Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Premis DonaTIC - Del 24/03/2022 fins al 23/05/2022 -

Premis DonaTIC - Del 24/03/2022 fins al 23/05/2022 -


Els Premis DonaTIC són de caràcter honorífic. La Direcció General de Societat Digital de la Generalitat pot oferir a la guanyadora de cada categoria formació, visibilitat i participació en actes públics.

Objectius:

Els Premis DonaTIC, organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, tenen un doble objectiu:

 • Reconèixer i visibilitzar el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies.
 • Oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM) en el futur.

Beneficiàries:

A aquests premis s'hi poden presentar totes les dones vinculades professional o acadèmicament a l'ambit de les TIC i també totes aquelles empreses o entitats que posin en valor el paper de la dona en l'àmbit tecnològic.

Categories:

Els Premis s'estructuren en vuit categories, segons el perfil professional, i quatre subcategories, i són excloents entre si; per tant, una mateixa candidatura només es pot presentar a una d'aquestes categories:

 1. Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d'una empresa del sector de les TIC o que ha dut a terme innovacions en l'empresa familiar, com a intraemprenedora.
 2. Empresària: dona que ha consolidat una empresa que es dedica a l'àmbit de les TIC.
 3. Professional: dona que treballa per a una empresa, organització o pel seu compte, que es dedica a l'àmbit de les TIC i té una titulació universitària en l'àmbit de les TIC.
 4. Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l'àmbit de les TIC.
 5. Divulgadora: dona que treballa en l'àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC i/o a les tecnologies.
 6. Dona TIC Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l'àmbit de les TIC.
 7. Estudiant TIC:

a) Estudiant TIC Universitària: noia estudiant de qualsevol titulació universitària de l'àmbit de les TIC que ha desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l'àmbit de les TIC. Es recomana presentar una carta de referència del centre d'algun professor o professora. b) Estudiant TIC FP: noia estudiant de qualsevol cicle formatiu de FP de l'àmbit de les TIC que ha desenvolupat o està desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l'àmbit de les TIC. Es recomana presentar una carta de referència del centre d'algun professor o professora.

      8. Iniciatives referents:

a) Iniciativa Referent Empresarial: empresa, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en les TIC. b) Iniciativa Referent d'Entitat, Centre Formatiu / Institució: entitat i/o centre formatiu/institució, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en les TIC.  

Requisits:

 • Per a optar a les categories Professional i Acadèmica/Investigadora, cal que les canditates tinguin una titulació universitària de l'àmbit de les TIC.
 • Per a les categories Estudiant, les canditates hauran de cursar en el moment de la convocatòria, una titulació universitària o de formació professional, en l'àmbit de les TIC.
 • Per a la resta de categories no cal disposar d'aquesta titulació.

Criteris de valoració:

 • La trajectòria professional de la candidata.
 • El perfil inspirador i d'apoderament de les dones en el sector de les TIC.
 • El perfil com a referent en l'àmbit de treball de la candidata.
 • La sensibilització amb el gènere de les diferents iniciatives que es duen a terme.

També es tenen en compte els valors següents:

 • La igualtat, la equitat, el compromís, l'ètica, la innovació i la recerca.
 • El respecte, l'honestedat, la responsabilitat i l'actitud col·laboradora i inclusiva.
 • El suport a altres dones en el seu desenvolupament i l'ajuda per fer-les visibles.
 • El lideratge d'idees que aporten valor a la seva empresa.
 • La contribució a un món més equilibrat, harmoniós i just.

Tramitació de les sol·licituds:

El tràmit per a presentar una sol·licitud només es pot fer per internet:  Accés directe al tràmit

Termini:

El termini per a presentar les sol·licituds serà del dijous 24 de març fins al dilluns 23 de maig de 2022, ambdós inclosos.

CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat | Mapa web