Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Composició del consistori

Contacte amb els regidors

Valentí Junyent Torras
CDC
 

Mercè Rosich Vilaró
CDC
 

Joan Calmet Piqué
CDC
  

Josep M. Sala Rovira
CDC
 

Jordi Serracanta Espinalt
CDC
  

Àuria Caus Rovira
CDC
 

Jaume Arnau Capitán
CDC
 

Neus Comellas Verdaguer

CDC


Mireia Estefanell Medina
ERC
 

Marc Aloy Guàrdia
ERC
 

Àngels Santolària Morros
ERC
 

Anna Crespo Obiols
ERC
 

Cristina Cruz Mas
ERC
 

Jaume Torras Oliveras
ERC
 

Pol Huguet Estrada
ERC
 

Jordi Masdeu Valverde
CUP
 

Jordi Garcés Casas
CUP
 

Gemma Tomàs Vives
CUP
 

Felip Gonzalez Martín
PSC
 

Mercè Cardona Junyent
PSC
 

Joaquim Garcia Comas
PSC
 

Andres Rojo Hernandez
C's

Miguel Cerezo Ballesteros C's
    

Ton Sierra Grande

DM


Miquel Davins Pey
No adscrit
 


alcaldia@ajmanresa.cat

Valentí Junyent Torras - 1960

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Direcció i Gestió Esportiva de l'INEFC  (1992). Màster en Intel.ligència Emocional a les Organitzacions per la UB (2012). Del 1986 al 1990 va ser president del Bàsquet Manresa joviat i va ser vocal de la junta directiva de l'Associació Espanyola de Clubs de Basquetbol Femení (ACEBF). Al 1990 va ser escollit gerent de l'Igualada Hoquei Club.

El 1994 va acceptar la proposta que li va fer el Bàsquet Manresa, aleshores TDK, per convertir-se en gerent, i més tard, en president executiu ja com a Bàsquet Manresa SAE (1994-2001). Sota el seu mandat, el TDK va ser campió de la Copa del Rei (1996), de la Lliga Catalana (1997) i de la lliga ACB (1998).

Del 2001 al 2005 va ser el nou director general i conseller delegat del Lleida Bàsquet SAE de la lliga ACB. Del 2005 fins el desembre de 2010 fou director esportiu i d'arbitratge de l'ACB.

Des del juny de 2011 és l'Alcalde de Manresa.

Actualment també és diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

 • Alcalde.

mmrosich@ajmanresa.cat


Mercè Rosich Vilaró - 1953

Doctora en Psicologia. Màster en Psicologia de l'Esport. Mestre d'ensenyança primària. Professora associada del Departament de Psicologia Social a la UB. Professora de les àrees de Psicologia Social i de l'Esport a Blanquerna (URL). Presidenta del club Atlètic Manresa. Directora tècnica de la Federació Catalana d'Atletisme.

Regidora delegada de:

 • Cohesió Social, Gent Gran i Salut
 • Ensenyament i Universitats

jcalmet@ajmanresa.cat

Joan Calmet Piqué - 1959

Llicenciat en Magisteri per la UAB.

Empresari sector comerç àudio-visual durant 32 anys.

Nacionalista i social-demòcrata, militant de CDC, membre del Consell Nacional i responsable de la sectorial de cultura a la comarca del Bages.

Àmplia vinculació en el món de les entitats de la cultura (bastoners, coral, teatre, ...) i de l'esport de muntanya.

Literatura, cinema, música, muntanya, senderisme, esquí i viatjar són les seves aficions.

Casat, dues filles.

Segon tinent d'alcalde.

Regidor delegat de:

 • Habitatge i Barris
 • Turisme


jmsalar@ajmanresa.cat

Josep M. Sala Rovira - 1949

Llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Direcció d'Empreses per ESADE, diplomat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i llicenciat en Administració i Direcció d’empreses, per la Universitat Politècnica de Catalunya. 

És Gerent de CESPA, SA al Garraf i l'Alt Penedès des del 2008. 

Ha estat gerent del Centre de Càlcul del Bages, administrador de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, director econòmic, financer i administratiu de l’Hospital General de Manresa, gerent de la Fundació Hospital de Sant Pau i Sta Tecla, de Tarragona, gerent del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, cap de Relacions Institucionals del Gabinet del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, cap de l’Oficina de Relacions Institucionals del Gabinet del Consellet de Política Territoriall i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i Director del Departament de Medi Ambient i Serveis de l’Ajuntament de Calafell. 

Ha estat exregidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Manresa i extinent d'alcalde. També exregidor de l'oposició.

Quart tinent d'alcalde.

Regidor delegat de:

 • Hisenda i Organització
 • Seguretat Ciutadana

jserracanta@ajmanresa.cat

Jordi Serracanta Espinalt - 1976

Diplomat en Gestió i Administració Pública per la Fundació Universitària del Bages i Postgrau en Gestió i Direcció d'Instal.lacions Esportives (UAB). Cap d'administració de  l'any 2000 al 2011 del Complex de les Piscines Municipals.

Apassionat del món de l’esport , la natura, i de la família. 

Casat i pare de la Núria , Arlet i en Gil.

Sisè tinent d'alcalde.

Regidor delegat de:

 • Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis
 • Esports



acaus@ajmanresa.cat

Àuria Caus Rovira - 1977

Llicenciada en Ciències de la Comunicació, especialitat Publicitat i Relacions Públiques (Universitat Ramon Llull). Màster en Màrqueting (IDEC Universitat Pompeu Fabra). Formació en Màrqueting Digital i Community manager (INITEC) i Formació en sistemes de gestió ISO (SGS/Bureau Veritas).

Ha estat membre en el Comitè Executiu de Pimec Catalunya i vocal de la Cambra de Comerç de Manresa.

Ha estat Responsable de Qualitat, Documentació i Certificació d'obra, Prevenció de riscos laborals i Comunicació a FUPICSA, empresa del sector de la fusta i la construcció.

De Manresa, casada i mare de tres filles.

@auriacaus

Vuitena tinent d'alcalde.

Regidora delegada de:

 • Presidència
 • Comunicació

jaumearnau@ajmanresa.cat

Jaume Arnau Capitán

Llicenciat en Educació Física per l’ Institut Nacional d’Educació Física, postgraduat en readaptació a l’esforç i, actualment, cursant MBA en direcció i administració d'empreses. També formació complementària en els àmbits de salvament i socorrisme, PNL i intel.ligència emocional, coaching de salut i lideratge, i esportiva (crossfit, hipopressius, entrenament personal...)

La seva experiència professional ha estat en la direcció i gerència centres de salut i fitness (ViaSport, Club Natació Manresa, Terrassasports, Altius, Cube), preparació física, docència, presidència executiva del Bàsquet Manresa SAE i del Terrassa FC SAD. Habilitador de competències de la Generalitat de Catalunya.

Casat. Té un fill i una filla.

Regidor delegat de:

 • Comerç i mercats
 • Indústria


ncomellas@ajmanresa.cat

Neus Comellas Verdaguer

Llicenciada en Ciències de la Informació, branca de Publicitat i Relacions Públiques, i màster en màrqueting i direcció d'empreses de comunicació per IESE. S'incorpora a l'equip Directiu de Televisió de Catalunya com a directora comercial, el març del 2005.

El novembre del 2007, ocupa el càrrec de directora comercial corporativa iniciant la transformació dels departaments comercials de Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i dels serveis interactius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Durant aquesta etapa, estableix les estratègies i polítiques comercials del grup impulsant l’evolució del producte publicitari transversal.

Actualment, treballava com a directora comercial de les emissores de Catalunya Ràdio i responsable de la direcció de Vendes de Publicitat al mercat estatal dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Abans de la seva incorporació a la CCMA, havia treballat durant 15 anys (1990-2005), a Media Plannig Group, agència de mitjans de comunicació, desenvolupant diversos càrrecs i funcions des de l'oficina de l'empresa a Barcelona, com la direcció estratègica d'anunciants i la direcció i gestió d'equips.

Ha estat també vinculada a l'agència de publicitat Delvico Bates del 1987 al 90 i al diari Regió 7 del 1982 al 1987.

Casada. Té una filla.

Regidora delegada de:

 • Projecció de Ciutat i Festes

mestefanell@ajmanresa.cat

Mireia Estefanell Medina – 1969

Nascuda a Barcelona. 

Té un Graduat en arts aplicades i oficis artístics a la Llotja (Barcelona). Estudis de disseny gràfic (no reglat) a l'escola ADM (Manresa). En l'actualitat està cursant el Grau d'Humanitats a la UOC

Des del 1987 treballa a l'empresa familiar de restauració. Després de col.laborar en diferents empreses d'imatge i comunicació, el 2001 crea Midela, autoempresa de comunicació gràfica i producció d'esdeveniments, on desenvolupa tasques com a creativa.

Ha estat Coordinadora de Xàldiga - Taller de Festes . Cofundadora de CiBiX , Plataforma de dinamització juvenil a Manresa. Membre fundador de l'Associació Campi qui Jugui, on encara colabora activament.

És membre de la Comissió sectorial de Benestar social d'ERC. Candidata a les eleccions municipals del 2011 per ERC, com a independent. Secretaria del grup municipal d'Esquerra Manresa

Té dos fills.


maloy@ajmanresa.cat

Marc Aloy Guàrdia - 1979

Arquitecte i postgraduat en rehabilitació d’edificis. Ha treballat en diversos despatxos d’arquitectura i actualment exerceix la professió amb despatx propi. És soci d’Òmnium Cultural i l’ANC i membre de Xàldiga.

Primer tinent d'alcalde.

Regidor delegat de:

 • Urbanisme i Llicències


asantolaria@ajmanresa.cat

Àngels Santolària Morros- 1969
Llicenciada en dret i diplomada en ciències empresarials. Ha treballat 22 anys per Caixa Manresa. Des de 2011 és advocada autònoma i en el torn d'ofici. Actualment col·labora en el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge de la Diputació de Barcelona des del Consell Comarcal del Bages. És membre d'Amnistia Internacional, Òmnium Cultural i Creu Roja.

Tercera tinent d'alcalde.

Regidora delegada de:

 • Acció Social
 • Cooperació



acrespo@ajmanresa.cat

Anna Crespo Obiols- 1971
Llicenciada en belles arts i postgrau d’il·lustració i tècniques de comunicació gràfica. He treballat en docència i creació de continguts educatius. Membre fundador de Gènere i Gèneres, associació artística; participa a la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central i és sòcia del Cercle Artístic i de Cineclub Manresa. 

Setena tinent d'alcalde.

Regidora delegada de:

 • Cultura i Joventut



ccruz@ajmanresa.cat

Cristina Cruz Mas- 1970
Manresana.  Diplomada en infermeria per UAB (1992). Màster d'infermeria  pediàtrica i Postgrau en dietètica i nutrició. Tècnica superior en prevenció de riscos laborals amb les especialitats de seguretat,  higiene, ergonomia i psicosocial. Sindicalista de CCOO des de fa 18 anys. Va formar part de la plataforma  en defensa de la sanitat pública de Manresa.  

Va treballar a la Clínica Sant Josep fins l'any 1995 i des de llavors treballa a Althaia com infermera a la Unitat de neonatologia.

Regidora delegada de:

 • Ocupació i Emprenedoria
 • Dona i Igualtat



jtorras@ajmanresa.cat

Jaume Torras Oliveras- 1966
Llicenciat en informàtica i postgrau en economia i direcció d'empreses. És analista de sistemes Informàtics, ha tingut diferents ocupacions sempre dins del sector financer. Col·labora amb Amnistia Internacional, Intermón Oxfam, Metges sense Fronteres i ANC.

Cinquè tinent d'Alcalde.

Regidor delegat de:

 • Recursos Humans i Transparència
 • Protecció Civil


phuguet@ajmanresa.cat

Pol Huguet Estrada – 1986
Nascut a Manresa. És llicenciat en geografia i màster de professorat de secundària. Ha treballat en una consultora i en projectes de medi ambient, i fa de professor de secundària i escriu guies de senderisme. Ha estat cap de l’Agrupament Antoni Gaudí de Manresa i responsable pedagògic de la Demarcació Central de Minyons Escoltes i Guies de Manresa. Ha participat a la Comissió de l’Anella Verda de Manresa en l’elaboració d’itineraris.


Regidor delegat de:

 • Participació
 • Entorn Natural

jmasdeu@ajmanresa.cat


Jordi Masdeu Valverde -1974

Llicenciat en Humanitats, cursos de postgrau d'Edició i de Turisme Cultural. Certificat de Nivell Avançat d'Alemany de l'Escola Oficial d'Idiomes. Anglès i francès parlats i escrits.

Va treballar durant 10 anys en un magatzem tèxtil. 

Militant de l'esquerra independentista des del 1989, ha format part del JIR, l'Assemblea Antimilitarista del Bages, el Col·lectiu Desvalls, Manresa en Bici i Manresa Antifeixista. Regidor de la CUP a l'ajuntament des del 2011.

Viu en parella i té un fill.



jgarces@ajmanresa.cat

Jordi Garcés Casas -1985
Llicenciat en Filosofia i en Antropologia Social i Cultural. Ha treballat durant sis anys al Pla de Vigilància contra Incendis i en diferents establiments de restauració. Ha militat a Maulets i al SEPC. Actualment milita a Endavant i a la CUP. És membre de l'Ateneu La Sèquia i participa a l'Aliança contra la Pobresa Energètica.

gtomas@ajmanresa.cat


Gemma Tomàs Vives - 1989
Militant d'Arran Manresa i la CUP. Estudiant d'arquitectura i extreballadora en l'àmbit de la restauració. Militant durant 6 anys a les organitzacions juvenils de l'esquerra independentista (Maulets Manresa, Assemblea de joves de Sant Cugat del Vallès i Arran Manresa).


fgonzalez@ajmanresa.cat

Felip González Martín - 1963
Periodista. Mitja vida laboral periodista a mitjans de comunicació i l’altra mitja en el periodisme institucional. Excap de Gabinet de l’Alcaldia als ajuntaments de Manresa (1999-2007) i Badalona (2009-2011).

mcardona@ajmanresa.cat

Mercè Cardona Junyent - 1965
Presidenta del Consell Comarcal del Bages (2013-2015), presidenta del Consell d’Alcaldes del Bages (2004-2011), regidora (1995-2003) i alcaldessa de Monistrol de Calders (2003-2011). Professional de Forn i pastisseria.


jgarcia@ajmanresa.cat

Joaquim Garcia Comas - 1953
Arquitecte i urbanista, treballa al servei d’Urbanisme de la Diputació de Barcelona. Regidor d’Urbanisme a Manresa (1991-2003). Director serveis territorials de Política territorial i Obres Públiques Cat. Central (2007- 2011)




arojo@ajmanresa.cat

Andrés Rojo Hernández - 1975
Enginyer Tècnic Industrial Mecànic per la Universitat de Salamanca. Premi nacional projecte fi de carrera per la revista Fundació Tècnica Industrial. Pilot d'aviació comercial per European Aviation College. Multi Crew Cordination a Senasa. 
Ha estat Enginyer de Compres a Denso Barcelona, comprador sènior i coordinador de projectes a Yamaha Motor Espanya, i director de compres a MnJewe. Actualment és cap de compres per mineria en l’organització global de compres d'ICL a la qual pertany Iberpotash.
Afiliat a Ciutadans amb el càrrec de responsable de relacions institucionals a la Catalunya Central.


mcerezo@ajmanresa.cat

Miguel Cerezo Ballesteros -1973

Nascut a Manresa. Ha treballat com a oficial de 1a, en el sector de la Construcció, durant 20 anys; com a operari, a la multinacional Pirelli Pneumàtics S.A i com a empresari en el sector del Remanufacturats  a l'empresa Ecolider Manresa S.C.P, Ecoimba Cartrige & Global Office Solucions S.L, i agent comercial.

Forma part de l'Agrupació de Ciudadanos partido por a la ciudadania, afiliat i amb càrrec de secretari i tresorer de l'Agrupació.


jsierra@ajmanresa.cat

Ton Sierra Grande - 1956

Instal·lador d'aigua, gas, calefacció i energia solar tèrmica. Petit empresari dins el sector durant 17 anys. Actualment, i des de 1999,  formador ocupacional en aquestes especialitats.


Ha desenvolupat el seu currículum com formador al Consorci d'Inciatives de Formació i Ocupació Cal Pons (Puig-Reig), al Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà, a Grup Aula, Aula 7, i a IEFE (Talent&Training)

Estudis de Batxillerat, Curs de Metodologia per a formadors (UOC), Curs Estratègies de Formació i Motivació (UPC /UNIFF), Curs d'Organització i gestió d'Entitats Socials, Culturals i Educatives (UOC). Especialista en Energies Renovables ( Escola Agrària de Manresa).

Cofundador del PSC a Manresa i militant fins els primers noranta. Simpatitzant i col·laborador del Partit Republicà d'Esquerra (PRE-IR), membre de Procés Constituent i participant com a independent a la candidatura del Cercle Podem Manresa "Democràcia Municipal".

Aficions: Lectura, música, esports de motor, motos i cotxes clàssics, cinema, arts plàstiques...


mdavins@ajmanresa.cat 


Miquel Davins Pey - 1956

Va néixer a Cardona. Té estudis de Peritatge mercantil. I formació complementària de: Asesor financiero (FEF/Caja Madrid), Fiscalidad financiera (GEIS), Gestión Comercial (Barna Consulting Group), Desarrollo Competencial para Directores (Ernst&Young), Análisis del Riesgo del Crédito (FODEM), i a Caja Madrid: Análisis del Riesgo en operaciones con garantía hipotecaria, Sistema de Información de Gestión, Leasing, Factoring, Confirming y Renting, Asesoramiento en Banca Personal, Asesoramiento en Fondos de Inversión, Banca Personal-Fondos de Gestoras Internacionales, Monográfico Asesoramiento Financiero-MAF, Contabilidad Financiera y Análisis de Balances.

Destaca el seu treball en el sector de finances, amb diferents càrrecs directius, funcions de cap de riscos, interventor, director i cap de gestió de patrimonis i banca persona, en la banca privada, a Banca Jover, grupo Banco de Santander, grupo Cariplo, grupo Credit Lyonnais y grupo Caja Madrid. 

President comarcal d'UCD i conseller nacional d'UDC. Regidor de l'Ajuntament de Manresa i conseller del Consell Comarcal del Bages. Fou regidor de l'Ajuntament de Manresa 2007-2011, President Comarcal de UDC del Bages, Conseller Nacional de UDC, Conseller Comarcal del Bages i Membre de la Intercomarcal Barcelona-Comarques

Està casat i té una filla.


Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat