ExpoBages concedeix el premi Pollet d'Or al comerciant manresà Llorenç Juanola


19/05/2022

El lliurament es farà en l’acte inaugural de la fira multisectorial, que tindrà lloc aquest dissabte al matí a l’Espai 1522, amb presència del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró Ferrer.; i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia.

 

 

La comissió organitzadora de l’ExpoBages ha concedit el Pollet d’Or 2022 al comerciant manresà, Llorenç Juanola Foixench. El Pollet d’Or és un premi que reconeix el paper de persones, empreses o entitats en la projecció de la ciutat de Manresa, una tasca que Llorenç Juanola ha dut de forma intensa al llarg de la seva trajectòria professional i especialment en els darrers catorze anys en què ha estat al capdavant de la comissió organitzadora de l’ExpoBages.

 

El Pollet d’Or es lliurarà en l’acte inaugural de l’ExpoBages que tindrà lloc aquest dissabte, 21 de maig, a les 11 del matí a l’Espai 1522, amb la presència del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró Ferrer, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia. Entre altres autoritats, també hi assistirà Joan Cornet i Prat, el primer alcalde de la democràcia a Manresa i amb qui va començar aquesta fira, que enguany celebra la 40a edició.

 

L’acte d’inauguració serà el tret de sortida de la fira multisectorial de referència a la Catalunya central que , després de dos anys de parada obligatòria a causa de la pandèmia, recupera el centre de Manresa, i ho fa amb més bona salut que mai: el certamen —que celebra la 40a edició— creix en metres quadrats i guanya un 20% més d’expositors respecte de la darrera edició. En total, hi haurà 133 estands, que conviuran amb un cap de setmana de comerç obert, propostes gastronòmiques i activitats per a totes les edats.

Una de les novetats rellevants d’enguany és l’Espai TecnoB@ges, que neix de la inquietud de la comissió organitzadora per reforçar la potencialitat del sector tecnològic a la Catalunya Central, sobretot el de la comarca del Bages. Aquest dijous i divendres, 19 i 20 de maig, la zona TecnoB@ges comptarà amb unes Jornades Professionals de caràcter divulgatiu, mentre que els dies 21 i 22 de maig, l’espai tindrà una mirada més lúdica.



Hi haurà expositors, xerrades i diferents activitats relacionades amb la tecnologia (vegeu totes les activitats de TecnoB@ges en aquest enllaç).

 

Llorenç Juanola, una llarga implicació amb l’associacionisme comercial 

 

Llorenç Juanola Foiuxenc és un conegut comerciant de Manresa del sector dels electrodomèstics i l’electrònica. Pertany a una nissaga de comerciants molt implicats en el teixit associatiu de Manresa.  És una persona molt implicada històricament en l’associanisme comercial. A banda dels catorze anys al capdavant de la comissió organitzadora de l’ExpoBages –aquest serà l’últim any-; ha format part del Comité Executiu de la Cambra de Comerç, i des del 2015 és el president de Montepio de Conductors Sant Cristòfol Manresa-Berga.

 

 

El Pollet d’Or, un premi que va néixer el 2010

 

El Pollet d'or és el reconeixement que va instaurar el 2010 la comissió organitzadora de l'ExpoBages per premiar una iniciativa empresarial innovadora, reeixida i vinculada al territori.

 

Fins al moment els premis s'han donat a:


2010: Míriam Ponsa, dissenyadora

2011: Josep Tragant, empresari de la construcció, impulsor de Compact Habit

2012: Natàlia Perarnau, fundadora dels centres Kids&Us i creadora d'un mètode d'immersió lingüística per a nens a partir d'1 any.

2013, Josep Maria Ribas, de Señor.

2014: Sebastià Catllà, de l'empresa Oliva Torres

2015: Pep Vila, Promotor/Les Comes

2016: Empresa Tous

2017: Pere-Joan Cardona, científic manresà

2018: Gossos, grup musical

2019: Frank Margenat, Oller del Mas

2020: i 2021: No es va celebrar a causa de la pandèmia

2022: Llorenç Juanola

 

* Fotografia. Llorenç Juanola, a la dreta, durant la presentació d'aquesta edició de l'ExpoBages

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web