Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Canvis de mobilitat durant les obres

Dilluns, 19 de febrer 

El dilluns 19 de febrer a partir de les 22 h es realitzaran els treballs de senyalització horitzontal (pintura) de la rotonda. Amb motiu d’aquests treballs es faran desviament de trànsit puntuals.


Un cop realitzats els treballs de pavimentació i senyalització horitzontal, l’àrea de residus situada provisionalment al carrer Mn. Jacint Verdaguer, a l’alçada del núm. 32, es traslladarà al mateix carrer a la vorera oposada del núm. 28.

Diumenge, 18 de febrer 

El diumenge 18 de febrer, de 7 a 22 h, es realitzaran els treballs de pavimentació de la Plaça Bonavista i accessos. Amb motiu d’aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles l’entorn de plaça Bonavista de manera que els desviaments es realitzaran a:

- Ctra. de Vic amb carrer Bilbao: els vehicles que circulin per ctra. de Vic en direcció Bonavista provinents de Muralla, es desviaran cap a carrer Bilbao en direcció Via Sant Ignasi o c. Vidal i Barraquer.

- Ctra. de Vic amb carrer Indústria: els vehicles que circulin per ctra. de Vic en direcció Bonavista provinents de pl. Prat de la Riba, es desviaran per carrer Indústria en direcció a Bases de Manresa o Ctra. Santpedor.

- Ctra. Santpedor amb c. Sant Antoni M.. Claret: Els vehicles que circulin per ctra. Santpedor en direcció Bonavista es desviaran per c. St. Antoni M. Claret, Pare Clotet i Ctra. de Vic en direcció sortida ciutat.

- Passeig Pere III amb carrer Sèquia: Els vehicles que circulin per Ps. Pere III en direcció Bonavista es desviaran a l’alçada de carrer Sèquia per continuar en direcció a carrer sèquia o retornar per Pg. Pere III en direcció pl. Onze de setembre.

- Ctra. Pont de Vilomara tram entre Bonavista i Passatge Mercè: Els vehicles accediran a Passatge de la Mercè des de carrer Bertrand i Serra (s’habilitarà accés en sentit contrari per ctra. pont de Vilomara).

Es realitzarà un segon tancament al límit de la plaça Bonavista, es mantindrà l’accés a guals i veïns afectats entre el primer i segon tancament de trànsit.

El servei de transport públic modificarà el seu recorregut en la línia F d’acord als desviaments de trànsit establerts, consulteu afectacions del servei a través del web www.manresabus.com o bé al telèfon 93 874 89 25.  

En cas de pluja, els treballs de pavimentació de diumenge es traslladaran a dimecres, 21 de febrer (festiu a Manresa).

Divendres, 16 de febrer

El divendres 16 de febrer es realitzaran els treballs de pavimentació de:

- Carrer Mn. Jacint Verdaguer, tram entre ctra. Pont de Vilomara i c. Bisbe Comas (àmbit tancat per obres Fase 3). Un cop realitzats els treballs de pavimentació s’obrirà al trànsit aquest vial.

 

- Accés c. Bisbe Comas des de ctra. de Vic. Es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Bisbe Comas, tram entre ctra. Vic i c. Mn Jacint Verdaguer. L’accés a carrer Bisbe Comas es realitzarà per c. Mn. Jacint Verdaguer des de Ctra. Pont de Vilomara, acabat de pavimentar.

- Ctra. Santpedor tram entre c. St. Antoni M. Claret i pl. Bonavista. Aquests treballs s’iniciaran a partir de les 9:15h. Amb motiu d’aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles la ctra. Santpedor entre c. St. Antoni M. Claret i pl. Bonavista. Els veïns no podran accedir als guals mentre durin els treballs de pavimentació.


Amb motiu dels treballs d’execució d’urbanització de les voreres, es mantindrà el tancament d’un carril de circulació de ctra. Santpedor entre c. Sant Antoni M. Claret i Bonavista en direcció a carrer Sant Antoni M. Claret. Es previst que aquesta afectació de trànsit duri dues setmanes.

El 9 de gener s'inicia la tercera fase

Els treballs se centraran sobretot a la zona del carrer Mn. Jacint Verdaguer situat entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Bisbe Comas, tram que quedarà tallat al trànsit. Igualment, s’executaran els treballs a les voreres més properes al passeig de Pere III, a la cantonada amb la carretera de Santpedor, i es completaran les de la cantonada amb la carretera de Vic. Finalment, es duran a terme els últims treballs de l’interior del parc situat al triangle entre la carretera de Vic, Mn. Jacint Verdaguer i carretera del Pont de Vilomara.

Per dur a terme aquestes obres, per una banda es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Mn. Jacint Verdaguer, entre carretera del Pont i carrer Bisbe Comas, i d’altra banda es mantindrà el tancament de carretera de Santpedor entre la plaça Bonavista i el carrer Sant Antoni M. Claret, en direcció plaça Mallorca. Els vehicles podran continuar circulant en sentit descendent, però ho faran pel carril que habitualment és de pujada (banda estació d’autobusos), perquè les obres se centraran al cantó oposat (banda Passeig).

Pel que fa a la rotonda, es manté la situació actual, amb un sol carril de circulació dels dos previstos quan finalitzi l’obra, ja que el carril exterior continua sent necessari per executar les voreres perimetrals.

D’altra banda, s’obrirà el trànsit de vehicles al carrer Bisbe Comas, des de la carretera de Vic, i el tram del carrer Mn. Jacint Verdaguer entre la carretera del Pont de Vilomara i la carretera de Vic.

Pel que fa als vianants, es mantindran els itineraris actuals (voreres i passos de vianants) a la carretera de Vic, la carretera de Santpedor, Passeig Pere III, Mn. Jacint Verdaguer i carretera del Pont de Vilomara. També s’habilitaran itineraris de vianants protegits i senyalitzats a la plaça Bonavista, des de carrer Bisbe Comas per accedir a les activitats comercials a l’interior de la zona d’obres (quiosc i botiga de mobles), i un itinerari per dins l'obra que connectarà els passos de vianants de carretera de Vic i carrer Mn. Jacint Verdaguer.

L’àrea de residus del carrer Mn. Jacint Verdaguer 29 es traslladarà al número 30-32 del mateix carrer, i la situada al xamfrà entre carretera Santpedor i Passeig Pere III, es traslladarà a la carretera Santpedor, 6-8.

El 19 d'octubre s'inicia la segona fase

El dijous 19 d’octubre s’inicia la fase 2 de les obres a la Bonavista, que tindrà una durada aproximada de 2 mesos i que suposa les següents afectacions:

- La rotonda es posa parcialment en funcionament. El trànsit de vehicles circularà en sentit giratori per la zona d’afectació de l’obra, de manera que els vehicles ja accediran des de ctra. de Vic, Passeig Pere III, ctra. Santpedor a plaça Bonavista i podran sortir-ne en direcció ctra. Vic – Centre Històric, ctra. de Vic – sortida ciutat, ctra. Pont de Vilomara i Passeig Pere III.


- Els vehicles accediran al carrer Bisbe Comas des de la ctra. de Vic direcció sortida ciutat o bé a través de la rotonda, pel nou tram de ctra. Pont de Vilomara i Mn. Jacint Verdaguer, tram entre ctra. Pont de Vilomara i Bisbe Comas (invertit de sentit).

- Es tallarà al trànsit de vehicles el tram de carrer Mn. Jacint Verdaguer entre ctra. del Pont de Vilomara i ctra. de Vic. 

- Es mantindrà el tancament de ctra. de Santpedor entre pl. Bonavista i Sant Antoni M. Claret, en direcció plaça Mallorca.

- Es mantindran els itineraris de vianants actuals (voreres i passos de vianants) a ctra. Vic, ctra. Santpedor, Passeig Pere III, Mn. Jacint Verdaguer i ctra. Pont de Vilomara. 

- S’habilitaran itineraris de vianants protegits i senyalitzats a: Plaça Bonavista, des de carrer Bisbe Comas per accedir a les activitats comercials afectades.

- S’habilitarà un itinerari per dins l’obra que connectarà els passos de vianants de ctra. Vic i carrer Mn. Jacint Verdaguer.

- Les àrees de residus del carrer Mn. Jacint Verdaguer núm. 28 es traslladaran al
mateix carrer, núm. 29-31.

En relació a les obres de la Bonavista, el 19 d'octubre també es faran altres actuacions al sector del carrer Bilbao i entorns, i es modificarà el sentit de diversos carrers del barri Vic-Remei per tal de connectar la ctra. de Vic amb la via Sant Ignasi i millorar la mobilitat interna del barri:

- S’invertirà el sentit de circulació del carrer Bilbao, en el tram entre plaça Sant Jordi i carrer Caritat
Els vehicles accediran al carrer Bilbao des del carrer Caritat i des de la Ctra. de Vic direcció sortida ciutat.

- Es prohibirà el gir a l’esquerra de ctra. de Vic (dir. Centre Històric) per accedir a carrer Bilbao.

- Les àrees de recollida de residus (àrea complerta: rebuig, orgànica, envasos, paper i vidre) del carrer Bilbao núm. 13 es traslladarà al mateix carrer, núm. 22 (davant la façana lateral del Montepio conductors).

- S’establirà doble sentit de circulació al carrer Joan XXIII. Els vehicles accediran al carrer Joan XXIII des de la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers via Sant Ignasi - Bertrand i Serra - Remei de Dalt - Joan XXIII i des dels carrers Bilbao i Mn. Jacint Verdaguer. Es prohibirà l’estacionament en ambdós costats en aquest vial.

Les obres a l'agost

El dimarts 8 d'agost i el dimecres 9 es continuen implantant els canvis de mobilitat vinculats a la nova ordenació del trànsit fruit de la urbanització de la Bonavista. En concret, dimarts dia 8 canvia de sentit la carretera del Pont de Vilomara i el dia 9 s'inverteix el sentit de circulació a un tram dels carrers Gaudí i Trieta.

Canvis mobilitat definitius Bonavista Manresa

A partir del 8 d'agost

1. Sentit únic:

Ctra. Pont de Vilomara, entre carrers Mn. Jacint Verdaguer i Viladordis: A partir d’ara, els dos carrils seran en sentit ascencendent. Els vehicles que accedeixin a aquest tram de Ctra. Pont de Vilomara des dels carrers Mn. Jacint Verdaguer, Bertrand i Serra, Trieta, Lluís Argemí de Martí i Av. Francesc Macià circularan en sentit ascendent, en direcció carrer Viladordis.

Els vehicles podran sortir d’aquest tram de Ctra. Pont de Vilomara pels carrers passatge de la Mercè, Bertrand i Serra, Sant Joan d’en Coll, Lluís Argemí de Martí, Foneria i Av. Francesc Macià.

Es posarà en funcionament l’ampliació de la semaforització de la cruïlla de Ctra. Pont de Vilomara – Bertrand i Serra – Sant Joan d’en Coll, que regula l’accés de vehicles a aquesta cruïlla i regula el passos de vianants (es crea un nou pas de vianants semaforitzat a Ctra. Pont de Vilomara).

2. Doble sentit de circulació:

Av. Bertrand i Serra (tram Ctra. Pont de Vilomara - Plaça del Remei): S’establirà el doble sentit de circulació al Av. Bertrand i Serra la Ctra. Pont de Vilomara i la plaça del Remei (ja establert en doble sentit de circulació), per tant s’estableix Bertrand i Serra en doble sentit de circulació en la totalitat del carrer, entre Ctra. Pont de Vilomara i via Sant Ignasi.

A partir del 9 d'agost

1. S’invertirà el sentit de circulació

Carrer Gaudí, entre Ctra. Vic i pl. M. Matilde Almendros: Els vehicles accediran al carrer Gaudí des del carrer Sant Joan d’en Coll provinents de Ctra. Pont de Vilomara, o bé des de passatge Mercè provinents de Ctra. Pont de Vilomara Es posarà en funcionament l’ampliació de la semaforització de la cruïlla Ctra. de Vic – Pare Clotet – Gaudí, que regularà l’accés de vehicles a aquesta cruïlla i el passos de vianants (es crea un nou pas de vianants semaforitzat a Ctra. de Vic).

Carrer Trieta, entre carrer Sant Cristòfol i carrer Gaudí: Els vehicles podran accedir a carrer Trieta des del carrer Sant Cristòfol (o bé ja provinents del carrer Trieta des del carrer Sabadell – Sant Joan d’en Coll) i continuar en direcció al carrer Gaudí o a Ctra. Pont de Vilomara.

2. Modificació del transport públic:


La Línia 8 Perimetral – Estacions modificarà el seu recorregut al carrer Sant Antoni M. Claret (sortida estació bus) per continuar per Ctra. Santpedor, pl. Bonavista, Bisbe Comas, Bertrand i Serra, Ctra. Pont de Vilomara, Sant Joan d’en Coll i Gaudí, on recuperarà l’itinerari habitual.

A partir de l'1 d'agost

1. S’invertirà el sentit de circulació de:

Carrer Joan XXIII: Els vehicles accediran al carrer Joan XXII des de la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers Via Sant Ignasi – Bertrand i Serra – Remei de Dalt – Joan XXIII i circularan en direcció a pl. Sant Jordi. S’habilitarà estacionament en ambdós costats en aquest vial.

Carrer Bilbao, tram entre pl. Sant Jordi i carrer Caritat: Els vehicles accediran al carrer Bilbao i Joan Jorba des de la Pl. Sant Jordi provinents dels carrers Joan XXIII i Mn. Jacint Verdaguer.

Plaça del Remei: Els vehicles accediran a la plaça del Remei des de la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers Via Sant Ignasi – Bertrand i Serra – Remei de Dalt – Joan XXIII i circularan en direcció al carrer Bisbe Comas.

2. Doble sentit de circulació:


Av. Bertrand i Serra (tram Plaça del Remei): S’establirà el doble sentit de circulació a l’Av. Bertrand i Serra entre els carrers Bisbe Comas i la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers Via Sant Ignasi – Bertrand i Serra – Remei de Dalt – Joan XXIII.

3. Sentit únic:


Carrer Mn. Jacint Verdaguer, tram entre pl. Sant Jordi i carrer Hospital: Els vehicles accediran a aquest tram de carrer des de pl. Sant Jordi provinents dels carrers Bisbe Comas – Mn. Jacint Verdaguer o bé des de carrer Joan XXIII i continuaran per Pl. Cots – Verge de l’Alba o bé carrer Hospital. Es senyalitzarà estacionament en bateria en el tram entre pl. Sant Jordi i carrer Reparadores.

4. Canvis en les àrees de recollida de residus:


Carrer Joan XXIII: Les àrees de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Joan XXIII núm. 8 es trasllada a l’altre costat de carrer, afegint a l’àrea actual els contenidors de paper i vidre.

Carrer Bilbao: Les àrees de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Bilbao números 14, 17 i 22 s’eliminaran i es crearan dues àrees de recollida de rebuig, orgànica, envasos paper i vidre a carrer Bilbao núm. 13B i al carrer Caritat núm. 17.

Carrer Caritat: Els contenidors de paper i vidre situats al carrer Caritat 7–9 s’agruparan a l’actual àrea de rebuig, orgànica i envasos situada al arrer Caritat núm. 3–5.

Plaça del Remei: L’àrea de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) de la plaça del Remei núm. 4–5 es trasllada a l’altre costat de carrer, just davant de la ubicació actual.

5. Modificació del transport públic:


La Línia 4 Font – Valldaura modificarà el seu recorregut al carrer Bisbe Comas per accedir a l’Av. Bertrand i Serra (doble sentit de circulació) en direcció a Via Sant Ignasi, on recuperarà l’itinerari habitual. La parada “CAP Barri Antic” es traslladarà del carrer Joan XXIII núm. 18 a la Via Sant Ignasi núm. 103.

A partir del 10 de juliol

Per altra banda, el dilluns 10 de juliol, dins els treballs d’obra per a l’ampliació de la cruïlla semaforitzada del carrer Bertrand i Serra amb la carretera del Pont de Vilomara, el trànsit de vehicles dins la intersecció es regularà en pas alternatiu amb semàfors provisionals. Es previst que aquest treballs durin 3 setmanes.

A partir del 5 de juliol

Les afectacions de trànsit per les obres de la Bonavista etren en una nova fase a partir del 5 de juliol i, a més a més, s'inicien els canvis de mobilitat que s'aniran implantant progressivament durant les properes setmanes.            

1. Afectacions per obres

- Mossèn Jacint Verdaguer

Es duran a terme els treballs de canalització de la xarxa de clavegueram del carrer Mossèn Jacint Verdaguer. Aquesta actuació comportarà les següents afectacions:

  • Es reduirà de dos carrils a un de circulació en el tram entre ctra. Pont de Vilomara i ctra. de Vic.
  • Es modificarà la regulació semafòrica de Ctra. Pont de Vilomara amb carrer Mn. Jacint Verdaguer per adaptar-la a la nova implantació de carrils de circulació.
  • Es senyalitzarà una zona de càrrega i descàrrega a la Ctra. de Vic entre els carrers Mn. Jacint Verdaguer i Gaudí, de manera que es reduirà de 2 a 1 carril de circulació en aquest tram.

- Nova rotonda a la plaça del Remei

S’iniciaran les obres per a la construcció d’una rotonda a la plaça del Remei que regulà el trànsit a la cruïlla entre els carrers Bertrand i Serra, Joan XXIII, Remei de Dalt i via de Sant Ignasi.

La rotonda es resol només amb elements de senyalització (pintura, senyals i barreres tipus new-jersey). Té unes dimensions d’11 metres de diàmetre interior i 24'5 de diàmetre exterior. La rotonda té un caràcter de provisionalitat fins a la remodelació de la plaça i a via Sant Ignasi lligades a les actuacions del Pla especial Fàbrica Nova.

Aquestes obres tindran una durada de 3 setmanes i permetran invertir el sentit de circulació del carrer Joan XXIII així com permetre el doble sentit de circulació al carrer Bertrand i Serra.

2. Canvis en la mobilitat

A banda de l’obra principal de la plaça de la Bonavista al llarg de les properes setmanes s’aniran duent a terme diverses actuacions que han de permetre implementar els canvis en la mobilitat a l’entorn de la Bonavista.

Aquests canvis en la mobilitat viuran tres moments importants:

- S’invertirà el sentit de circulació del carrer Sant Joan d’en Coll entre la Ctra. Pont de Vilomara i el carrer de Sant Cristòfol, de manera que els vehicles accediran a carrer Sant Joan d’en Coll des de Ctra. Pont de Vilomara en direcció al carrer Gaudí (pl. Ma Matilde Almendros) i des de carrer Gaudí en direcció a carrer Sant Cristòfol. Per fer efectiu aquest canvi es duran a terme dues actuacions:

- S’ha completat la cruïlla semafòrica de carrer Sant Joan d’en Coll amb carrer Sant Cristòfol i es posarà en funcionament per tal de regular les incorporacions de vehicles i passos de vianants d’aquesta cruïlla. S’anul·larà la regulació actual a través de polsadors de vianants, per tal de regular la cruïlla a través de fases semafòriques establertes.

- Les àrees de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Sant Joan d’en Coll es traslladaran de la següent manera:

  • Àrea situada al núm. 3-7 es trasllada enfront núm. 6 – 8
  • Àrea situada al núm. 15B es trasllada enfront núm. 18 – 20
  • Les àrees situades al núm. 17 i núm. 21 s’agrupen i es traslladen enfront núm. 32

A partir del dimarts, 6 de juny

  • Els vehicles de Ctra. de Vic i Passeig Pere III que circulin en direcció sortida ciutat es desviaran a plaça Bonavista en direcció als carrers Bisbe Comas i Mn. Jacint Verdaguer per continuar per Ctra. de Vic en direcció sortida ciutat (plaça Prat de la Riba).
  • S’ocuparà un del dos carrils de circulació de Ctra. Vic en direcció a centre ciutat, i els vehicles de Ctra. Vic i Ctra. Santpedor que circulin en direcció centre ciutat podran realitzar els moviments que es realitzen actualment circulant pels carrils de circulació habilitats a Pl. Bonavista (es mantenen accessos a Ctra. Santpedor, Passeig Pere III, Ctra. Vic en direcció Centre Històric i carrer Bisbe Comas).
  • Es mantindrà l’accés de vehicles de Passeig Pere III a Ctra. Vic en direcció Centre Històric.
  • Es mantindran els itineraris de vianants actuals (voreres i passos de vianants) a ctra. Vic, Ctra. Santpedor, Passeig Pere III, Mn. Jacint Verdaguer i Ctra. Pont de Vilomara. 
  • S’habilitaran itineraris de vianants protegits i senyalitzats a:
  • - Plaça Bonavista, des de carrer Bisbe Comas per accedir a les activitats comercials afectades.

    - Connexió dels passos de vianants de Ctra. Vic i carrer Mn. Jacint Verdaguer per dins l’obra.

  • S’ampliarà l’actual zona de càrrega i descàrrega de Ctra. de Vic núm. 94 i s’habilitarà una nova zona de càrrega i descàrrega al Passeig Pere III núm. 95 (espai ocupat actualment per la parada bus “Ben Plantada”).



A partir de dilluns, 5 de juny

  • S’ocuparà un dels dos carrils de Ctra. Pont de Vilomara en direcció a carrer Mn. Jacint Verdaguer
  • Es prohibirà el gir a l’esquerra de Ctra. Pont de Vilomara a Mn. Jacint Verdaguer, en direcció a carrer Bisbe Comas.
  • El carrer Mn. Jacint Verdaguer (entre carrer Bisbe Comas i Ctra. Vic) serà de sentit únic en direcció a ctra. Vic (sortida de la ciutat). 
  • Es prohibirà el gir a l’esquerra de Mn. Jacint Verdaguer a Ctra. Vic en direcció plaça Bonavista.
  • Es senyalitzaran zones de càrrega i descàrrega a Mn. Jacint Verdaguer entre els carrers Bisbe Comas i Ctra. Pont de Vilomara, i a la Ctra. Pont de Vilomara, entre el passatge de la Mercè i Mn. Jacint Verdaguer  (ampliació de l’actual reserva).
  • Es prohibirà l’estacionament del carrer Mn. Jacint Verdaguer Ctra. Pont de Vilomara i Ctra. Vic i es senyalitzaran dos carrils de circulació en direcció a sortida ciutat.

A partir de dijous, 1 de juny

  • Trasllat de les àrees de residus (contenidors) afectades per la implantació de la Fase 1:

- L’àrea de residus de Passeig Pere III núm. 96 es traslladarà a Ctra. Vic núm.  94
- Les àrees de residus de Ctra. Vic núm. 120 i carrer Mossèn Jacint Verdaguer núm. 34 es traslladaran agrupades al carrer Mossèn Jacint Verdaguer núm. 26

  • Trasllat de les parades de transport públic (la nit de dijous,1 a divendres,2) 

- La parada bus “Bonavista”, amb andana prefabricada, de Ctra. de Vic núm. 103 es traslladarà uns metres fins al núm. 97

- La parada bus “Ben Plantada”, amb andana prefabricada, de Passeig Pere III núm. 95 es traslladarà uns metres fins al núm. 83  

Dilluns, 29 de maig

  • Obres de canalització en calçada del servei d’Aigües de Manresa a la Ctra. Pont de Vilomara cantonada amb carrer Mossèn Jacint Verdaguer. Amb motiu d’aquests treballs s’ocuparà un dels dos carrils de circulació de la Ctra. Pont de Vilomara.

  • Adreça:
Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat