Mostrar Menú

Manresa dedicarà una setmana a Luis García Berlanga del 22 al 26 de novembre

Aquest proper dissabte, 12 de juny, el cineasta valencià Luis García Berlanga, autor entre moltes d’altres, de la pel·lícula Plácido que es va rodar a Manresa, hauria fet 100 anys.

Manresa dedicarà una setmana a Luis García Berlanga  del 22 al 26 de novembre

El proper dissabte, 12 de juny el cineasta valencià Luis García Berlanga, autor entre moltes d’altres, de la pel·lícula Plácido que es va rodar a Manresa, hauria fet 100 anys. Per aquest motiu, i poques setmanes després de la Setmana Plácido en què s’han commemorat els 60 anys del rodatge d’aquest film; des de la comissió Manresa i Acció! s’organitzarà del 22 al 26 de novembre vinent la Setmana Berlanga a Manresa.

De dilluns a dissabte es projectarà una selecció de 6 pel·lícules al Multicinemes Bages Centre proposades pel crític de cinema Manel Quinto i que reflecteixen la trajectòria de Berlanga que, al llarg de la seva vida, va dirigir prop d'una vintena de títols entre el 1951 (Esa pareja feliz) i el 1999 (París-Tumbuctú). Luís García Berlanga va morir el novembre de 2010.

Les pel·lícules que hi ha previst de projectar són: dilluns: BIENVENIDO MR. MARSHALL (1953) , dimarts: EL VERDUGO (1963), dimecres: LA ESCOPETA NACIONAL (1978), dijous: LA VAQUILLA (1985), divendres:  TODOS A LA CARCEL (1993) i dissabte: PLÁCIDO (1961)

 

Durant la Setmana Berlanga està previst organitzar diverses activitats paral·leles com xerrades, taules rodones, recreacions teatrals, sessions matinals pels Instituts... per part de diferents entitats de la ciutat.

 

 

Berlanga i Manresa

 

L’estreta relació de Manresa amb Berlanga es deu al rodatge de la pel·lícula Plácido que va realitzar durant el mes de març de 1961, ara fa 60 anys. Manresa ha volgut dedicar l'any 2021 a 2 grans esdeveniments cinematogràfic: el rodatge de Plácido i la primera projecció de cinema a Manresa que tingué lloc el 27 de desembre de 1896 al teatre Conservatori de Manresa.

Fa unes setmanes l'associació cultural el Galliner va organitzar la Setmana Plácido amb la col·laboració de prop de 40 entitats i organitzacions. Les 2 activitats mes destacades van ser la projecció simultània de Plácido des de 10 locals de la ciutat i la pintada col·lectiva d'un mural de 8 x 6 metres amb el cartell de Plácido. Està previst que properament aquest mural gegant es col·loqui en la paret dels lavabos de Sant Domènec, un dels escenaris principals de la pel·lícula Plácido.