FESTA DEL RIU

ACTIVITATS LÚDIQUES, ESPORTIVES, CULTURALS PER GAUDIR EN FAMÍLIA./// ACTIVITAT GRATUÏTA
location_on
Zona Pont Nou de Manresa
access_time
Dissabte, 02 de Juny, a les 10:00h fins a les 23:00h
FESTA DEL RIU

Dissabte 2 de juny tindrà lloc la Festa del Riu, amb la intenció de convidar a tothom a passar tot el dia al riu. Hi haurà un conjunt d’activitats per redescobrir el riu Cardener al seu pas per Manresa. Una jornada lúdica i plena d’activitats per posar en valor la riba del riu Cardener com a espai natural, de cultura i d’ús ciutadà. Al parc del riu, on es farà la Festa, et podràs retrobar amb els ecosistemes que l’envolten en tallers com el de construcció de nius per a ocells, el curs d’anàlisi de l’aigua o el taller bombes de llavors, i sobretot, passejant per la llera del riu. Ens agradaria que molta gent participés en aquesta jornada festiva amenitzada per actuacions musicals, teatre, xous esportius, contes, tallers de defensa de l’entorn natural i d’educació en el valor del medi ambient. Gaudir en família del riu Cardener com ho havíen fet els nostres avantpassats.

Matí - Pont Nou/Congost

 De 10h a 14h. Esport i lleure

. Circuits de karts de pedalsPoder gaudir d’aquesta emocionant disciplina de conducció en companyia d’amics, companys i també d’autèntics desconeguts amb qui podem posar a prova les nostres habilitats al volant.

. Slackline. El seu origen el trobem a Califòrnia a principis dels anys 80. Un parell d’escaladors van començar a caminar per unes cadenes fluixes i cables com a forma d’entrenament. Posteriorment van utilitzar el seu propi material d’escalada (cordes, cintes, etc.) i és així com va sorgir aquest esport d’equilibri el qual es va anar expandint arreu del món. Dins d’aquest esport hi ha diverses modalitats. Aquí us presentem la més típica i comuna, amb la qual podreu començar a iniciar-vos en aquesta activitat d’equilibri!

De 10h a 14h. Pinta cares, pintar i riure

. Taller de maquillatge

10.30h Taller d’inspecció de lleres

Entre tots, farem una inspecció del riu de manera amena i participativa. Descobrirem quins macroinvertebrats hi viuen i n’analitzarem l’estat físicoquímic. Això ens permetrà determinar quina és la qualitat del nostre riu quan passa per Manresa. A càrrec de Parc de la Sèquia.

10.30h Taller de nius d’ocell

Construirem un taller de caixes niu, per facilitar que les mallerengues, pardals i altres ocells s'instal·lin a la nostra ciutat. L'existència d'aquests ocells afavoreix la biodiversitat i ajuda al control de plagues com la processionària del pi. A càrrec de Vicente Penís Hurtado.

Acompanyarem el taller amb una petita xerrada divulgativa sobre les aus del nostre entorn.

11.30h  Espectacle 'Batibull' de la companyia deParranda, amb Joel Grau

Un espectacle d’ANIMACIÓ on es fa un recull dels diferents actes típics que hi ha en la majoria de Festes Majors: pregó, castellers, cercavila, correfoc o, fins i tot, un Sant Ofici ben peculiar, sense deixar de banda el ball de jovent ni el ball d’envelat,o un espectacle infantil bastant... bastant punyent!

. 12h Basket Beat

Tota una orquestra de pilotes. Moviment, art, educació i acció social.  Un espectacle que resulta de la col·laboració i la trobada entre joves.

 

De 13 a 17h Pícnic  electrònic amb Meister&Grozza de Manrusionica

Música electrònica, menjar, begudes i bon ambient.

 

Tarda – Pont Nou / Panyos

 De 17 a 19h

. Narració de contes

. Taller de bombes de llavors

Nit - Pont Nou

19.30h  Reggae per a xics, 'The Penguins' 

L’essència i energia del reggae i la senzillesa de la música infantil catalana s’uneixen per crear un so únic i catàrtic que ha fet ballar milers de nens i nenes amb versions de temes com ‘L’avi que estima la mar’, ‘Peix, peixet’ o ‘El tren pinxo de Banyoles’. The Penguins reinventen el repertori infantil clàssic català!

22h  Fundación Tony Manero

Més de 20 anys d’amor de discoteca. Aquest 2018 ens porta una Fundación Tony Manero com mai l’havies escoltat. La consigna és ballar.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura