Salvador Haro - CEO de CIMSTEC Technology


Entrevista a Salvador Haro, CEO de CIMSTEC Techonolgy

Cimstec és una empresa d’enginyeria mecànica de Manresa, que engloba des del disseny industrial fins la industrialització de prototips i la seva fabricació. Ha participat en la primera edició del programa d’acceleració d’empreses ACCELERA – Acceleradora d’empreses de la Catalunya Central, del CEDEM.

- Salvador, porteu la paraula tecnologia incorporada al nom, quin paper hi juga a Cimstec? 

La tecnologia és el que ens ha de fer competitius, tenir una proposta de valor diferencial.

- Teniu tecnològica pròpia?

Treballem amb tecnologia de tercers i en camp del software en comencem a generar de pròpia. És la nostra aposta de futur.

- Amb bona tecnologia una empresa petita, pot competir en el mercat global?

No és senzill però si possible! Actualment el nostre mercat és local però estem treballant per tenir un producte propi que ens permeti competir globalment. Cap aquí anem!

- I Manresa, és un bon indret per emprendre?

En nostres clients principals són locals. Manresa i el Bages hi ha molta indústria que necessita empreses com la nostra. La ràpida capacitat de resposta i l’adaptació a les seves necessitats és un valor afegit que ens valoren. Manresa a més de la indústria, està ben situada, té universitats, té talent, els costos són més continguts que en altres àrees. És un bon indret per emprendre sí!

- Per què participar en un programa com l’ACCELERA?

Et dona la possibilitat d’ampliar coneixement en alguna àrea on puguis anar més fluix, on tens menys experiència. Conèixer empresaris, la seva visió, noves idees, tot plegat ho fa enriquidor, perquè algú de fora veu la teva empresa, l’entén i et ona una visió diferent.

- Com valoreu el vostre pas pel programa?

Molt positivament. En el meu cas, m’ha ajudat a tenir una visió global del que és la gerència. Treballar punt per punt aspectes del model de negoci, l’estratègia comercial, de les operacions, la organització, definir protocols que et permetin estructurar-te per créixer. Preparar-te per anar a buscar finançament per la innovació. Super útil!

- El paper dels mentors, què us han aportat?

Experiència visió especifica de les àrea que no domines, altres punts de vista. Recolzament, ànims. A vegades et trobes sol, compartir inquietuds amb persones que hi ha hi han passat va molt bé. Engegar un projecte no és un camí fàcil i aquest suport s’agraeix moltíssim.

- Fa vertigen créixer?

Si! Rotundament sí. Té una satisfacció, perquè vol dir que el que estàs fent, ho estàs fent bé, però implica més risc, més mal de caps. Normalment també vol dir finançar-se, endeutar-se, amb les obligacions que això implica. Pel dia a dia podem tirar d’autofinançament i pòlisses de crèdit, però si volem vendre un producte propi al món, cal invertir i calen diners per fer-ho!

- Com t’imagines CIMSTEC d’aquí a 5 anys? Cimestec hem doblat factuació en un any. D’aquí 5 anys, amb unes instal·lacions més grans, havent-nos internacionalitzat...  i això passa per desenvolupar la tecnologia pròpia que comentàvem i que ja estem treballant.

- Cimestec està creada al 2016, però la teva experiència treballant pel teu compte ja ve de molt abans.

- Quin consell donaries a un emprenedor que comença? 
Que domini molt bé el negoci en que vol entrar. Que conegui a fons el sector que vol començar. I que es deixi aconsellar! Després cadascú decideix, però accedir a l’experiència d’altres és molt valuós.

El programa ACCELERA rep el suport d'ACCIÓ.

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web