Inscripcions obertes per als cursos de formació i jornades del CEDEM per al mes de novembre


16/10/2018

Totes les propostes són gratuïtes i estan adreçades a persones emprenedores i empreses que vulguin ampliar la seva formació

 

 

El Centre de Desenvolupament Empresarial de l’Ajuntament de Manresa (CEDEM) ofereix durant el mes de novembre diversos cursos i jornades professionals adreçades a persones emprenedores i empreses amb l’objectiu de millorar la seva formació i  ampliar els recursos per poder consolidar la seva idea de negoci o fer créixer la seva empresa.

 

La formació programada durant el proper mes de novembre posa el focus en diversos temes d’interès com és el programa Canva, una eina de disseny gràfic per dissenyar el teu model de negoci; com aprendre a aconseguir objectius empresarials treballant ambla metodologia  Lego Serious Play; ajudar a conèixer el model de cooperativa com a fórmula empresarial; o aprendre a fer servir eines per ordenar i millorar les idees de negoci.

 

A banda del cursos formatius, el CEDEM ha preparat també dues jornades d’interès: una adreçada a conèixer i fer créixer les anomenades startup , empreses de creació recent; i una matinal Emprenedores del segle XXI, una jornada que serà la culminació de la 2a edició del Programa Dones amb Idees.

 

Les places són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció a l’adreça www.manresa.cat/cedem

 

 

CURSOS:

 

  • Disseny per a no dissenyadors: curs de Canva aplicat a les xarxes socials (3a edició)

 

Dimecres, 7 de novembre de 10 h a 14 h (4h).

És un taller pràctic orientat a conèixer l'eina Canva i adquirir els coneixements suficients (bàsics) per utilitzar-la i aplicar-la al projecte empresarial. Adreçat a tot tipus de professionals que vulguin promocionar els seus negocis o projectes en xarxes socials: pimes, autònoms, community managers, bloggers, etc.

És necessari tenir un perfil obert a Canva: https://www.canva.com/.

 

  • Crea aliances estratègiques amb Lego

 

Dimecres, 14  de novembre de 10 h a 12 h (2h).

El curs té com a objectiu crear sinèrgies entre empreses del tipus guanyar-guanyar per aconseguir objectius empresarials. Tot això treballant amb Lego Serious Play per aconseguir un aprofundiment en les empreses presentades i en la consolidació de les cooperacions creades.

Adreçat a persones emprenedores o perfils d’empresaris que volen fer créixer el seu negoci mitjançant aliances, cooperacions i sinergies.

 

  • L’economia social: un model organitzatiu que posa les persones al centre

 

Dijous, 15 de novembre de 9.30 h a 13.30 h (4h).

Aquest curs, forma part de la 2ª edició del programa Dones amb Idees promogut per l’Ajuntament de Manresa, on hi participen 12 dones emprenedores i compta amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Els objectius del curs són conèixer el model de cooperativa com a fórmula empresarial, saber com es pot emprendre de manera cooperativa, posar en valor l'economia de les cures i fer una lectura des de la perspectiva de gènere.

Adreçat a dones emprenedores i al públic en general.

La formació es realitzarà al Viver d’empreses, El Salt (C/Cos, 20 de Sallent, al costat de la plaça de la verdura).

  • Evoluciona les idees pensant en clau de negoci

 

Dimarts, 20 i 27 de novembre de 9.30 h a 12.30 h (6h).

El model de negoci et permet visualitzar clarament com una empresa es guanya la vida  i és una eina molt útil en el moment d’emprendre com a complement al pla d’empresa.

Aquest taller vol ajudar a persones emprenedores en fase d’idea o pla d’empresa, a ordenar la idea de negoci, millorar el model de negoci i aportar llum al pla d’empresa. I també vol ajudar a empreses de nova creació a ajustar i millorar el model de negoci i a prendre millors decisions.

És un taller molt pràctic en què treballem amb tècniques de visual thinking, creatives i de col·laboració aplicable al model de negoci de cada projecte. Es treballarà amb l’eina Model de Negoci SCOPE (www.ModelDeNegociSCOPE.cat).

Adreçat a persones emprenedores: plantejant-se o en procés.

 

JORNADES:

 

  • Les 4 fases d’acceleració de la startup

 

Dilluns, 12 de novembre de 9.30 h a 13.30 h.

Descobreix les quatre fases de creixement d'una startup.  Aprèn a accelerar la teva startup evitant errors i prioritzant els esforços allà on realment és necessari.

La ruta cap a l'èxit passa per aplicar bé aquestes quatre etapes: tracció, màrqueting i vendes, sistematització i equip. En aquesta sessió podràs repassar els principis bàsics del creixement de qualsevol startup i aprendre les quatre fases per generar beneficis d'una forma sostenible i predictible.

L’objectiu de la sessió és  aprendre a fer créixer la teva startup amb èxit.

Adreçada a startups i a persones emprenedores de qualsevol sector d’activitat amb potencial de creixement.

Més informació: http://agenda.accio.gencat.cat/cercador/-/actes/.

 

 

  • Matinal Emprenedores del S.XXI

Dijous, 29 de novembre de 9.30 h a 12.30 h

El Matinal és la culminació de la 2ª edició del programa Dones amb Idees.  Comptarem amb una ponència central sota el títol d’ “Emprenedoria femenina: una aventura professional i vital, un taller inspiració Totes som creatives! RE-APRENEM?”,  es farà balanç del programa i coneixerem de primera mà, la vivència d’una participant a l’edició d’enguany.

L’Auditori de l’Ateneu de les Bases de Manresa (C/Cintaires, Manresa), acollirà el matinal en qüestió.

 

Totes les formacions es realitzen a les instal·lacions de CEDEM, C/Castelladral 5-7, de Manresa). En cas contrari, s’indicarà el lloc de realització alternatiu.

Per a més informació sobre les activitats programades, visiteu el següent enllaç.

 

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web