Manresa Turisme i la Seu creen l'entrada combinada a la Manresa Medieval

L’entrada combinada tindrà un preu únic de 7 euros per visitar la Seu i el Centre d’Interpretació del carrer del Balç. Aquest juliol la col·laboració entre Manresa Turisme i la Seu també es reforça a través del cicle de músiques Sons del Camí, les Vesprades d’Estiu a la Seu i una activitat divulgativa a les Festes de Sant Ignasi.

access_time
Dijous, 04 de Juliol de 2019
Manresa Turisme i la Seu creen l'entrada combinada a la Manresa Medieval

L’estreta col·laboració entre Manresa Turisme i la Basílica de la Seu segueix enfortint-se amb diferents projectes i esdeveniments al llarg de l’any. Aquest mes de juliol, es fan conflueixen diverses iniciatives conjuntes que han estat presentades avui pel regidor de Turisme i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i mossèn Joan Hakolimana, rector de la Seu.

Aquest mes ja es començarà a vendre una entrada combinada anomenada “Manresa medieval”, que pel preu únic de 7€, permet l’entrada als dos recursos turístics essencials del nostre patrimoni medieval: La Seu i el Centre d’Interpretació del Carrer del Balç. Aquesta entrada es pot adquirir en qualsevol dels dos espais i permet la visita conjunta el mateix dia o en diferents moments. D’aquesta manera, es facilita al visitant de la ciutat, que vol conèixer el nostre passat medieval, un preu més econòmic que adquirint les entrades per separat. En aquests moments, el preu per les entrades generals separades són de 4€ (La Seu) i 5€ (Balç). Per tant, l’estalvi conjunt per a les dues visites és de 2€ i es poden fer en dies separats.

Joan Calmet va subratllat el “treball conjunt” des de Manresa Turisme, des de Manresa 2022 i des de la Seu per “posar en valor uns recursos turístics, culturals i patrimonials de primer nivell com són la Basílica i de la Seu i el Centre d’Interpretació del Balç”. Per al regidor de Turisme I Projecció de Ciutat, la “complementarietat d’aquestes joies patrimonials de la ciutat de Manresa” permet impulsar aquesta iniciativa d’entrada combinada perquè sigui un al·licient més per a les visites.

Mossèn Joan Hakolimana ha recordat el treball que s’està fent des de la Basílica de la Seu i des de Manresa Turisme per donar a conèixer “el potencial històric i cultural d’aquests dos recursos turístics”. El rector ha destacat especialment la voluntat “d’obrir la Basílica i els seus espais a la ciutat i al país” , així com l’esforç per reflectir a través dels recursos audiovisuals i d’altres iniciatives “la línia discursiva que uneix la Seu amb el carrer del Balç”.

Sons del Camí, Vesprades d’estiu a la Seu i Festes de Sant Ignasi

Un any més, la Seu també col·labora amb l’Ajuntament de Manresa en el cicle de músiques amb ànima Sons del Camí que, aquest mes de juliol, portarà a dins de la Basílica de la Seu els seus dos darrers concerts: els cants harmònics de MuOM (25 de juliol) i les melodies delicada d’Elena Gadel (26 de juliol). Tota la informació del cicle i dels concerts es pot trobar a www.sonsdelcami.cat.

A finals de juliol, entre el 24 i el 26 de juliol, es duran a terme les Vesprades d’estiu a La Seu, una iniciativa de la Basílica amb guiatge del personal de la Fundació Turisme i Fires de Manresa i que, inclou, la visita especial a les cobertes de la Seu, prèviament a la celebració dels concerts de Sons del Camí d’aquells dies. Aquest guiatge se suma al servei regular que realitza per a La Seu el personal de Manresa Turisme, tant els dissabtes al matí com en visites de grup concertades. Per a més informació i reserves de les Vesprades, cal contactar amb La Seu a gestió@seudemanresa.cat o al 938721512.

La Fundació Turisme i Fires de Manresa i La Seu també mostren la seva complicitat en les Festes de Sant Ignasi d’enguany, organitzant conjuntament una activitat divulgativa i participativa que obrirà les festes d’enguany, al voltant de la figura d’Ignasi de Loiola com a soldat, de les lluites i de l’esgrima antiga.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura