menu
Imatge de fons
CAT Acull 22 nodes Ignasians

Pou de la Gallina

El pou de la Gallina, situat al carrer de Sobrerroca, és un espai patrimonial íntimament relacionat amb l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa. L’indret és conegut per un famós fet miraculós associat a l’acció del futur sant.

El miracle compta amb nombroses versions orals i escrites que mantenen una estructura comuna: Una jove manresana anomenada Agnès plorava desconsolada davant del famós pou. La mala sort havia fet que una gallina que duia, propietat de la seva terrible madrastra, s’escapés i saltés dins del pou, ofegant-se. La jove, desesperada per les terribles conseqüències que aquest fet podria provocar, va pregar desesperadament a Sant Ignasi que l’ajudés. Aquest, commogut pels plors de la noia, féu pujar les aigües del pou a través de l’oració, traient-ne la gallina viva i evitant el possible càstig de la madrastra.

A principis del segle XVIII, amb l’objectiu de commemorar aquest fet, s’erigí una capella en un dels baixos del carrer de Sobrerroca. A dia d’avui, s’hi pot trobar un quadre que recorda aquest miracle.

VOLS VEURE EL POU DE LA GALLINA?