Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'empresa Fibracat oferirà Wi-Fi de fibra òptica gratuït en un tram del Passeig Pere III

Imatge de la notícia
30/07/2015

L'operadora de fibra òptica manresana ofereix Wi-Fi de lliure accés en el tram situat entre la plaça de Crist Rei i la plaça Sant Domènec. En següents fases aquest servei de Wi-Fi públic s’anirà estenent a d’altres espais de la ciutat. 


 

L’operadora de fibra òptica manresana Fibracat ofereix connexió a Internet de fibra òptica via Wi-Fi d’accés lliure per a tothom en el tram del Passeig Pere III situat entre la plaça de Crist Rei i la plaça Sant Domènec.  L'ajuntament de Manresa, en el context de promoció de les empreses locals, autoritza aquest servei i dóna suport a Fibracat en el desplegament d'aquesta xarxa Wi-Fi.
 

Aquest servei gratuït de ha estat presentat avui a Crist Rei per la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Participació i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus; pel fundador i director tècnic de Fibracat, Josep Olivet; i per la  directora comercial de Fibracat, Meritxell Bautista.
 

Àuria Caus ha donat la benvinguda amb “aquesta iniciativa d’una empresa manresana per permetrà donar servei de Wi-Fi gratuït en aquest tram del Passeig i que tindrà continuïtat a d’altres espais públics de la ciutat”. La regidora ha contextualitzat aquest servei dins “el projecte smart city que en molts camps està impulsant l’Ajuntament per a un desenvolupament urbà basat en la sostenibilitat, i donant resposta a les necessitats dels ciutadans, les empreses i les institucions”.
 

Per la seva part, els representants de Fibracat han manifestat que el servei, anomenat Manresa WI-Fi, consta de 5 repetidors que donen cobertura a tot el primer tram del Passeig –situats a Crist Rei, Kursaal, Casino, Conservatori i Plaça Sant Domènec, als quals s’hi afegirà un repetidor més a la nova botiga que tindrà Fibracat al mateix Passeig- oferint una connexió de Wi-Fi molt potent i gratuïta a tothom que es trobi dins d’aquesta zona.
 

El servei fa uns dies que està en marxa i ja s’hi connecten diàriament una mitjana de 683 usuaris, arribant a puntes de 1.570 usuaris únics en un dia.
 

per poder tenir accés al servei s’ha establert un mètode d'identificació per seguretat que farà que els usuaris hagin de donar un correu electrònic i el número de telèfon mòbil. Un cop accedit al sistema de seguretat, cada usuari disposa de 90 minuts de connexió gratuïta per dia. Per als clients de FIbracat, hi haurà accés sense límit de temps.
 

Meritxell Bautista ha explicat que el servei que ja s’ofereix “és de màxima qualitat i rapidesa”, i amb l’objectiu de donar servei no noés als clients de Fibracat sinó també a qualsevol ciutadà que no sigui client i que podrà connectar-se durant 90 minuts cada dia en aquest tram del Passeig”.
 

Un servei que s’anirà ampliant a nous espais públics
 

La instal·lació de Wi-Fi pública en el Passeig Pere III, entre la plaça Sant Domènec i Crist Rei, és la primera fase d'aquest desplegament.  En properes fases està previst està previst estendre el servei a la resta del Passeig Pere III, a l’Avinguda de les Bases (Zona Universitària) i altres indrets de la ciutat.
 

En les ubicacions que sigui possible, els punts Wi-Fi estaran incorporats en els nous parquímetres multifunció que gestionen la zona blava.
 

Josep Olivet ha afegit que la idea de l’empresa serà, posteriorment, anar estenent el servei gratuït a llocs molt concorreguts com “la Plaça Major, la Plana de l’Om o la Plaça Gispert”.
 

Un pas més en el projecte global smart city a Manresa
 

Aquesta actuació de Wi-Fi pública en una tram del Passeig forma part del projecte global smart city a la ciutat de Manresa que té per objectiu disposar d'un desenvolupament urbà basat en la sostenibilitat i en la capacitat de respondre de forma adient a les necessitats bàsiques de les institucions, les empreses i els habitants, tant en els aspectes econòmics, com socials i mediambientals.
 

En aquests moments Manresa està impulsant diferents actuacions smart city  en el camps de la transparència i la participació, la sostenibilitat i l’eficiència energètica, els residus i el medi ambient la mobilitat, la salut i la qualitat de vida i l’economia i innovació.
 

El portal de govern obert, les APP ViuManresa, l’APP de pagament de parquímetres, actuacions per a l'estalvi en enllumenat públic i consum energètic dels edificis municipals, projectes pilot d'ús d'energies renovables, la promoció de l'ús de vehicle elèctric i punt de recàrrega de vehicle, la implantació d'un sistema de telegestió per a la optimització del reg de parcs i jardins i nous parquímetres multifunció a la zona blava són, entre d’altres accions, les actuacions que ha impulsat l’Ajuntament de Manresa dins aquest projecte global smart city.   
 

En la base dels projectes i accions esmentats, és necessària una infraestructura de comunicacions capaç de donar suport a les diferents actuacions. En aquest context cal esmentar l'important desplegament de fibra òptica que s'ha fet des de l'any2013, a càrrec d'operadors privats (70%) i ara també la xarxa Wi-Fi, a càrrec principalment de l'operador local Fibracat.

 

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat