Ajuts destinats a fomentar la dinamització econòmica del Centre Històric de Manresa


L’Ajuntament de Manresa promou l’obertura de noves activitats econòmiques al Centre Històric mitjançant la concessió d’ajuts a persones emprenedores i també als propietaris que arrendin el seu local. Aquests ajuts es circumscriuen a l’àmbit del Centre Històric (Barri Antic, Escodines, Remei) i pretenen incentivar l’arrendament dels immobles tancats per tal d’allotjar-hi noves activitats. S’hi poden acollir els negocis en planta baixa (activitats comercials i de serveis) o en planta pis (oficines i activitats professionals).

En què consisteix l’ajut? Es tracta de subvencions a fons perdut que es concedeixen, simultàniament, a la persona emprenedora que inicia el negoci i al/a la propietari/ària de l’immoble on aquest s’hagi instal·lat.

Quin és l’import de la subvenció? La persona emprenedora titular de la nova activitat econòmica rep una subvenció equivalent a tres mensualitats del lloguer de l’immoble (amb un topall màxim de 4€/m2 mensuals).El/la propietari/ària de l’immoble on s’allotja el nou negoci rep una subvenció de 2€ per m2 de superfície arrendada (amb un màxim de 1.000€).

Quins són els requisits? La nova activitat econòmica s'ha d'haver establert amb posterioritat a l' 1 d'octubre de 2018, trobar-se en funcionament i tenir resolts favorablement tots els tràmits de legalització. El contracte d’arrendament entre la propietat i el/la titular de l’activitat ha de tenir una durada mínima de 3 anys i estar degudament inscrit a la Cambra de la Propietat o Registre Públic corresponent. La sol·licitud l’han de formalitzar conjuntament ambdues persones interessades (propietat i titular).

Quan es pot sol·licitar? La sol·licitud s’ha de presentar una vegada el negoci ja estigui en funcionament.

Com s’ha de sol·licitar? Cal emplenar el formulari de sol·licitud que figura a l'encapçalament d'aquesta mateixa pàgina. La presentació s'ha de fer a qualsevol d'aquestes dependències, amb cita prèvia:

- Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) - 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat

- Mercat Municipal Puigmercadal - 93 872 20 66 - puigmercadal@ajmanresa.cat

TERMINI DE SOL·LICITUD: FINS EL 30 DE SETEMBRE DE 2019
Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web