Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa presenta la web actualitzada del PAM amb informació detallada sobre el grau d'execució del Pla

Imatge de la notícia
22/07/2021

La nova eina permet fer un seguiment de l’estat de les 248 actuacions que es distribueixen en els cinc eixos temàtics, 25 objectius estratègics i 70 objectius operatius i constata que prop el 88% ja s'han posat en marxa, i que un 42% estan avançades (26,21%) o desenvolupades (15,73%).

 

L’Ajuntament de Manresa ha presentat avui la nova actualització de la web del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, que permet fer un seguiment de l’estat d’execució de les 248 actuacions que es distribueixen en els cinc eixos temàtics del Pla —Manresa, ciutat verda i sostenible; Manresa, ciutat dinàmica i d’oportunitats; Manresa, ciutat de trobada i acollidora; Manresa, ciutat cívica, propera i compromesa; i Manresa: capital— agrupades en 25 objectius estratègics i 70 objectius operatius.

 

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia; el primer tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Valentí Junyent Torras, i la sisena tinent d’alcalde i regidora de Recursos Humans i Govern Obert, Montserrat Clotet Masana, han presentat aquest migdia en roda de premsa aquesta nova eina que té com a objectiu “aprofundir en l’intercanvi d’informació amb la ciutadania i en la transparència de l’acció de govern”, segons ha afirmat l’alcalde.

 

Aloy ha recordat que el PAM 2020-2023 és el document que recull el full de ruta del govern municipal durant el mandat, que es va elaborar durant la segona meitat de 2019 i es va sotmetre a debat ciutadà el febrer de 2020, amb la voluntat d’aprovar-lo durant la primavera, però la redacció definitiva del Pla va quedar aturada al març per l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

 

Davant de l’impacte social i econòmic de la Covid-19 a la ciutat, el maig de 2020 es va posar en marxa un Pla de Reconstrucció amb el suport inicial de tots els grups municipals, i el PAM va quedar sotmès a revisió fins que es va aprovar definitivament en el Ple del març de 2021.

 

L’alcalde ha apuntat que “durant aquests mesos, hem centrat els esforços en fer front a la pandèmia i s’han destinat més de 6 milions d’euros a les mesures del Pla de Reconstrucció, però al mateix temps s’han anat adoptant les mesures contemplades en el PAM”.

 

També ha destacat que la nova web permet al govern retre comptes de les actuacions incloses al PAM i que “mostra la nostra voluntat de poder explicar a la ciutadania els 248 compromisos que vam adoptar i en quin estat d’execució estan en cada moment”, ja que la informació s’anirà actualitzant periòdicament.


Actualització i informació detallada

 

La regidora de Recursos Humans i Govern Obert, Montserrat Clotet, ha coincidit a apuntar que l’eina serà actualitzada regularment per part dels serveis municipals responsables de cada actuació i permet constatar el grau de compliment assolit en cada un dels nivells en què s’estructura el PAM.

 

A més a més, ha afegit, es pot consultar una fitxa amb informació detallada de cada actuació, des d’una breu descripció, la regidoria responsable, els terminis d’execució o el pressupost fins a quins són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als quals està vinculada i en quin percentatge.

 

En arribar a l’últim nivell, el de les actuacions, a banda del percentatge també hi apareix l’estat en què es troba cadascuna i l’anàlisi d’aquestes dades constata que, en el balanç global, n’hi ha 39 que ja estan desenvolupades (15,73%) i 65 d’avançades (26,21%), 86 – la majoria- estan en procés (34,68%) i n’hi ha la mateixa quantitat d’iniciades que de pendents: 29 (11,69%). En aquest punt, l’alcalde, Marc Aloy, ha fet notar que –segons aquestes dades- un 88% de les actuacions previstes ja estan en marxa.


Execució de l’acció de govern

 

Tots dos han recordat que, durant aquests mesos en què la prioritat han estat la lluita contra la pandèmia i les mesures de reconstrucció social i econòmica de la ciutat, el PAM també ha estat un element fonamental per a l’acció del govern i, tot i la seva recent aprovació, mostra un grau d’execució global del 45%, com es pot comprovar a la pàgina inicial de la renovada web del Pla que avui s’ha presentat.

 

També es poden observar d’entrada els percentatges de cada un dels eixos —Manresa, ciutat verda i sostenible (35%); Manresa, ciutat dinàmica i d’oportunitats (53%); Manresa, ciutat de trobada i acollidora (47%); Manresa, ciutat cívica, propera i compromesa (50%); i Manresa: capital (34%)—, tot i que si es navega per la web es poden anar coneixent els percentatges de tots i cada un dels apartats que s’inclouen en cada eix.

 

Per la seva part, el regidor de Presidència, Valentí Junyent, ha considerat que la nova web del PAM també és “una mostra del bon funcionament del govern de coalició entre ERC i JxM i permet a la ciutadania conèixer amb molt detall les actuacions concretes previstes al PAM”.

 

La informació continguda a la web, a més, permet fer un seguiment molt detallat de l’estat de les actuacions que el govern municipal va presentar en el balanç dels seus primers dos anys de mandat, el 29 de juny passat. Amés, s'hi poden trobar documents com el mateix balanç, el PAM o el document de participació ciutadana del Pla.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat