Govern obert i transparència

Manresa participa a Brussel·les en una visita de treball de governs locals, de la mà de la Diputació de Barcelona

Dimarts, 24 de Maig de 2022
Manresa participa a Brussel·les en una visita de treball de governs locals, de la mà de la Diputació de Barcelona

Representants de tretze ajuntaments i dos consells comarcals van interactuar amb funcionaris de les institucions europees que en aquests moments estan definint i desenvolupant iniciatives innovadores i programes d’interès per als governs locals de la província de Barcelona.

 

Una delegació de la província de Barcelona, formada per tretze ajuntaments –entre ells l’Ajuntament de Manresa- i dos consells comarcals, van viatjar la setmana passada a Brussel·les per tal d’interactuar directament amb funcionaris de les institucions europees que en aquest moment estan definint polítiques i desenvolupant programes rellevants per als municipis de la província.

A més de visitar l’oficina de la Diputació de Barcelona a Brussel·les, la delegació va assistir a un conjunt de trobades amb tècnics de la Comissió Europea sobre les eines necessàries per a una democràcia sana, el finançament sostenible per a les ciutats, la dimensió interna i externa del Pilar Europeu de Drets Socials i sobre les ciutats climàticament neutres i intel·ligents i la innovació per millorar l’entorn urbà. D’altra banda, la delegació va mantenir també reunions amb funcionaris del Comitè Europeu de les Regions i del Parlament Europeu.

A banda de Manresa, els ajuntaments participants en aquesta visita van ser els de Sant Boi de Llobregat, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet, Mataró, Mollet del Vallès, Sabadell, Viladecans, Gavà i Castellví de Rosanes; mentre que els dos consells comarcals van ser els del Baix Llobregat i Vallès Occidental.

El viatge ha estat organitzat per la Diputació de Barcelona que, des del 1998, té una oficina a Brussel·les des d’on es treballa per representar i defensar els interessos locals dels 311 municipis de la província a la capital d’Europa, gràcies al fet que la proximitat a les institucions i la dinàmica de treball en xarxa de la capital europea han permès reforçar el rol dels governs locals a Europa i al món.

L’oficina de la Diputació  treballa, entre d'altres objectius, per fer visibles els municipis de la província a Europa donant a conèixer i promocionant les iniciatives innovadores i les bones pràctiques de la corporació i dels seus municipis; i per connectar amb les institucions, funcionaris europeus, representants d’altres regions i organismes internacionals.