Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Microcrèdits per la creació d'empreses a Manresa

L'Ajuntament convoca, mitjançant procediment en règim de concurrència competitiva, la concessió d'ajuts reintegrables o microcrèdits  per afavorir la creació d'empreses (5a edició). Aquests ajuts s'instrumentaran a través de 3 línies diferents:

A.” Microcrèdits” destinats a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa

 Beneficiaris:

-       Emprenedors/res que vulguin iniciar un nou projecte empresarial o agafin el traspàs d’un negoci al Centre Històric de Manresa o hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2017.

S’entén per emprenedor tota aquella persona o persones físiques que creen, desenvolupen i implanten un projecte empresarial mitjançant qualsevol forma jurídica.

-       Empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d’un negoci al Centre Històric de Manresa, sempre i quan l’obertura o el traspàs s’hagi realitzat a partir de l’1 de gener de 2017 i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros. 

S’exclouran els projectes que procedeixin d’un canvi de forma jurídica d’empreses ja existents. 

Import dels ajuts: 

-       En el cas d’emprenedors/res, els ajuts reintegrables poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes. 

-       En el cas d’empreses ja constituïdes els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes. 

B.” Microcrèdits” destinats a la creació d’empreses a Manresa

Beneficiaris: 

-       Emprenedors/res que vulguin iniciar un nou projecte un projecte empresarial o agafin el traspàs d’un negoci a Manresa o hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2017.

S’entén per emprenedor tota aquella persona o persones físiques que creen, desenvolupen i implanten un projecte empresarial mitjançant qualsevol forma jurídica.

-       Empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d’un negoci amb centre de treball a Manresa, sempre i quan l’obertura o el traspàs s’hagi realitzat a partir de l’1 de gener de 2017 i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros. 

S’exclouran els projectes que procedeixin d’un canvi de forma jurídica d’empreses ja existents.  

Import dels ajuts: 

-       En el cas d’emprenedors/es, els ajuts reintegrables poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes.

 

-       En el cas d’empreses ja constituïdes els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes. 

C. “Microcrèdits” destinats a l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda 

-       Beneficiaris: Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts reintegrables els empresaris i empreses ja constituïdes o empreses de nova creació que exerceixin una activitat destinada al comerç, serveis o restauració i que disposin d’un establiment comercial, de serveis o de restauració a Manresa i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros.

Import dels ajuts: Els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 2.000,00 euros per a cadascun dels projectes 

 

Normativa i documentació a presentar:

A  la part superior dreta d'aquesta mateixa pàgina, trobareu:

- La normativa, que estableix els criteris i condicions per a sol.licitar els ajuts

- Els documents a presentar, segons la línia que es vol sol·licitar

Presentació de sol·licituds:

El termini de presentació és del 28 de desembre de 2017 al 28 de febrer 2018.

La documentació es pot presentar:

  • Telemàticament : a través d'aquest enllaç, o bé
  • Presencialment: a l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC), situada a la Plaça Major núm. 1, en el següent horari d'atenció al públic (de dilluns a dijous de les 8:30 h a les 17:00 h i divendres de 8:30 h a les 14:00 h) o bé en  qualsevol altre registre descentralitzat de l’Ajuntament en horari d’atenció: de les 8,30 h a les 13,30 h.

En qualsevol cas, estaran obligades a relacionar-se electronicament amb l’Administració i per tant hauran de formalitzar la sol·licitud a través de mitjans electrònics les persones següents: 

-      Les persones jurídiques

-       Les entitats sense  personalitat jurídica

-       Aquelles que exerceixin una actuació professional per la qual es requereixi col·legiació obligatòria.

 Aquelles que representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electronicament amb l’Administració 


Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat