Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Del 4 al 6 de juny, tornen la ViBa i Vi_suals, per posar en valor la cultura de la vinya i el vi al Bages

Imatge de la notícia
13/05/2021
  • Del 4 al 6 de juny Manresa acollirà la quarta edició de la ViBa, una edició en la que vol posar èmfasi en la cultura del vi a través de les obres artístiques del cicle vi_suals i les visites al patrimoni vitivinícola de la comarca.

 

  • Aquesta edició es farà a l'Anònima de Manresa, ja que permet controlar-ne els accessos i l’aforament. Les activitats es preveuen amb taules, grups limitats i reserva prèvia a , per tal de fer la ViBa, un espai segur per a tots i a totes.firaviba.cat

 

 

L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de la Ruta del vi DO Pla de Bages, impulsada des de la DO Pla de Bages i el Consell Comarcal del Bages, de l’associació BagesImpuls i l’Ajuntament de Manresa. Comptant amb Caixabank com a patrocinador principal i amb el suport de diverses empreses i entitats del territori. Després d’un any dur i complicat pel sector del vi, la gastronomia i la cultura, la ViBa reuneix forces per potenciar-los i donar-los llum. Tastos de vins, activitats gastronòmiques i enoturístiques, tastos de vins a establiments especialitzats, visites a punts d’interès històric i activitats artístiques de música, dansa i pintura, són les activitats que s’agruparan en un sol cap de setmana i que tenen un denominador comú: la cultura del vi. 

 

Per tal de fer-ho possible, s’ha adaptat un format a la Covid-19 segons els requeriments que dicta el PROCICAT. En primer lloc, un nou emplaçament que situa les activitats a l’Anònima. Una antiga fàbrica situada a ple centre històric de Manresa i amb un escenari excepcional serà, els dies 4, 5 i 6 de juny, l’epicentre de la ViBa.

 

El cap de setmana previ a la ViBa, el 29-30 de maig, hi haurà visites guiades als cellers i al patrimoni vitivinícola de la comarca. Es podran visitar espais singulars com la vil·la romana de Sant Amanç de Viladès a Rajadell, el Monestir de Sant Benet de Bages o bé els nous equipaments com el Museu de la memòria de la vinya i el vi de Sant Fruitós de Bages i el Centre d’Enoturisme de Navàs. Les visites al patrimoni de la vinya i el vi es mantindran durant el mateix cap de setmana de la ViBa.

 

El pati de l'Anònima serà l’escenari de la ViBa, començant per la tradicional Nit de Picapolls divendres 4 de juny, en un format de sopar al vespre. Durant dissabte 4 i diumenge 5 el pati acollirà diferents espectacles i vermuts musicals que el públic podrà acompanyar amb una barra de vins de la DO Pla de Bages i productes del Bages de la FoodTruck Rock&Raola. Actuacions com les de Jos Racero, Jo Jet i Maria Ribot, Rubber Soul maridaran espectacles de vi i dansa i la mateixa exposició de les obres del cicle Vi_suals, que uneix art d’autors locals i cultura vitivinícola.


Els tast de vins enguany tindrà lloc a les diferents botigues de vins de Manresa i comarca, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i fer que la gent conegui les botigues especialitzades de la ciutat, les quals ja son grans ambaixadors dels vins del territori. 

 

Tota l’oferta de la ViBa es podrà consultar a la web firaviba.cat i caldrà reserva prèvia per accedir a gran part dels actes.

 

La Mostra Vi_suals d’enguany presenta el treball de 13 artistes al voltant del concepte «Cercles»

En el marc de ViBa torna, un any més, la mostra Vi_suals, un projecte que vol donar valor a la cultura tradicional del vi amb els llenguatges artístics contemporanis.

Amb una trajectòria de gairebé 10 anys, i gràcies a la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC), Cine Club Manresa i Foto Art Manresa, Vi_suals ha esdevingut un projecte cultural de referència per la seva tasca divulgativa a l’hora d’apropar la cultura del vi al teixit social de Manresa i comarca.

Any rere any, el projecte Vi_suals reuneix el treball de diferents artistes de la zona del Pla de Bages en una mostra que té com a fil conductor un concepte o element vinculat a la viticultura. El programa d’enguany, que parteix del concepte «cercles», va començar a gestar-se l’any 2020 però, degut a l’eclosió de la pandèmia de la Covid-19, no va poder mostrar-se.

A més de les obres plàstiques, Vi_suals també presenta cada any una exposició fotogràfica a càrrec de Foto Art Manresa i la projecció de dos curtmetratges sota la coordinació de Cine Club Manresa. Totes dues propostes presenten obres també creades especialment per a l’ocasió.

Sota l’eix temàtic dels «cercles», la TAVCC presenta un projecte de comissariat que inclou l’obra de 13 artistes plàstics i 2 directors cinematogràfics. Els artistes plàstics han incorporat a les seves creacions un cèrcol de ferro de bóta, cedit per cadascun dels cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages que participen en el projecte. A més d’aquesta referència directa al món del vi, els «cercles» apel·len al procés vegetatiu de la vinya i són alhora el símbol de l’infinit i la unitat.

La mostra d’obres estarà oberta al públic els dies 4, 5 i 6 a la nau principal del recinte de l’Anònima, al pati del qual hi haurà la mostra de vi ViBa.

L’exposició de fotografia, a càrrec de Foto Art Manresa, es podrà visitar del 4 al 13 de juny a la sala d’exposicions de l’Esplai Plana de l’Om.

La projecció dels dos curtmetratges, a càrrec de Pau Gros i Carla Soza, impulsats per Cine Club Manresa, serà dissabte 5 de juny a l’auditori l’Espai Plana de l’Om.

Vi_suals és un projecte impulsat conjuntament per la DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa que compta amb el comissariat i coordinació de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central. També hi participen  Foto Art Manresa i Cine Club Manresa.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat