera de Vic amb Gaudí.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat