menu
CAT Batega

Oferta educativa a primària i secundària

  • La Manresa d'Ignasi de Loiola. Itinerari per la ciutat:  recorregut pel dentre d'interpretació de la Manresa ignasiana a plaça Sant Domènec, Parc de la Seu, carrer del Balç (on trobaran una actriu que dóna vida a un personatge de l'època), capella de Sant Ignasi Malalt, Pou de la Gallina, portal de Sobrerroca, capella del Rapte i Museu Comarcal. 
  • Manresa 1622. Engalanem la ciutat barroca: joc de rol al Museu Comarcal de Manresa. Joc participatiu i dinàmic que es realitza al claustre del museu i a les sales de l'exposició permanent. 
  • Manresa ignasiana i barroca. Itinerari per la ciutat: recorregut per la Manresa de l'època d'Ignasi de Loiola i pels edificis posteriors que testimonien aquest fet. El recorregut finalitza a la Cova. 
  • Canviant la realitat. Personatges de pau: sessió orientada a conèixer personatges internacionals i locals, entre ells Ignasi de Loiola, que han transformat el seu entorn personal, social i comunitari des d'una perspectiva pacifista i no violenta per a respondre als conflictes. Es realitza en una aula del centre educatiu. 
  • L'home que vestia de sac. Ignasi de Loiola va a l'escola: activitat que es realitza a la mateixa escola, on un actor que interpreta el personatge d'Ignasi de Loiola, ens parla de la seva persona i la seva obra, la Manresa de l'època i ens presenta, mitjançant una dinàmica de grup, la resolució d'un conflicte per tal de treballar el valor del diàleg i la convivència.
  • Ciutat d'acollida. Manresa i Ignasi de Loiola: activitat que es realitza a la mateixa escola, on un actor interpreta el personatge d'Ignasi de Loiola i realitza una contextualització històrica del personatge. L'activitat també consta d'una dinàmica de grup on es treballa el valor de l'acollida.
  • El menú del pelegrí: activitat educativa que fomenta els hàbits alimentaris saludables a partir de la figura d'Ignasi de Loiola i la cuina de l'època.
  • Lotus blanc i Lotus blau
Auca de Sant Ignasi