L'Ajuntament atorga 7 microcrèdits per facilitar la creació d'empreses a la ciutat


09/11/2017

Els ajuts estan destinats a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa i  per a la creació d’empreses a la resta de la ciutat. L’acte de signatura ha comptat amb la presència de l’alcalde Valentí Junyent, i la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz.

 

 

Aquest migdia s’ha signat el conveni pel qual l’Ajuntament de Manresa ha atorgat 7 microcrèdits a projectes empresarials viables amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i l’activitat econòmica a la ciutat. L’acte ha comptat amb les presència de l’alcalde de la ciutat; Valentí Junyent; la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz; i 6 dels 7 empresaris a qui s’ha atorgat el microcrèdit.

 

Els ajuts d’aquesta edició es divideixen en tres línies de finançament: la línia A destinada a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa; la línia B adreçada a la creació d’empreses a Manresa; i la línia C per aquelles empreses que vulguin subsanar barreres arquitectòniques, si bé aquesta última línia no ha tingut cap sol·licitud.

 

El sector que han enviat més sol·licituds ha estat el comercial. Durant el període de recepció es van recollir 8 demandes (2 de la línia A, 6  de la B, i cap de la línia C).

 
El programa d’ajuts ha repartit crèdits per un valor màxim de 5.000 euros. Es tracta de crèdits reintegrables amb un tipus d’interès del 0% que s’han de retornar en quatre anys.

 

En acabat, tant l’alcalde com la regidora han felicitat als guanyadors, agraint-los la seva aposta per la ciutat i els han desitjat molta sort.


Llista d’empreses beneficiades:

 

Microcrèdits línia A  per a la creació de noves empreses al Centre Històric:


Nom sol·licitant, activitat i quantitat atorgada

 

  • Pere Fontanals Bosch. Obertura de les oficines NacioManresa. 5.000 euros
  • Aurèlia Bernabeu Blanco. Cafè del Taller  & Take Away. 5.000 euros

 

Microcrèdits línia B per a la creació de noves empreses a la resta de la ciutat

 


Nom sol·licitant, activitat i quantitat atorgada
 

  • Josep Sucarrats Garriga.  (Pegasus, the Winged Horse. Espectacles teatrals i musicals , actes culturals i socials. 5.000€
  • PR58 Serveis Globals, SL.  L’Hotelet. Hotel al centre de la ciutat a Manresa. 5.000€
  • Molt Silenci Manresa, SL. Set Box. Nou establiment d'oci a l'aire lliure. 5.000€
     
  • General store and Coffee, SCP Cafeteria i una lifestyle store (botiga). 5.000€
     
  • Arnau Aloy Olivé.  MixiwNotebooks. Llibretes modulars. 5.000€

 

L’Ajuntament de Manresa, en breu, té previst obrir una nova convocatòria de Microcrèdits amb un pressupost total de 100.000€.

 

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web