Govern obert i transparència

L'Ajuntament de Manresa inicia el procés per recollir propostes per al Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2022 - 2025

Divendres, 04 de Novembre de 2022
L'Ajuntament de Manresa inicia el procés per recollir propostes per al Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2022 - 2025

La Casa Flors Sirera acollirà dilluns la presentació del pla, en un acte obert a les aportacions del públic. Durant tota la setmana vinent es podran fer propostes a través del portal de participació ciutadana municipal Decidim. El pla preveu 5 objectius i 25 accions a desenvolupar en el marc de les iniciatives d’economia social i solidària.

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat el procés per elaborar el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària de Manresa 2022-2025, que estableix els objectius estratègics i les accions a desenvolupar durant els propers anys en aquest àmbit, tot buscant la transversalitat de diferents àrees del consistori.

Actualment, el pla està en procés participatiu per tal de recollir les opinions i contribucions de diferents agents locals, el propi teixit d’economia social i solidària i de la ciutadania, amb la intenció que el pla resultant tingui el màxim consens i utilitat possibles.

D’aquesta manera, dilluns vinent, 7 de novembre, a les 17h, a la Casa Flors Sirera, es farà una jornada participativa dirigida a la ciutadania i al teixit d’entitats d’economia social i solidària, on es presentarà el document i es recolliran valoracions i propostes per part del públic. Les persones que vulguin participar a l’acte poden confirmar la seva assistència a través d’aquest enllaç.

El pla també es pot consultar des d’aquesta setmana a la plataforma Decidim Manresa. Durant la setmana vinent, del 7 al 14 de novembre, el portal estarà obert a tothom perquè hi pugui formular propostes.

La intenció del Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària de Manresa 2022-2025 és que sigui un document que estructuri les accions a realitzar en els següents anys, i que vinculi i busqui la transversalitat de diferents àrees de l’Ajuntament.

L’Economia Social i Solidària (ESS) són totes aquelles iniciatives (principalment cooperatives, associacions, fundacions, empreses d’inserció.. ) que donen més importància a satisfer les necessitats humanes que a l’obtenció de beneficis, que s’organitzen democràticament i que promouen valors de solidaritat, cooperació, transformació social, responsabilitat respecte la societat i el medi ambient, entre d’altres.  Per la seva naturalesa, les iniciatives de l’ESS son una gran eina per al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, tot creant llocs de treball dignes, generant activitats sostenibles, activant la vida cultural i social i generant comunitat i ciutadania activa.

El Pla d’Impuls de l’ESS Manresa 2022-2025 estableix els 5 objectius estratègics següents, els quals es divideixen en un total de 25 accions a desenvolupar: impregnar d’ESS el funcionament intern de l’ajuntament; promocionar i sensibilitzar en ESS; impulsar el creixement i l’enfortiment de l’ESS; fomentar el consum responsable, i acostar l’ESS al món educatiu. El document parteix de la feina feta al llarg dels últims anys, tot comptant amb les contribucions del personal tècnic i polític de l’Ajuntament, del teixit i d’altres actors clau de l’ESS.