Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El projecte Manresa 2022 fa balanç positiu de les accions fetes fins ara i reforça l'estructura per afrontar les etapes futures

Imatge de la notícia
20/11/2017

Continuar desenvolupant unes línies de treball que es consideren encertades, reforçar l’estructura organitzativa, cercar més recursos i millorar la difusió del projecte són alguns dels objectius del pla estratègic Manresa 2022, que commemorarà el 500 aniversari de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat. Aquest migdia s’ha fet balanç de les accions fetes i s’ha parlat de futur, abans del plenari que se celebrarà aquesta tarda, a les 7, a l’Espai 1522.


 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Turisme, Joan Calmet, han presentat aquest migdia el document de balanç del projecte estratègic Manresa 2022 i han parlat del moment actual i del futur del projecte, abans del plenari que se celebrarà a les 7 d’aquesta tarda.

 

L’alcalde, Valentí Junyent, ha remarcat que “Manresa 2022 és un projecte estratègic, de ciutat. No només vol commemorar, l’any 2022, el 500 aniversari de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, sinó també té per objectiu dinamitzar econòmicament i turísticament la Manresa, potenciant el seu atractiu turístic i de pelegrinatge, de cara al 2022 però també més enllà. Un projecte per atraure visitants, i també pels que ja vivim a Manresa”.

 

En aquesta línia, l’alcalde ha recordat que després d’un primer trienni (2014-16) de definició del projecte i primeres accions, ens trobem actualment en un segon trienni (2017-19) de desenvolupament del pla director, que inclou 62 programes i més de 170 accions, mentre que la culminació del projecte serà en el trienni següent (2020-22), tot i que el projecte anirà molt més enllà d’aquesta data i deixarà a la ciutat un llegat econòmic, social, urbanístic i en d’altres àmbits.

 

L’alcalde recordat que el projecte és estratègic de ciutat, i que ha permès tirar endavant actuacions urbanístiques per valor (entre les executades i les que hi ha en projecte) de gairebé 3,5 milions d’euros, majoritàriament finançades per altres administracions.

 

Al seu torn, Joan Calmet ha remarcat també que el projecte és “clarament una oportunitat per a la Ciutat, i abraça tots els àmbits, de manera que tothom s’hi pot sentir interpel·lat”.

 

Calmet ha fet un balanç positiu de les actuacions fetes, en els tres eixos que marca el Pla Director (Camí, Acollida i Llum).

 

Del primer eix, destaquen actuacions urbanístiques i patrimonials (nous accessos al Museu i remodelació de l’edifici, nou centre d’acollida de pelegrins, Espai 1522, l’estàtua de l’Acollida, accessos a la Cova, passera a la Renfe, arranjament del camí de la Vall del Paradís, arranjament del Camí Ignasià fins a la torre Santa Caterina, senyalització del Camí Ignasià… En projecte hi ha la remodelació de la baixada dels Drets i arranjament d’un tram de la via de Sant Ignasi i entorns, entre d’altres.

 

De l’eix “Manresa és Acollida”, destaca la nova ubicació de l’oficina de Turisme a la plaça major, el pla de gastronomia Manresa 2022, el pla de màrqueting i nova marca de Ciutat, el pla de projecció exterior de Manresa, l’ampliació de visites guiades o el viatge promocional a Roma, el març d’aquest any.

 

Dins de l’eix “Manresa és Llum” s’emmarquen accions culturals, com el cicle de música contemplativa Sons del Camí, el Cicle de conferències Ignàgora, , la creació de recursos i activitats pedagògiques sobre la Manresa ignasiana, els projectes de gestió emocional Lotus Blanc i Lotus Blau, la Marxa del Pelegrí, etc.

 

Calmet ha explicat que, per continuar el camí traçat, que es valora positivament, el projecte ha reforçat darrerament l’estructura organitzativa, amb un sistema de gestió en què destaquen noves comissions sectorials, de diversos àmbits, per abraçar totes les temàtiques. Un altre dels objectius de futur és treballar per captar més recursos, públics i privats, i millorar la difusió del projecte, motiu pel qual es durà a terme una campanya al llarg del 2018, així com començar a preparar el calendari d’activitats concretes per al 2022.

 

Calmet ha aportat xifres positives també en matèria turística, vinculades en bona part també al projecte Manresa 2022, amb un augment dels usuaris registrats al Centre d’Acollida de Pelegrins o les xifres a l’alça de visites a l’Oficina de Turisme. En global, es registra una evolució a l’alça dels visitants registrats a Manresa.

 

Aquí podeu consultar el document de balanç del Projecte Estratègic Manresa 2022 i les xifres de turisme

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat