L'Ajuntament de Manresa estrena la Setmana de l'Emprenedoria, amb múltiples activitats per posar en valor i promoure l'emprenedoria


03/05/2018

Del 14 al 18 de maig tindrà lloc la primera edició de la Setmana de l’Emprenedoria a Manresa, una iniciativa del CEDEM que té per objectiu posar en valor l’emprenedoria i el seu impacte en l’activitat econòmica, el teixit productiu i la societat en general. Serà una setmana farcida d’activitats com xerrades i trobades d’emprenedors, amb la col·laboració d’entitats i institucions. Al programa s’hi inclouen també activitats que es duran a terme a d’altres municipis del Bages.


 

La primera edició de la Setmana de l’Emprenedoria a Manresa tindrà lloc del 14 al 18 de maig, sota l’organització del CEDEM, el Centre de Desenvolupament Empresarial  de l’Ajuntament de Manresa. Al llarg d’aquesta setmana es tractarà el tema de l’emprenedoria a través de tot un ventall d’activitats, com ara taules rodones, xerrades motivacionals i inspiradores, relats i experiències emprenedores, espais de trobada i de networking, formacions, activitats amb el comerç i les parades de la ciutat, presentacions de llibres, etc.

 

Aquest matí s’ha fet la presentació de la Setmana, amb la regidora d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, i la tècnica del CEDEM Laura Sellarès. La regidora ha afirmat que l’organització de la Setmana és un pas més ne la tasca del CEDEM de fomentar l’emprenedoria i fer créixer el teixit empresarial, i ha remarcat que per organitzar la Setmana l’Ajuntament ha unit esforços “amb entitats i institucions per tal de donar un nou impuls a l’ecosistema emprenedor”, de manera complementària a l’activitat habitual del CEDEM al llarg de l’any.

 

Les activitats es duran a terme a les instal·lacions del CEDEM, al Palau Firal de Manresa, però també en altres espais de la ciutat, com ara el teatre Kursaal, la FUB, la Cambra de Comerç o altres espais de la ciutat, com la llibreria Papasseit, el Voilà o fins i tot el Berenador del Parc de l’Agulla. Les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia.

 

La Setmana s’iniciarà el dilluns 14, amb la jornada “El valor d’emprendre”, que inclourà una ponència a càrrec de Jordina Arcal, emprenedora i innovadora, i una taula rodona amb entitats, empreses i institucions del territori que explicaran els serveis que ofereixen als emprenedors i a les empreses. Després hi haurà un recorregut guiat pels espais d’allotjament empresarial (viver i espai coworking) del Palau Firal.

 

L’endemà hi haurà una matinal d’emprenedoria per a Joves, al teatre Kursaal, que inclourà el lliurament dels premis Idees Joves i Talent Empresa i altres activitats. El dimecres 16 hi haurà una altra xerrada motivacional, amb Sílvia Cubo i Xavier Sardà, i la presentació d’un llibre de l’emprenedor Lluís Serra, especialista en comerç electrònic, màrqueting digital i xarxes socials.

 

Per a dijous hi ha prevista la xerrada sobre les oportunitats comercials per als emprenedors al centre de Manresa i una taula d’idees emprenedores amb el títol “La mirada dels Millennials”, i al vespre una sessió de la clausura amb una xerrada del comunicador Enric Bastardas.

 

Les activitats es clouran divendres amb una trobada/esmorzar de joves emprenedors per fomentar el networking empresarial i una sessió de finançament alternatiu per a persones emprenedores i start ups.

 

El programa inclou també les activitats que es duran a terme a Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Sant Joan de Vilatorrada.

 

Consulteu el programa complet i més informació sobre les inscripcions en el programa de la Setmana de l’Emprenedoria.

 

La Setmana és una iniciativa del CEDEM de l’Ajuntament de Manresa, que ofereix un servei tècnic especialitzat adreçat a les persones interessades en crear una empresa i a les empreses ja constituïdes, especialment microempreses i PIMEs.

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web