EXPOSICIÓ "ELS FONAMENTS DEL CATALANISME POLÍTIC. LES BASES DE MANRESA, 125 ANYS"

Inauguració de l'exposició a les 19h. Organitza: Comissió 125 anys de les Bases de Manresa, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Manresa.
location_on
Centre Cultural el Casino
access_time
Dilluns, 12 de Febrer, a les 18:00h fins el dilluns, 02 d'Abril, a les 21:00h
EXPOSICIÓ

Horari: de dimarts a diumenge de 18 a 21 h - Matins visites concertades - Gratuït.

ELS FONAMENTS DEL CATALANISME POLÍTIC. 125 ANYS DE LES BASES DE MANRESA.

Aquesta exposició ens presenta el fet històric de l'aprovació de les Bases, ara fa 125 anys, en el context del primer catalanisme polític, entre la publicació de Lo Catalanisme de Valentí Almirall (1896) i La Nacionalitat Catalana d'Enric Prat de la Riba (1906). Un recorregut pels fets i els protagonistes que van participar en aquella primera assemblea de la Unió Catalanista i en la gènesi del moviment de renaixença nacional catalana. I, també una mirada retrospectiva a la Manresa del 1892, que va acollir aquella efemèride. La icona de l'exposició és la bandera de la unió Catalanista, confeccionada el 1903, seguint el disseny de l'artista modernista Alexandre de Riquer i que ha estat un símbol del catalanisme.

L'exposició ha estat organitzada per la Comissió Cívica dels 125 anys de les Bases de Manresa, produïda per la Diputació de Barcelona i Ajuntament de Manresa.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura