Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics ofereixen un curs per ajudar a transformar els conflictes i l'educació a través de l'art

Imatge de la notícia
21/10/2021

El curs s’iniciarà el proper 4 de novembre i serà a càrrec de l’ Associació Teixint Fils d’Emocions ARTiPAU. Es tracta d’una formació en línia amb horari de 17.30 a 19.30 h que inclou 20 hores de formació i 10 de treball pràctic. El curs és gratuït i caldrà reservar plaça a florsiresa@ajmanresa.cat

 

 

 

L’Ajuntament de Manresa i el Centre de Recursos Pedagògics (Servei Educatiu del Bages), a proposta de l’ Associació Teixint Fils, han organitzat el “Curs de transformació de conflictes i educació per a la pau de des de l’art”.  L’objectiu d’aquesta activitat formativa és adquirir nocions bàsiques sobre conceptes relatius a la cultura de pau i, alhora, experimentar recursos pràctics per aplicar a diferents àmbits educatius.

 

L’art serà l’element clau que acompanyarà la formació a través de diferents llenguatges artístics per transformar els conflictes des de propostes creatives. El curs preveu explorar tres dimensions de la prevenció de l’educació en valors: la presa de consciència del rol personal (prevenció i gestió emocional), els impactes psicosocial dels processos on participem i la proposta artística com a eina de cultura de pau.

 

La formació s’adreça especialment a mestres de primària i secundària, educadors i educadores, també pot ser interessant per a voluntariat i professionals del moviment de lleure, de la dinamització comunitària i de l’àmbit cultural.  

 

Calendari, descripció dels continguts i inscripció

 

El curs té una durada de 30 hores (20 online + 10 de pràctica a l’aula/comunitat) que es realitzarà entre novembre, dia 4, 11, 18 i 25; dia 2 de desembre, dia 13, 20 i 27 de gener i 10 i 17 de febrer de 17.30 a 19.30 h. La formació comptabilitzarà un total de 30 hores i s’acreditarà a través del Departament d’Ensenyament.

 

Els continguts s’articulen en tres mòduls amb els següents temes: Educació per la pau i transformació de conflictes: introducció als conceptes de pau, violència, conflicte, prevenció;  Metodologia Teixint fils d’Emocions ARTiPAU (TFE) Estratègies creatives de transformació de conflictes: metodologia TFE, arpilleres, música, exercicis d’artteràpia; experiències de transformació d’educació per la pau a l’aula i presentació d’experiències realitzades pels participants sobre l’art, cultura de pau i transformació de conflictes.

 

La inscripció és gratuïta, però cal inscripció prèvia a flossirera@ajmanresa.cat  abans de l’1 de novembre. Es respectarà l’ ordre d’inscripció.

 

Formadores

 

El curs serà impartit per:

 

Alba Sanfeliu Bardia. Educadora per la pau, músic i professora de ioga. Llicenciada en Ciències Polítiques (2001). Diplomada en Cultura de Pau per l'ECP-UAB (2003). Diplomada en Salut Mental en situacions de violència política i catàstrofes, UCM-GAC (2005) i Treball amb Menors, UCM-GAC (2008). Professora d’Hatha Ioga per la AEPY (2006-10). Des de l’any 2012, és educadora de cultura de pau als tallers que ofereix la Casa Flors Sirera.

 

Neus Bartrolí Pascual. Mestra, artterapeuta, comunicadora social i periodista. És mestra a l'Institut Euclides. Postgrau en Administració Educativa. Postgrau en Orientació Educativa i Desenvolupament Humà. Màster en Artteràpia. Diplomada en Cultura de Pau i gestió de conflictes. Postgrau en Salut Mental en Situacions de Violència i catàstrofes naturals, i en intervenció sistèmica breu en violències familiars. Ha treballat en suport psicosocial amb diverses organitzacions catalanes, colombianes, veneçolanes i equatorianes.

 

 

Aíxa G. Dulcey Álvarez. Psicòloga, màster en gestió cultural i postgrau en cultura de pau. Actualment acompanya en processos d’investigació, formació i desenvolupament de continguts sobre educació per la pau i DDHH a Catalunya. Ha treballat en atenció a la salut mental de víctimes de violència i col·laborat amb la defensa dels drets de les dones a Hondures. Integrant i formadora de l’Associació Teixint Fils d’Emocions ARTiPAU, des del 2020[a2] .

 

Organitza:

Aquesta formació és una proposta de l’Ajuntament de Manresa, Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sierra en col·laboració amb l’Associació Teixint Fils d’Emocions ARTiPAU i el Centre de Recursos del Servei Educatiu del Bages. Es compta amb el suport de la Diputació amb el marc del Pla d’Educació per la Ciutadania Global.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat